Velkým problémem dnešní uspěchané doby je skrytá podvýživa. Bez bližšího poznání vypadá naše strava bohatě. Opak je ale pravdou. Nejen, že naše jídlo není tak hodnotné jak by si mnozí z nás představovali, ale hlubší pravda je ještě o něco složitější.
Z hlediska prospěšnosti pro náš organizmus není konečným kritériem to, co vezmeme do úst, ale to, co se skutečně dostane až do nitra našich buněk. Aby se všechny důležité mikroživiny dostaly do buněk musí se nejprve správně strávit.
Trávení vyžaduje energii a také určité množství hodnotných organických látek (například na produkci trávicích enzymů). Trávicí proces je pro organizmus určitou zátěží. Velikost zátěže je závislá především na druhu přijatého jídla. (Pochopitelně také na množství.) Důležitá je skutečnost, že ani mladý organizmus nemusí mít dostatek energie a enzymů na to, aby zažívání proběhlo úspěšně. Taková situace nastane například při velké psychické zátěži (psychickém stresu). Bohužel takto reaguje i chronicky nemocný a toxiny zanesený organizmus bez účasti jakéhokoli psychického stresu. Do této kategorie chronicky nemocných dnes už zapadá i většina mladých lidí.
Potom se může stát, že i velmi kvalitní maso a vejce se v zažívacím traktu doslova zkazí. Přitom by tělo potřebovalo aminokyseliny a další živiny z masa a vajec. Místo živin je organizmus zaplaven množstvím jedů z nefunkčního trávení a mimo jiné dojde i ke zvýšení cholesterolu LDL.
Je nám tedy jasné, že ať už psychickým stresem zatížený, nebo chronicky nemocný a toxiny zanesený organizmus akutně potřebuje kromě mnoha jiných živin i aminokyseliny. Problém je v tom, že trávení masa a vajec vyžaduje velké množství energie. Než z vajec a masa organizmus získá aminokyseliny musí je nejprve za pomocí mnoha enzymů zkapalnit. Abychom v dnešní době zůstali zdraví, nebo se uzdravili z chronických nemocí musíme sáhnout po mnohem přístupnějších aminokyselinách než jsou z masa a vajec. Těmto velmi náročným požadavkům plně vyhovuje právě Mladý ječmen. Obsahuje bílkovinu v nízkomolekulární formě. Mladý ječmen rozpuštěný ve vodě se začíná vstřebávat téměř okamžitě po vypití.
Pro regeneraci lidského organizmu jsou aminokyseliny opravdu mimořádně důležité. A navíc jich musí být dostatek. Mladý ječmen obsahuje 18 aminokyselin z 20 včetně 8 esenciálních, tedy těch, jež si tělo neumí vyrobit samo. Aminokyseliny jsou základními stavebními kameny bílkovin, ze kterých je tvořena každá buňka lidského organismu a jsou tak nepostradatelné pro buněčnou tvorbu a celkově pro zachování veškerých životních funkcí organismu.
V Mladém ječmeni se na rozdíl od tepelně upravené stravy nachází široké spektrum vitamínů, minerálů a dalších hodnotných látek. K těm nejdůležitějším patří betakarotén, vitamíny skupiny B, vitamín C, draslík, vápník, hořčík, železo, měď, mangan, fosfor a zinek. Jsou v organické formě (vázané na aminokyseliny). Díky této formě, mají nezastupitelnou úlohu v lidském organizmu. Pro jeho výživu je organická vazba na aminokyseliny optimální a umožňuje nejlepší využití minerálních látek a stopových prvků. Proto také Mladý ječmen působí tak blahodárně.
Mezi důležité složky Mladého ječmene, které výrazně ovlivňuji zdraví a imunitu lidského organizmu patří i chlorofyl. Ten zvyšuje schopnost těla produkovat hemoglobin a tak zvyšovat efektivitu přenosu kyslíku. Je to látka podporující celkovou regeneraci a rychlou tvorbu krve. Alkalizuje tělo a zvyšuje elektrický náboj krve. To má vliv na lepší rozpustnost krve, díky které se pak lépe vylučují odpadní látky. Taktéž pomáhá při vylučování těžkých kovů a jiných chemikálií.
Samotná alkalizace v lidském těle je velice důležitá. Například přesná hodnota pH krve je jednou z nejzákladnějších životních podmínek. K dalším alkalizujícím složkám Mladého ječmene se řadí také bazické minerály jako je sodík, draslík, vápník a hořčík. Díky svému zásaditému charakteru pomáhají kyselé prostředí v těle neutralizovat a tím přispívají k optimálnímu fungovaní organismu.
Všichni víme, že velmi záleží na prostředí, kde se rostliny pěstují. U Mladého ječmene to platí dvojnásobně. Na prvním místě jde hlavně o kvalitu půdy, dalšími faktory jsou především podnebí, čistá příroda a čas sklizně. Činitelem, který výrazně ovlivňuje kvalitu Mladého ječmene, je šetrná technologie zpracováni. Díky této technologii se daří zachovat v produktu mladého ječmene velké množství aktivních enzymů, které jsou základním katalyzátorem téměř všech chemických procesů probíhajících v našem těle. Jedním z velmi důležitých enzymů je enzym SOD - (superoxiddysmutáza). Je to enzymový antioxidant s intracelulární aktivitou. Výrazně se spolupodílí na zajištění antioxidačního zázemí organizmu při boji s rakovinovými buňkami. Dalším důsledkem antioxidačního působení v organizmu je zpomalení stárnutí lidských buněk. Probíhá silná regenerace a snížení biologického věku.
Výrobek, který je zde prezentován, pochází z ekologicky čisté přírody Nového Zélandu. Je připraven z celých čistých výhonků Mladého ječmene, které jsou sklizené v optimálním stádiu vývoje plodiny. Toto tvrzení se shoduje s posudkem našeho dietologického teamu i s garancí výrobce. Díky tomu lze považovat tento výrobek ze 100% sušené trávy Mladého ječmene za skutečný koncentrát živin s obsahem vláknin bez přidaných přísad, barviv a konzervantů. Je takový, jak ho příroda připravila.
Ochutnejte tento produkt, který je doslova přeplněn, spoustou nenahraditelných mikroživin, které tak zoufale scházejí naší tepelně upravené a jinak poškozené stravě. Přesvědčte se, že tento výrobek patří na našem trhu mezi špičkové výrobky zdravé výživy.