Mrkvový dortík pro děti

Ingredience:

Světlý krém:

Tmavý krém:

na ozdobení:

Postup:

1. Do větší mísy nasypeme mouku, kokosový cukr, sůl, nastrouhané vlašské ořechy a promícháme. Nyní přidáme vejce, rýžový olej, nastrouhanou mrkev, kůru z citronu, tekutou část kokosového mléka, skořici, jablečný ocet a ručním šlehačem pořádně prošleháme. Nakonec přidáme kypřící prášek z vinného kamene a opět prošleháme. Vlejeme do dortové formy o průměru 23 cm vyložené pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C, pečeme asi 25-30 minut.

2. Připravíme si světlý krém. Do mísy přidáme kešu krém pražený, dále tuhou část kokosového mléka, což je vlastně taková kokosová smetana neboli šlehačka. Přisladíme agáve sirupem a nastrouháme kůru z půlky citronu. Celé vyšleháme šlehačem do krému a dáme odpočinout do lednice.

3. Připravíme tmavý krém. Čokoládovo arašídový krém smícháme s agávovým sirupem a trochou kokosového mléka až vznikne hladká a krémová konzistence.

4. Hotový korpus nařízneme nožem kolem obvodu formy a boční formu opatrně oddělíme. Korpus rozřízneme dlouhým nožem podélně na 2 poloviny. Na spodní část naneseme rovnoměrně světlý kešu krém. Přiklopíme druhou půlkou korpusu. Nahoru a kolem obvodu namažeme tmavý čokoládový krém. Dáme na chvíli do lednice a pak nazdobíme čerstvým ovocem, gumovými žížalkami a medvídky. Opět vložíme do lednice.

Dortík není příliš vysoký, je zdravý a chutný. Mrkev v něm ani neucítíte. Děti jistě potěší zdobení gumovými ovocnými bonbónky.

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné