Bionebio BIO špaldová mouka hladká 1000 g

Špaldová hladká mouka se skvěle hodí k přípravě chleba, koláčů, vánoček a vánočního pečiva, ale můžeme ji použít také k zahušťování polévek a omáček. Pokrmům dodává jemnou oříškovou chuť.


  • (5 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 26.4.2024
74 Kč
Kategorie: Mouky
Bio: Ano
Vegan: Ano
 

Špalda (druh pšenice) je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala velké množství cenných látek. Špalda obsahuje zejména hodně hořčíku a vitamínů skupiny B.

Jedním z nich je i vitamín B17. Celozrnná mouka se liší od bílé tím, že je zpracováno a mleto celé vyčištěné zrno obilovin. Nejsou odstraňovány obalové vrstvy a klíček, které obsahují největší množství cenných látek (vitamíny, minerály, kvalitní tuk) a vlákniny. Celozrnnou mouku můžeme přidávat jako příměs do bílé mouky anebo jí bílou mouku zcela nahradit. Pečivo připravené z celozrnné mouky má tmavší zabarvení.

Chleby s přídavkem špaldové mouky mají výraznou chlebovou vůni, velký objem, krásně popraskanou kůrku, perfektně chutnají a dlouho vydrží vláčné a čerstvé. Špalda navíc obsahuje téměř všechny základní složky důležité pro organismus. Díky většímu podílu aleuronové vrstvy tak obsahuje pšenice špalda v průměru 16 % bílkovin, což je mnohem více, než u klasické pšenice.

Aminokyselinové složení je u klasické pšenice a špaldy téměř totožné, pouze obsah esenciálních aminokyselin je u špaldy vyšší. Špalda tak obsahuje poměrně značné množství nenasycených mastných kyselin a neobsahuje cholesterol. Obsah lepku se v ní pohybuje okolo 40 % a jeho kvalita je velmi vysoká. Konzumace špaldové mouky ale v některých případek alergii u celiaků vůbec nevyvolává, v každém případě je ale její konzumace nutná prodiskutovat s lékařem.

Špalda, díky tomu, že není šlechtěná, tak si zachovává svoje přirozené vlastnosti a má oříškovou chuť. Ve špaldové mouce najdete celou škálu minerálních látek, vitamínů a více než 12 % bílkovin. Je vyráběná ze zrn rostlin pěstovaných v BIO kvalitě na kontrolovaném ekologickém zemědělství. Výborně se hodí na pečení chleba a různého pečiva, ale i na přípravu zavářek do polévky nebo na zahušťování pokrmů

Složení:

100% mouka špaldová hladká z kontrolovaného ekologického zemědělství

Nutriční hodnoty ve 100 g:

1517 kJ/358 kcal
bílkoviny 12,5 g,
tuk 2 g,
sacharidy 55 g,
vláknina 4 g,
voda max 11 g.

Použití:

Ze špaldové mouky lze vařit a péci různé pokrmy – dodá jim výjimečnou chuť. Výborná je do koláčových těst, ale i do polévek, kaší či na běžné zahuštění omáček. Chléb s přídavkem špaldové mouky má výraznou chlebovou vůni, velký objem, popraskanou kůrku a výbornou (lehce ořechovou) chuť. Vydrží dlouho vláčný a čerstvý.

Balení:

1000 g

Upozornění:

Obsahuje lepek.

Země původu:

Maďarsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Logo_bionebioBionebio - Když chcete jíst, ne konzumovat. Česká společnost Bio nebio se specializuje na produkty zdravé výživy, které jsou vyráběny z vysoce kvalitních BIO surovin. V nabídce naleznete široký sortiment kvalitních biopotravin a potravin zdravé výživy, od klasiky, jako je třtinový cukr, javorový sirup, oříšky či sušené ovoce až po speciality jako bio fair trade čokoláda, bio pivo, bio sirup z agáve či bio sušená třtinová šťávu.