Tip

Stevikom Kombucha násada 150 g

Kombucha – čajová houba – násada pro výrobu kvašeného nápoje kombucha. Velice kvalitní násada o dostatečně velkém a kvalitním fungusu, pro okamžité rozmnožení kombuchy.


  • (4 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 30.4.2024
149 Kč
Kategorie: Kombuchy
 

STEVIKOM - NÁSADA PRO VÝROBU KOMBUCHY

Kombucha není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celuózový fungus – mateční houbu od které se později oddělují houby dceřiné – houba se množí.

Kombuchu mohou využívat děti od 3 let. Doporučuje se pít 1 skleničku ráno na lačno a 2 během dne před jídlem. Z počátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku, tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle.

Stručný návod na přípravu domácí kombuchy:Navod_na pripravu_domaci_kombuchy

Co potřebujeme:

  • Čaj černý nebo zelený – množství 2-8 g litr, nejlépe Darjeeling Himalaya nebo Cejlon
  • Cukr řepný nebo třtinový – množství 80 g litr.
  • Nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou.
  • Kombuchovou násadu

Postup:

  1. Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30°C
  2. Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl.
  3. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte na stinném místě s teplotou přibližně 21 – 24°C a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7 – 20 dnů. Během této doby ochutnáváme brčkem, zda nápoj dosáhl požadované chuti.
  4. Po dokvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití.
  5. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.

Po dobu kvašení, by se v místnosti nemělo kouřit ani být jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotová kombucha nesmí být ohřívána nad 50°C. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.

Kombucha je nesmrtelná, při dobré péči Vám bude dávat neustále nové dceřiné kombuchy.

Složení:

Fungus kombuchy v nálevu živé kombuchy pro domácí přípravu kombuchy.

Upozornění:

Skladujte při teplotě do 25°C, nevystavujte přímému slunečnímu záření. Fotografie je pouze ilustrační. Ve skutečnosti se nádoba násady může lišit.

Země původu:

Česká republika

Náš tip:

Podrobný návod na přípravu domácí kombuchy si můžete stáhnout. Nebo si již připravenou kombuchu u nás zakoupit.

Další informace o naleznete v článku Kombucha: Vytvořte si vlastní fermentovaný zázrak doma!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
18x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
M Avatar autora | 12.4.2024
V prvním nálevu bohužel chytla plíseň. Po důkladném omytí jsem ji znovu založil a rozjela se. Snad bude v pohodě.
5
AD Avatar autora | 21.3.2024
Když se člověk bude řídit podle návodu, rozjede se. Mám z ní už nové 3 scoby. Je potřeba ji dát více času a menší várku.
5
JZ Avatar autora | 6.3.2024
Funguje podle návodu, není třeba dělat velké množství. Jde to i v zavařovací sklenici 0,7l, za 3dny vypijete a dolejete studeným slazeným čajem a stále dokola.
5
MM Avatar autora | 21.2.2024
jsem spokojená, již mi vyrostla nová dceřiná houba.
5
FK Avatar autora | 15.2.2024
Super. Jsem spokojen. 👍👍
5
Avatar autora | 11.2.2024
Funguje podle návodu.
5
Avatar autora | 25.1.2024
kvalitní
5
Avatar autora | 26.12.2023
+ Vše OK

5
MN Avatar autora | 26.11.2023
Spokojená, jen dceřiné houby rostou pomaleji.
5
Avatar autora | 1.11.2023
+ výborná kvalita

5
JT Avatar autora | 11.10.2023
Spokojený, jen technickou poznámku. Váš dodatečný návod je potřeba lépe zviditelnit. Nejlépe už při objednávce. Objevil jsem ho, až když jsem vyhazoval krabici… Štěsti, že mě napadlo dát vaši násadu do menšího objemu čaje. Pozdější fermentace už jsem dělal podle vašeho přiloženého navodu…
5
Avatar autora | 4.10.2023
Nejsem, houba byla hadra a zcernala a nerostla.
5
DS Avatar autora | 30.9.2023
Jsem spokojená násadou i kombuchou,vytváří dobrou tekutinu ale neroste. Je stále stejná jen tmavší od čaje.
5
MB Avatar autora | 22.9.2023
Kombucha je prostě nej
5
P Avatar autora | 17.7.2023
Jsem velmi spokojený s násadou na kombuchu. Tento produkt skutečně funguje. Podařilo se mi připravit skvělý nálev, který má opravdu lahodnou chuť. Co je úžasné, že k dosažení této chutě mi stačilo pouze 6 dní fermentace. Během této doby jsem si všiml, že mateční houba zesílila a začala tvořit nové kombuchy. Cena produktu odpovídá jeho kvalitě. Doporučuji tento produkt všem, kteří mají zájem o domácí přípravu kombuchy. Je to jednoduchý a efektivní způsob, jak si vychutnat tuto lahodnou a zdravou nápojovou alternativu.

stevikom_logoSpolečnost Stevikom se zabývá výrobou produktů pro zdravý způsob života. Jedním z produktů zdravé výživy je kvašený nápoj kombucha. Kombucha je starověký léčebný nápoj. Kombucha vzniká přírodním procesem fermentace kombuchové kultury a skutečně uvařeného čaje. Kombucha firmy Stevikom, je jako jedna z mála v Evropě, připravována podle tradičního postupu bez jakýchkoliv úprav, ředění, pasterizace apod. Od dubna 2015 je produkce kombuchy certifikována Kosher. Od roku 2005 ji vyrábějí i v biokvalitě. V roce 2009 byli certifikováni NOP USDA Organic od Abcert AG, DE.