Coffeespot Rwanda Gitega washed 250 g
Popis
Pod označením WHITE BEAN coffee, budete nacházet kávy, které naši dovozci osobně hledají přímo na farmách s jasným cílem.Najít to chuťově nejzajímavější z čerstvých sklizní od farmářů z těch nejlepších plantáží světa.
Kávy vynikají nejlépe při přípravě alternativními metodami, jako jsou french press, dripper, chemex, aeropress, moka konvička, vacuum pot a další. Samozřejmě milovníci jiskrných ovocných chutí s lehčím tělem, si je můžou dopřát i na espresso.
Každý rok Rwanda Trading Company představí směs kávy, která je připravena z kávy dodavatelů z nejlepších zpracovatelských stanic v různých oblastech Rwandy. Říká se jí Rwanda Intore, což znamená v místním oficiálním jazyce Kinyarwanda „dokonalá“.
Chuť: Broskve, brusinky, karamel
Oblast: Rwanda (Střední Afrika)
Nadmořská výška: 1 616 – 2 200m
Druh: Bourbon
Doba sklizně: Květen – červenec 2017
Zpracování: Plně praná, sušená na afrických postelích
Aroma: Slad, karamel
(1) Zpracovatelská stanice COCATU, Lokalita: Sektor Tumba, Oblast Rulindo, Severní provincie, Nadmořská výška: 1 650 – 2 200m, 435 farmářů
(2) Zpracovatelská stanice KANYA, Lokalita: Sektor Kanjongo, Oblast Nyamasheke, Západní provincie, Nadmořská výška: 1 700m 520 farmářů
(3) Zpracovatelská stanice RUVUMBU, Lokalita: Sektor Gihombo, Oblast Nyamasheke, Západní provincie, Nadmořská výška: 1 800m 400 farmářů
(4) Zpracovatelská stanice MWASA, Lokalita: Sektor Macuba, Oblast Nyamashek, Západní provincie, Nadmořská výška: 1 760m 450 farmářů
(5) Zpracovatelská stanice SIMBI – Ocenění 2013 Rwanda Cup of Excellence TOP 10, Lokalita: Sektor Simbi, Oblast Huye, Jižní provincie, Nadmořská výška 1 660m 1475 farmářů
(6) Zpracovatelská stanice AGEYO, Lokalita: Sektor Kageyo, Oblast Ngororero, Západní provincie, Nadmořská výška: 1 616m 475 farmářů
(7) Zpracovatelská stanice MUTOVU, Lokalita: Sektor Karambi, Oblast Nyamasheke, Západní provincie, Nadmořská výška: 1 800m 480 farmářů
(8) Zpracovatelská stanice MAHEMBE, Ocenění – 2014 a 2012 Rwanda Cup of Excellence TOP 5, Lokalita: Sektor Mahembe, Oblast Nyamasheke, Západní provincie, Nadmořská výška: 1 800-1 850m 1500 farmářů
NÁŠ TIP:
Na přání (uveďte do poznámky k objednávce) vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku. Kávu pro Vás nameleme až po obdržení objednávky a ihned zabalíme do neprodyšného balení. Tak se k Vám káva dostane jen krátce po namletí a zachová si své aroma i chuť.
Přehled hrubosti mletí kávy pro jednotlivé druhy příprav kávy:
Hrubost mletí kávy | Vhodné pro přípravu kávy: |
1. Velmi jemné mletí | Příprava kávy pomocí Džezvy |
2. Jemné mletí | Espressa |
3. Středně hrubé mletí | Příprava kávy pomocí Moka konvičky |
4. Hrubé mletí (cukr krupice) | Příprava kávy pomocí dripu, chemexu |
5. Velmi hrubé mletí | Příprava kávy pomocí French pressu |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pražírna kávy Coffeespot je ryze česká rodinná pražírna výběrových arabic. Pražírnu kávy Coffeespot s útulnou prodejnou a espressso barem najdete v malebném kraji Moravského Slovácka v obci Huštěnovice nedaleko Uherského Hradiště a Zlína. Od jejího založení v roce 2011 prošli majitelé Radka Sopůšková a Jiří Plšek dlouhou cestu a nasbírali obrovské množství zkušeností. Díky nadstandartním vztahům s dovozci využívají všechny dostupné metody nákupu zelených zrn z čerstvých sklizní. Takže není problém nakoupit přímo od pěstitelů, vybrat konkrétní kávu z dané oblasti s požadovaným chuťovým profilem. Díky tomu mají plně pod vlastní kontrolou celý proces od hledání dodavatelů, uchování zelených zrn, pražení a balení, až po logistiku a servis strojního zařízení. Kávu praží denně po malých dávkách. Jen tak mají nad výslednou kvalitou plnou kontrolou a mohou do Vaší kávy vložit veškeré úsilí.
Díky oblasti pěstování, klimatu, půdě, způsobu zpracování a dalším důležitým faktorům má každá káva svá chuťová specifika. Dovolte nám být Vašimi průvodci v tomto dobrodružném světě chutí a vůní, které byly dávno zapomenuty. Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve Vašem šálku.
Balení a uchování kávy značky Coffeespot
Káva je pražena denně po malých dávkách. Hned, jak je to možné je balena. Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.
K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.
V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.