Wugi mléčné kefírové kultury 5 g

Pytlíček plný kefírových kultur, ze kterého si můžete doma udělat vlastní kefír. Stačí k tomu trochu mléka. Trvá to minutku, ale vaše zdraví (a hlavně střeva) vás za to budou milovat. Proč? Protože domácí kefír vzniká fermentováním neboli kvašením. Díky tomu je plný přátelských bakterií, enzymů a dalších látek, které tělu často chybí. Vykouzlí čerstvý, poctivý mléčný kefír z jakéhokoli živočišného mléka.


  • (10 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 7.5.2024
209 Kč
Kategorie: Nápoje pro zdraví
 

Mléčné kefírové kultury na zkoušku – obsahují 1 sáček s 5 g kefírových kultur. Z 1 sáčku kultur vyrobíte 30 - 35 litrů mléčného kefíru v průběhu 1 měsíce.

Lepší než jogurt

Připravte si poctivý kefír z kvalitního mléka. Bude tak obsahovat více vitamínů a zdravých tuků než klasický nízkotučný kefír z obchodu. Kravské, kozí i ovčí mléko, všechna mají kultury rády. Kefír chutná podobně jako jogurt, ale má pár výhod. Obsahuje více druhů přátelských bakterií pro naše tělo a připravuje se při pokojové teplotě – bez jogurtovače.

Pít ho můžete jen tak samotný nebo či ve smoothie. Potěší vás zmražený jako probiotická zmrzlina nebo našlehaný v nepečených dezertech. Používáme ho i pro přípravu fermentovaných kaší přes noc.

Jak kefír vzniká?

Mléčný kefír vzniká fermentací (zjednodušeně kvašením) kefírových kultur v mléce. Kefírové kultury se krmí laktózou (mléčným cukrem), mění ho na, kyselinu mléčnou, pár bublinek (oxid uhličitý) a další látky. Přitom zůstávají kultury živé v nápoji a produkují do něj třeba svoje enzymy, které napomáhají trávení.

Mléčný kefír je jako osvěžující jogurtový nápoj. Obsahuje minimum laktózy, je plný přátelských bakterií (probiotik), enzymů, živin, vitamínů a minerálů. Ty jsou nezbytné pro správnou funkci střev a zažívání.

Mléčný kefír je jako osvěžující jogurtový nápoj. Obsahuje minimum laktózy.

Příprava: 

Z každého sáčku postupně během cca 3 týdnů připravíte až 10 litrů vodního kefíru. Každých 24 - 72 hodin vám vznikne litr kefíru, takže 3 týdny nepřetržitě fermentujete a vychutnáváte si čerstvý kefír.

Nachystejte si:

1,15 l uzaviratelnou sklenici
1 l čerstvého kravského, ovčího nebo kozího mléka (čerstvé, plnotučné, pasterované)

Dobrá rada!

Výsledná chuť kefíru záleží na kvalitě použitého mléka. Doporučujeme používat čerstvé plnotučné mléko v BIO kvalitě (pasterované). Farmářské mléko z malochovu je skvělé, avšak je možné, že takové poctivé "živé" mléko bude pracovat samo o sobě a příprava kefíru z něj se nemusí povést! Taková je naše zkušenost i zpětná vazba zákazníků. Je vhodné farmářské mléko před přípravou převařit a nechat vychladit. Pro přípravu je pak jistotou BIO čerstvé pasterované mléko (seženete v supermarketu).

Doba přípravy se mírně liší s teplotou prostředí a druhem mléka. Pokud se vám kefír srazil, nezkazil se. 

Příprava na poprvé

  • Vsypte obsah jednoho sáčku s kefírovými kulturami do vody s cukrem (o teplotě max. 29°C). Přidejte sušené ovoce a citron. Dobře promíchejte a sklenici uzavřete. Směs ponechte stát 48 hodin při pokojové teplotě.
  • Po 48 hodinách je vodní kefír hotový. Citron můžete do kefíru vymačkat, ovoce odstraňte. Pro přípravu další várky si nechte stranou 200 ml kefíru. Zbylý kefír můžete pít samotný nebo ochucený sirupem, džusem, ovocem, bylinkami či kořením. V případě potřeby uchovávejte v lednici a spotřebujte cca do týdne.

Opakovaná příprava

  • Na přípravu další várky použijte 100 ml hotového kefíru a libovolné množství mléka (maximálně 1l). Směs dobře promíchejte, láhev uzavřete a nechte stát při pokojové teplotě po dobu 24 hodin.
  • K přípravě každé další várky stačí běžně pouze 24 hodin. Pomocí 100 ml hotového kefíru připravíte nový kefír až 30x. Počet opakování záleží na různých faktorech - hygienických podmínkách i kvalitě mléka. Zůstává-li mléko sladké a kefír nevzniká, zkontrolujte, zda kultury měly správnou teplotu pro přípravu, případně použijte nový sáček.

Složení: 

Dextróza jako nosič kefírových kultur, kefírové kultury (mikroorganismy z rodů: Lactococcus, Leuconostoc, Lactobacillus, Saccharomyces, Kluyveromyces)

Může obsahovat stopy mléka.

Balení:

1 sáček s 5 g mléčných kefírových kultur

Upozornění: 

Skladujte kultury V LEDNICI nebo při maximální teplotě 20°C, letní teploty je mohou poškodit. Minimální dobu trvanlivosti garantujeme 9 a více měsíců od dodání.

Jak připravit AkuKEFIR


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

wugi-logo-2000pxZnačka WUGI vznikla s ohledem na význam střevního mikrobiomu, klíčového hráče v našem celkovém zdraví. Tato mikrobiální komunita v našem střevě ovlivňuje nejen trávení, ale také imunitu, náladu, energii a celkovou vitalitu. Pro optimální fungování mikrobiomu je nezbytné poskytovat mu kvalitní výživu a vyvarovat se látkám, které by ho mohly poškodit. Právě s tímto cílem vznikla značka WUGI, která nabízí pouze 100% čisté potraviny a doplňky stravy bez aditiv, poskytující mu potřebnou podporu.

Zakladatelé značky, sourozenci Anna a Jirka, se rozhodli vytvořit produkty, které respektují přírodu a lidské zdraví. WUGI představuje pytlíček plný kefírových kultur, umožňující vám připravit si doma vlastní probiotický kefír. Můžete si vybrat tradiční mléčnou verzi nebo veganskou alternativu z vody, rostlinného mléka nebo ovocné šťávy.

Závazek k udržitelnosti je klíčovým prvkem filozofie WUGI. Používají ekologické a rozložitelné výplně, kompostovatelné izolepy a aktivně se podílejí na recyklaci. Takto se snaží značka nejen posilovat střevní mikrobiom svými produkty, ale také podporovat zdraví planety. Posilte svůj mikrobiom a celkovou pohodu s čistými a přírodními produkty od WUGI.