Wolfberry BIO Špaldová mouka 400 g DMT: 15.12.2021

Špaldová mouka Wolfberry BIO 400 g dodá organismu celou řadu vitamínů, minerálů, bílkovin a vlákninu. Je lehce stravitelná a výborně se hodí výrobě chleba, zavářky do polévky nebo zahušťování polévek a omáček.

  • 65 Kč 28 Kč –43 %
  • Vyprodáno
37 Kč
Kategorie: Mouky
Obsah: 400 g
 

Špalda (druh pšenice) je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala velké množství cenných látek. Špalda obsahuje zejména hodně hořčíku a vitamínů skupiny B.

Jedním z nich je i vitamín B17. Celozrnná mouka se liší od bílé tím, že je zpracováno a mleto celé vyčištěné zrno obilovin. Nejsou odstraňovány obalové vrstvy a klíček, které obsahují největší množství cenných látek (vitamíny, minerály, kvalitní tuk) a vlákniny. Celozrnnou mouku můžeme přidávat jako příměs do bílé mouky anebo jí bílou mouku zcela nahradit. Pečivo připravené z celozrnné mouky má tmavší zabarvení.

Chleby s přídavkem špaldové mouky mají výraznou chlebovou vůni, velký objem, krásně popraskanou kůrku, perfektně chutnají a dlouho vydrží vláčné a čerstvé. Špalda navíc obsahuje téměř všechny základní složky důležité pro organismus. Díky většímu podílu aleuronové vrstvy tak obsahuje pšenice špalda v průměru 16 % bílkovin, což je mnohem více, než u klasické pšenice.

Aminokyselinové složení je u klasické pšenice a špaldy téměř totožné, pouze obsah esenciálních aminokyselin je u špaldy vyšší. Špalda tak obsahuje poměrně značné množství nenasycených mastných kyselin a neobsahuje cholesterol. Obsah lepku se v ní pohybuje okolo 40 % a jeho kvalita je velmi vysoká. Konzumace špaldové mouky ale v některých případek alergii u celiaků vůbec nevyvolává, v každém případě je ale její konzumace nutná prodiskutovat s lékařem.

Špalda, díky tomu, že není šlechtěná, tak si zachovává svoje přirozené vlastnosti a má oříškovou chuť. Ve Wolfberry špaldové mouce najdete celou škálu minerálních látek, vitamínů a více než 12 % bílkovin. Je vyráběná ze zrn rostlin pěstovaných v BIO kvalitě na kontrolovaném ekologickém zemědělství. Výborně se hodí na pečení chleba a různého pečiva, ale i na přípravu zavářek do polévky nebo na zahušťování pokrmů

Složení:

jemná mouka mletá z celých zrn špaldy, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Nutriční hodnoty ve 100 g:

1214 kJ, 290 kCal,
bílkoviny 12,5 g,
tuk 2 g,
sacharidy 55 g,
vláknina 4 g,
voda max 11 g.

Minerály: Ca 38 mg, Fe 4 mg, K 385 mg, Na 8 mg, Niacin 3,2 mg.

Použití:

Ze špaldové mouky lze vařit a péci různé pokrmy – dodá jim výjimečnou chuť. Výborná je do koláčových těst, ale i do polévek, kaší či na běžné zahuštění omáček. Chléb s přídavkem špaldové mouky má výraznou chlebovou vůni, velký objem, popraskanou kůrku a výbornou (lehce ořechovou) chuť. Vydrží dlouho vláčný a čerstvý.

Balení:

400 g

Upozornění:

Obsahuje lepek.

Země původu:

Holandsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Wwolfberryolfberry je výhradně česká společnost, která vznikla v roce 2005. Zahájila činnost, přímým dovozem kustovnice čínské z lokality Ninxia v Číně. Od názvu samotného ovoce následně vznikl název ochranné známky WOLFBERRY®, tedy anglicky ustálený název pro Kustovnici čínskou.

Značka Wolfberry klade enormní důraz na kvalitu. Z tohoto důvodu preferuje suroviny pocházející z ekologického zemědělství. Každý výrobek před uvedením do prodeje prochází přísným testováním.

Kromě produktů kustovnice naleznete v nabídce Wolfberry například chia semínka, panenský kokosový olej, kakaový prášek, třtinový cukr či extrakt ze zeleného ječmene.

Značka Wolfberry se postupem času stala synonymem pro zdravý životní styl a čerstvost. Pokud chcete být v dobré psychické i fyzické kondici, neváhejte a rozšiřte řady jejích spokojených zákazníků. Značka Wolfberry jistě zaujme všechny, kteří chtějí žít zdravě, jsou nároční a nespokojí se s málem.