Mrkvový dortík pro děti

Ingredience:

Světlý krém:

Tmavý krém:

na ozdobení:

Postup:

1. Do větší mísy nasypeme mouku, kokosový cukr, sůl, nastrouhané vlašské ořechy a promícháme. Nyní přidáme vejce, rýžový olej, nastrouhanou mrkev, kůru z citronu, tekutou část kokosového mléka, skořici, jablečný ocet a ručním šlehačem pořádně prošleháme. Nakonec přidáme kypřící prášek z vinného kamene a opět prošleháme. Vlejeme do dortové formy o průměru 23 cm vyložené pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C, pečeme asi 25-30 minut.

2. Připravíme si světlý krém. Do mísy přidáme kešu krém pražený, dále tuhou část kokosového mléka, což je vlastně taková kokosová smetana neboli šlehačka. Přisladíme agáve sirupem a nastrouháme kůru z půlky citronu. Celé vyšleháme šlehačem do krému a dáme odpočinout do lednice.

3. Připravíme tmavý krém. Čokoládovo arašídový krém smícháme s agávovým sirupem a trochou kokosového mléka až vznikne hladká a krémová konzistence.

4. Hotový korpus nařízneme nožem kolem obvodu formy a boční formu opatrně oddělíme. Korpus rozřízneme dlouhým nožem podélně na 2 poloviny. Na spodní část naneseme rovnoměrně světlý kešu krém. Přiklopíme druhou půlkou korpusu. Nahoru a kolem obvodu namažeme tmavý čokoládový krém. Dáme na chvíli do lednice a pak nazdobíme čerstvým ovocem, gumovými žížalkami a medvídky. Opět vložíme do lednice.

Dortík není příliš vysoký, je zdravý a chutný. Mrkev v něm ani neucítíte. Děti jistě potěší zdobení gumovými ovocnými bonbónky.

Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.