Pohanka ve mlýně a v kuchyni

11408
Neohodnoceno

Pohanka ve mlýně a v kuchyni „Pohanka je multivitamin, který nám dává příroda!“

  • 160 Kč 11 Kč –7 %
  • Dostupné do 1 dne
149 Kč
Kategorie: Knihy o zdraví
 

Pohanka ve mlýně a v kuchyni „Pohanka je multivitamin, který nám dává příroda!“ Publikace seznamuje čtenáře s historií mlynářů z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm, kteří melou pohanku již po čtyři generace, přináší informace o vlastnostech pohanky a jejího významu pro zdravou výživu a 151 zajímavých a chutných receptů na polévky, pomazánky, pečivo, moučníky i cukroví z pohanky.

Počet stran: 110

Formát: 177mm x 255mm

Přirozeně bezlepková směs, lehce stravitelná s příchutí kakaa. Stačí pouze zalít teplým mlékem nebo vodou, přidat ovoce a zdravá, chutná snídaně je na světě. Pohanka je charakteristická vysokým obsahem rutinu, vitamínu B, fosforu, železa aj. Pro přípravu těsta lze použít pohankovou kaši neochucenou - natural.

Podobné produkty

  • Koloidní stříbro - Velká kniha zdraví pro člověka, zvířata a rostliny
    Pozoruhodná kniha dvojice autorů Josefa Piese a Uwe Reinelta. Najdete v ní mnoho rad a zkušeností s použitím koloidního stříbra nejen pro lidi,...
    Dostupnost:Dostupné do 1 dne
    Kód:11180
    Výrobce:Fontána
  • Houby a jejich léčivé účinky
    Využití hub v kuchyni, stejně jako možnému pěstování se u nás věnuje řada publikací. Tato vás seznámí především s jejich léčivými účinky.
    Dostupnost:Dostupné do 1 dne
    Kód:8400
    Výrobce:Start
    220 Kč (–14 %)
    190 Kč
  • Zelené potraviny – Když jídlo je naším lékem
    Dostupnost:Dostupné do 1 dne
    Kód:5101
    Výrobce:Blue Step
  • Rakovina, leukémieAkceTip
    Páté vydání dnes už světoznámé knihy, která mnoha lidem dala poslední naději na život (záznamy z tisíců zkušeností k blahu všeho lidstva na přání...
    Dostupnost:Dostupné do 1 dne
    Kód:7462
    Výrobce:Erika
    250 Kč (–21 %)
    198 Kč
  • Živá kuchyně, cesta ke zdraví
    Živá kuchyně, cesta ke zdraví obsahuje vše, co potřebujete vědět o živé stravě a o tom, jak revolučně ozdravit svůj jídelníček a životní styl.
    Dostupnost:Dostupné do 2 dnů
    Kód:9320
    Výrobce:Synergie publishing
    459 Kč (–5 %)
    438 Kč
  • Colostrum dar života
    Kniha – Colostrum dar života ( Dr. Marco Prümmer ) Dr. Marco Prümmer – je odborným lékařem v oblasti všeobecného lékařství, sportovní...
    Dostupnost:Dostupné do 2 dnů
    Kód:12422
    Výrobce:Dr. COLOSTRUM
    310 Kč (–11 %)
    275 Kč
  • Nimba - Výjimečná léčivá rostlina
    Dostupnost:Dostupné do 2 dnů
    Kód:5100
    Výrobce:Blue Step
  • Léčivé rostliny 2. - jejich vlastnosti, účinky a použití
    Kniha LÉČIVÉ ROSTLINY - jejich vlastnosti, účinky a použití. Část 2. Evropa, autor Ing. VALDEMAR GREŠÍK
    Dostupnost:Dostupné do 3 dnů
    Kód:8037
    Výrobce:Grešík
  • pruvodce moukami adveniTip
    Připravili jsme pro Vás praktického a přehledného průvodce moukami ADVENI .
    Dostupnost:Dostupné do 2 dnů
    Kód:11948
    Výrobce:Adveni
  • Nevšední Gurmán aneb Kuchařka pro zdravé tělo i dušiTip
    Kniha je užite čným propojením teorie a praxe, vědeckých poznatků a osobní zkušenosti. Čtenář možná překvapeně zjistí, jak mnohé teorie vědy,...
    Dostupnost:Dostupné do 1 dne
    Kód:8227
    Výrobce:MFJ Praha Miroslav Fehér
  • Adamova dieta - Vitariánské recepty od Evy
    Co je vitariánství? Životní styl zaměřený na dosažení pevného zdraví těla, mysli a ducha. Jako potrava nejsou přijímány živočišné, tepelně a...
    Dostupnost:Dostupné do 3 dnů
    Kód:8040
    Výrobce:Práh
  • Medicinální houby pro chronické nemoci
    V brožuře Medicinální houby pro chronické nemoci naleznete nejčastější civilizační choroby naší doby a popis vhodné využití mykoterapie...
    Dostupnost:Dostupné do 1 dne
    Kód:11179
    Výrobce:MycoMedica
  • Rakytník - Zázračná rostlina, oranžový poklad...
    Kniha Rakytník - Zázračná rostlina, oranžový poklad.. . seznamuje s léčivými vlastnostmi a dalšími pozitivy této rostliny, radí, jak pěstovat a...
    Dostupnost:Dostupné do 3 dnů
    Kód:10015
    Výrobce:Synergie publishing
  • 12 kroků k syrové stravě
    V tomto přepracovaném vydání vysoce oceňované knihy Dvanáct kroků k syrové stravě uvádí autorka Victoria Boutenková mnohé výhody čerstvé stravy...
    Dostupnost:Dostupné do 3 dnů
    Kód:8038
    Výrobce:Pragma
    299 Kč (–12 %)
    264 Kč
  • Houby jako lék
    Kniha Houby jako lék představuje nejvýznamnější druhy léčivých hub a nejnovější poznatky o jejich konkrétním využití a vlivu na lidský organismus.
    Dostupnost:Dostupné do 1 dne
    Kód:8696
    Výrobce:Ottovo nakladatelství
    360 Kč (–6 %)
    339 Kč
  • Léčivé rostliny 1. - jejich vlastnosti, účinky a použití
    Kniha LÉČIVÉ ROSTLINY - jejich vlastnosti, účinky a použití. Část 1. Čechy a Morava, autor Ing. VALDEMAR GREŠÍK
    Dostupnost:Dostupné do 3 dnů
    Kód:6535
    Výrobce:Grešík

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

smajstrla-logoMlynáři z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při němž (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Přáním majitele je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.
V pohankovém mlýně Šmajstrla se zpracovává a balí pouze pohanka a produkty z ní, což je důležitá informace pro alergiky a lidi trpící celiakií. Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny, nebo rotujícími kotouči s drsným povrchem. Pro dobrou výtěžnost je třeba zpracovávat pohanku tříděnou podle velikosti nažek (kalibrovanou). Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty.
Při termickém loupání se nažky napařují horkou párou a následně se prudce usuší. Přitom oplodí praskne a kroupa se pak snadno oddělí od oplodí. Vysoké teploty při sušení ničí vitamíny, obsažené v pohankovém semenu, způsobují chuťové změny a umožňují vznik karcinogenních sloučenin.

 
Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.