Wugi vodní kefírové kultury 3x5 g

Pytlíček plný kefírových kultur, ze kterého si můžete doma udělat vlastní kefír. Stačí k tomu trochu vody, kokosového mléka nebo třeba ovocné šťávy. Trvá to minutku, ale vaše zdraví (a hlavně střeva) vás za to budou milovat. Proč? Protože domácí kefír vzniká fermentováním neboli kvašením. Díky tomu je plný přátelských bakterií, enzymů a dalších látek, které tělu často chybí. Vykouzlím čerstvý vodní nebo třeba kokosový kefír!


  • (4 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 30.4.2024
509 Kč
Kategorie: Nápoje pro zdraví
 

Pytlíček plný kefírových kultur pro přípravu vlastního čerstvého probiotického nápoje z pohodlí domova. Stačí přidat trochu vody, kokosového mléka nebo čerstvé ovocné šťávy a domácí kefír je hotový. Pokud se vám zda balení příliš malé, nenechte se mýlit. Vodní kefírové kultury - balení obsahuje 3 sáčky s 5 g vodních kefírových kultur až na 30 litrů kefíru.

  • Vodní kefír je lehce perlivý, osvěžující nápoj s minimem zbytkového cukru. Tyto kultury vykouzlí čerstvý vodní nebo třeba kokosový kefír!
  • Vodní kefír WUGI je nejen pro vegany a sportovce, ale je především pro ty, kteří chtějí obměnit mléčnou klasiku.
  • Zdá se vám balení malé? Dává to smysl. Držíte v ruce okem neviditelné mikroorganismy. Makají ale o sto šest a vytvoří vám až 30 litrů kefíru téměř na čtvrt roku.

Vodní kefír WUGI je alternativou k mléčné klasice. Vyrobíte jej z vody a cukru a připomíná sladko-kyselou perlivou limonádu. Tohle osvěžení je ale bez chemie a zdraví prospěšné. Kdo má rád změnu, ať si vyrobí kokosový kefír z kokosové vody či mléka nebo přefermentuje ovocnou šťávu. Vodní kefírové kultury to zvládnou. Nemusíte se ani bát nadbytečného cukru, který za vás zkonzumují právě kefírové kultury a vám tak zůstane jen zdravý a osvěžující kefírový nápoj!

Jak kefír vzniká?

Vodní kefír vzniká fermentací (zjednodušeně kvašením) kefírových kultur ve vodě, kokosové vodě či mléce nebo ovocné šťávě. Kefírové kultury se krmí cukrem ve sladkém nápoji, mění ho na bublinky (oxid uhličitý), kyselinu octovou a mléčnou a další látky. Přitom zůstavají kultury živé v nápoji a produkují do něj třeba svoje enzymy, které napomáhají trávení.

Vodní kefír je lehce perlivý, osvěžující nápoj s minimem zbytkového cukru, který je plný přátelských bakterií (probiotik), enzymů, živin, vitamínů a minerálů. Ty jsou nezbytné pro správnou funkci střev a zažívání.

Připomíná vám popisem kombuchu? Je to její batranec. Oba jsou to fermentované nápoje, ale přeci jen je každý jiný. Na rozdíl od kombuchy obsahuje vodní kefír jiné kultury – má více bakterií a méně kvasinek, nechutná tak “octově” a ve vodním kefíru z WUGI kultur se netvoří prakticky alkohol (pod 0,1 %). To taková kombucha klidně 1 % mít může. Vodní kefír si zamilují děti.

Základ všech opravdových limonád

Domácí limonády mají s vodním kefírem jiný rozměr. Takový živý. Vodní i kokosový kefír se hodí do bezmléčných smoothies, nepečených dezertů i kaší fermentovaých přes noc.

Příprava: 

Z každého sáčku postupně během cca 3 týdnů připravíte až 10 litrů vodního kefíru, z celého balení až 30 litrů. Každých 24 - 72 hodin vám vznikne litr kefíru, takže balení vám vydrží téměř čtvrt roku nepřetržité přípravy kefíru. Klidně se ale mezi jednotlivými sáčky můžete udělat od přípravy pauzu.

Nachystejte si:

1,15 l sklenici
1l vody (převařené a vychladlé)
3 polévkové lžíce cukru (jakýkoli druh), či javorového sirupu
vhodné přidat hrst sušeného nesířeného nebo lyofilizovaného ovoce a plátek oloupaného citronu
Kromě oslazené vody zkuste také přípravu z kokosového mléka či vody, ovocných šťáv a dalších.

Sklenici na přípravu kefíru pořádně vymyjte a vysušte, aby se kefírové kultury nepoškodily horkou vodou nebo zbytky čisticích prostředků. Při přípravě ji plňte vždy maximálně 2 cm pod okraj. Čím více místa necháte, tím více vám kefír může naperlit!

Příprava na poprvé

  • Vsypte obsah jednoho sáčku s kefírovými kulturami do vody s cukrem (o teplotě max. 29°C). Přidejte sušené ovoce a citron. Dobře promíchejte a sklenici uzavřete. Směs ponechte stát 48 hodin při pokojové teplotě.
  • Po 48 hodinách je vodní kefír hotový. Citron můžete do kefíru vymačkat, ovoce odstraňte. Pro přípravu další várky si nechte stranou 200 ml kefíru. Zbylý kefír můžete pít samotný nebo ochucený sirupem, džusem, ovocem, bylinkami či kořením. V případě potřeby uchovávejte v lednici a spotřebujte cca do týdne.

Opakovaná příprava

  • Na přípravu další várky použijte 200 ml hotového kefíru, až 800 ml vody a 3 lžíce cukru. Můžete přidat citron a sušené ovoce. Směs dobře promíchejte a nechte stát při pokojové teplotě po dobu 24 až 72 hodin (24 hodin pro sladší chuť, s dobou postupně sladkost klesá).
  • Pomocí 200 ml hotového kefíru připravíte nový kefír až 10 x. Počet opakování záleží na různých faktorech - hygienických podmínkách, kvalitě vody (chlor a jiné látky ve vodě) i typu použitých surovin pro přípravu. Práci kefírových kultur podpoříte lyofilizovaným ovocem - navíc kefíru dodáte skvělou chuť. Zůstává-li kefír sladký a ještě neproběhlo 10 opakování, přidejte kulturám ovoce a sklenici nechte naplněnou jen ze 2/3, jinak použijte nový sáček.

Složení: 

Hnědý cukr jako nosič kefírových kultur, kefírové kultury (mikroorganismy z rodů Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces, Acetobacter, Kluyveromyces). Může obsahovat stopy mléka.

Balení:

3 sáčky s 5 g vodních kefírových kultur

Upozornění: 

Skladujte kultury V LEDNICI nebo při maximální teplotě 20°C, letní teploty je mohou poškodit. Minimální dobu trvanlivosti garantujeme 9 a více měsíců od dodání.

Jak připravit AkuKEFIR


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

wugi-logo-2000pxZnačka WUGI vznikla s ohledem na význam střevního mikrobiomu, klíčového hráče v našem celkovém zdraví. Tato mikrobiální komunita v našem střevě ovlivňuje nejen trávení, ale také imunitu, náladu, energii a celkovou vitalitu. Pro optimální fungování mikrobiomu je nezbytné poskytovat mu kvalitní výživu a vyvarovat se látkám, které by ho mohly poškodit. Právě s tímto cílem vznikla značka WUGI, která nabízí pouze 100% čisté potraviny a doplňky stravy bez aditiv, poskytující mu potřebnou podporu.

Zakladatelé značky, sourozenci Anna a Jirka, se rozhodli vytvořit produkty, které respektují přírodu a lidské zdraví. WUGI představuje pytlíček plný kefírových kultur, umožňující vám připravit si doma vlastní probiotický kefír. Můžete si vybrat tradiční mléčnou verzi nebo veganskou alternativu z vody, rostlinného mléka nebo ovocné šťávy.

Závazek k udržitelnosti je klíčovým prvkem filozofie WUGI. Používají ekologické a rozložitelné výplně, kompostovatelné izolepy a aktivně se podílejí na recyklaci. Takto se snaží značka nejen posilovat střevní mikrobiom svými produkty, ale také podporovat zdraví planety. Posilte svůj mikrobiom a celkovou pohodu s čistými a přírodními produkty od WUGI.