Tradiční čínská medicína používá GOJI jako elixír mládí, dlouhověkosti, zdraví a krásy již cca 5 000 let. Díky široké koncentraci velmi prospěšných vitamínů, minerálů, antioxidantů a dalších účinných látek věří, že pravidelnou konzumací GOJI lze předejít předčasnému stárnutí. Zátoveň také věří, že se mohou pomocí GOJI vyhnout civilizačním nemocem a dalším nepříjemným zdravotním potíží.
V oblastech himalájského podhůří, kde je GOJI bežnou součástí každodenního jídelníčku nacházíme obyvatelstvo, které se dožívá jednoho z nejvyšších průmerných věků na Zemi. To samo o sobě potvrzuje, že toto ovoce má vynikající účinky. Ocenění nejprospěšnějšího ovoce světa navíc potvrdilo GOJI i mnoho věděckých studií z celého světa.
Výjimečnost GOJI spočívá zejména v široké škále vitaminů a zdraví prospěšných látek, které jsou v jejích plodech hojně zastoupeny. Obsahuje například vitaminy B (B1, B2, B3 a B6), C, E, A, aminokyseliny, karotenoidy, bílkoviny a minerály – vápník, hořčík, draslík a železo. Díky svému jedinečnému složení tak přispívá zejména k normální funkci imunitního systému, nervové soustavy, trávicích enzymů nebo udržení normálního stavu sliznic, pokožky a zraku. Dále je využívána při řešení nejrůznějších kožních problémů, nespavosti, ale i pro svou schopnost čištění krve, snižování krevního tlaku a k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi.
Unikátnost tohoto přírodního daru rovněž spočívá i v nadměrném množství obsažených antioxidantů, které jsou známé především pro svou schopnost pohlcovat v těle volné radikály vznikající při tzv. oxidačním stresu, který ve svém důsledku způsobuje poškozování tělesných struktur a může vést až k onkologickým onemocněním. Tato schopnost se vyjadřuje pomocí jednotky ORAC (oxygen radical absorbance capacity), která u GOJI dosahuje hodnoty téměř 60 000, což je závratně více než kolik obsahují běžně známé zdraví prospěšné potraviny (viz. tabulka).
Pravidelnou konzumací kustovnice čínské lze dostatečně pokrýt denní dávku látek potřebných pro kvalitní život každého z nás. Pravidelným užíváním lze navíc plně těžit z veškerých jejích hodnot a zajistit tak tělu zdroj nezbytných živin pro správnou funkci organismu.
Porovnání senzorické hodnoty džusů:
Již na první pohled je zřejmé, že 100% Himalyo džus nevzniká, na rozdíl od většiny ostatních džusů, smícháním koncentrátu s vodou. Jedinečná konzistence, barva a chuť 100% Himalyo džusů je jasným důkazem, že nabízíme šťávu v její nezměněné přírodní formě.
Šťávy z kustovnice čínské a mnoho dalších produktů od značky Himalyo naleznete zde.