Ingredience:
- 120g bio špaldová mouka Wolfberry
- 1/2 ks kypřící prášek do pečiva
- 50g bio kokosový cukr Wolfberry
- 1/3 lžičky sůl himalájská růžová
- 1 vejce 30g rýžový olej
- 100g nastrouhaná mrkev
- kůra z 1/2 citronu
- 100g (pouze tekutá část) bio kokosové mléko Wolfberry
- 3/4 lžičky mletá skořice
- 1 lžička jablečný ocet čistý BIO Byodo
- 70g vlašské ořechy loupané Wolfberry
Světlý krém:
- 150g kešu pražený krém
- cca 70g (tuhá bílá část) bio kokosové mléko Wolfberry
- 5 lžic bio agáve sirup
- kůra z 1/2 citronu
Tmavý krém:
na ozdobení:
- čerstvé ovoce, např. třešně
- Ovocné bonbóny Bio Žížalky Wolfberry
- Ovocné bonbóny Bio Medvídci Wolfberry
Postup:
1. Do větší mísy nasypeme mouku, kokosový cukr, sůl, nastrouhané vlašské ořechy a promícháme. Nyní přidáme vejce, rýžový olej, nastrouhanou mrkev, kůru z citronu, tekutou část kokosového mléka, skořici, jablečný ocet a ručním šlehačem pořádně prošleháme. Nakonec přidáme kypřící prášek z vinného kamene a opět prošleháme. Vlejeme do dortové formy o průměru 23 cm vyložené pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C, pečeme asi 25-30 minut.
2. Připravíme si světlý krém. Do mísy přidáme kešu krém pražený, dále tuhou část kokosového mléka, což je vlastně taková kokosová smetana neboli šlehačka. Přisladíme agáve sirupem a nastrouháme kůru z půlky citronu. Celé vyšleháme šlehačem do krému a dáme odpočinout do lednice.
3. Připravíme tmavý krém. Čokoládovo arašídový krém smícháme s agávovým sirupem a trochou kokosového mléka až vznikne hladká a krémová konzistence.
4. Hotový korpus nařízneme nožem kolem obvodu formy a boční formu opatrně oddělíme. Korpus rozřízneme dlouhým nožem podélně na 2 poloviny. Na spodní část naneseme rovnoměrně světlý kešu krém. Přiklopíme druhou půlkou korpusu. Nahoru a kolem obvodu namažeme tmavý čokoládový krém. Dáme na chvíli do lednice a pak nazdobíme čerstvým ovocem, gumovými žížalkami a medvídky. Opět vložíme do lednice.
Dortík není příliš vysoký, je zdravý a chutný. Mrkev v něm ani neucítíte. Děti jistě potěší zdobení gumovými ovocnými bonbónky.