Pohanka ve mlýně a v kuchyni

11408
Neohodnoceno

Pohanka ve mlýně a v kuchyni „Pohanka je multivitamin, který nám dává příroda!“

  • 160 Kč 11 Kč –7 %
  • Dostupné do 1 dne
149 Kč / ks
Kategorie: Knihy o zdraví
 

Pohanka ve mlýně a v kuchyni „Pohanka je multivitamin, který nám dává příroda!“ Publikace seznamuje čtenáře s historií mlynářů z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm, kteří melou pohanku již po čtyři generace, přináší informace o vlastnostech pohanky a jejího významu pro zdravou výživu a 151 zajímavých a chutných receptů na polévky, pomazánky, pečivo, moučníky i cukroví z pohanky.

Počet stran: 110

Formát: 177mm x 255mm

Přirozeně bezlepková směs, lehce stravitelná s příchutí kakaa. Stačí pouze zalít teplým mlékem nebo vodou, přidat ovoce a zdravá, chutná snídaně je na světě. Pohanka je charakteristická vysokým obsahem rutinu, vitamínu B, fosforu, železa aj. Pro přípravu těsta lze použít pohankovou kaši neochucenou - natural.

Podobné produkty

  • Svět bez rakoviny - Příběh vitaminu B17Akce
    Autorem publikace Svět bez rakoviny - Příběh vitaminu B17 je americký spisovatel a dokumentarista G. Edward Griffin . Autor uvádí důkazy...
    Dostupnost:Momentálně nedostupné
    Kód:6159
    Výrobce:Terezia Company
    370 Kč (–33 %)
    249 Kč / ks
  • Houby jako lék
    Kniha Houby jako lék představuje nejvýznamnější druhy léčivých hub a nejnovější poznatky o jejich konkrétním využití a vlivu na lidský organismus.
    Dostupnost:Dostupné do 1 dne
    Kód:8696
    Výrobce:Ottovo nakladatelství
    360 Kč (–6 %)
    339 Kč / ks
  • Léčivé rostliny 1. - jejich vlastnosti, účinky a použití
    Kniha LÉČIVÉ ROSTLINY - jejich vlastnosti, účinky a použití. Část 1. Čechy a Morava, autor Ing. VALDEMAR GREŠÍK
    Dostupnost:Dostupné do 3 dnů
    Kód:6535
    Výrobce:Grešík
  • Moje BIO pochoutky - 50 nejchutnějších receptů
    Kniha pro všechny, kteří chtějí vařit zdravě, přináší 50 chutných receptů z tzv. zdravých a BIO potravin. Zajímavé, jednoduché, většinou i rychle...
    Dostupnost:Dostupné do 3 dnů
    Kód:8226
    Výrobce:Grada
  • Nimba - Výjimečná léčivá rostlina
    Dostupnost:Dostupné do 2 dnů
    Kód:5100
    Výrobce:Blue Step
    44 Kč (–11 %)
    39 Kč / ks
  • Škola živé stravy – Vitariánství jako Cesta
    Vitariánství je životní směr, ve kterém je stravování založeno na konzumaci pouze tepelně neupravovaných, syrových – živých potravin, tj....
    Dostupnost:Dostupné do 3 dnů
    Kód:6559
    Výrobce:Agama

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

smajstrla-logoMlynáři z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při němž (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Přáním majitele je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.
V pohankovém mlýně Šmajstrla se zpracovává a balí pouze pohanka a produkty z ní, což je důležitá informace pro alergiky a lidi trpící celiakií. Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny, nebo rotujícími kotouči s drsným povrchem. Pro dobrou výtěžnost je třeba zpracovávat pohanku tříděnou podle velikosti nažek (kalibrovanou). Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty.
Při termickém loupání se nažky napařují horkou párou a následně se prudce usuší. Přitom oplodí praskne a kroupa se pak snadno oddělí od oplodí. Vysoké teploty při sušení ničí vitamíny, obsažené v pohankovém semenu, způsobují chuťové změny a umožňují vznik karcinogenních sloučenin.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.