Nepečený YUZU cheesecake

yuzu-citrus-bile-pozadi

Yuzu Tea je tradiční korejský nápoj, vyrobený z citrusů Yuzu a medu s vysokým obsahem vitaminu C a antioxidantů. Citron Yuzu je malý kulatý citrus se silnou nerovnou kůrou a velkým obsahem pecek. Jeho chuť je pikantní, kyselá a hořkosladká – jako citron, grapefruit a mandarinka v jednom. 

Zdravý Yuzu Tea si můžete vychutnat jako horký nápoj, jako osvěžující limonádu, dát si ho s oblíbenými tousty či lívanci, a nebo si z něj připravit skvělou zdravou marinádu na grilování. Stejně tak ho můžete použít při přípravě míchaných alkoholických či nealkoholických nápojů, a nebo z něj upéct moučník.

 

 

Nepečený YUZU cheesecake

Budete potřebovat:cheesecake s polevou

Korpus:

  • 200 g máslových celozrnných sušenek 
  • 100 g másla

Krém:

  • 2 balení mascarpone (po 250 g)
  • 2 balení tvarohu (po 250 g)
  • třtinový cukr moučka dle chuti
  • 2 lžíce YUZU Tea
  • 1 želatinový ztužovač zastudena

Poleva:

 

Postup:

  • Sušenky rozdrtíme na jemné drobky, zalijeme rozpuštěným máslem a propracujeme. Vzniklou směs nasypeme na dno 20 cm dortové formy a namačkáme ji tam silou, aby držela pohromadě a vytvořila pevný podklad. Dáme do lednice zatuhnout.

  • Mascarpone, tvaroh, cukr a YUZU Tea vyšleháme do nadýchaného krému a podle návodu vmícháme želatinový ztužovač (asi 4-5 lžiček). Hmotu nalijeme na sušenkový podklad, uhladíme a dáme do lednice ztuhnout.

  • Dortové želé připravíme dle návodu, přičemž asi polovinu požadovaného množství tekutiny nahradíme YUZU Tea, zbytek doplníme vodou. Džemu může být i víc, hlavně když výslednou směs bude možné prohlásit ještě za tekutinu. Vmícháme práškové želé a dále postupujeme podle návodu na zadní straně pytlíčku.

  • Želé necháme trochu vychladnout (ale aby nezačalo tuhnout) a nalijeme ho na tvarohovou směs a rozprostřeme po celém povrchu rovnoměrně.

  • A opět vše dáme do lednice.

  • Jakmile je dort ztuhlý, vyjmeme jej z formy a sníme ho.

Dobrou chuť!

Více informací o produktu YUZU Tea naleznete zde