Zdraví z přírody Otruby ovesné 400 g

Ovesné otruby se získávají při zpracování ovsa a jedná se převážně o části slupek. V kuchyni se dají skvěle v malých dávkách využít jako doplněk vaření. Výborně chutnají v suchém stavu i zapracované do pečiva.


  • (>10 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 30.4.2024
26 Kč
Kategorie: Vločky, müsli, lupínky
 

Ovesné otruby jsou produktem vznikajícím při zpracování ovsa. Jako vedlejší produkt bývají proto často lidmi podceňované. Navozují ale pocit rychlého zasycení. Obsahují především části slupek, mohou v nich však být i klíčky nebo vnitřní pletivo. Oves je často oblíbený u celiaků, protože jim jeho konzumace většinou nečiní potíže jako jiné obiloviny.

Tipy a recepty na použití ovesných otrub:

  • pečivo - otruby můžete přidat do domácího chleba nebo třeba housek a obohatit je tak o vlákninu
  • zahušťování - husté polévky jako zelňačka lze ke konci zahustit i ovesnými otrubami, stačí po přidání už jen 5 minut povařit
  • müsli - otruby můžete vsypat do vašeho oblíbeného müsli, výborné jsou například s jogurtem, chutnat vám budou i v domácích müsli tyčinkách
  • placky - ovesné otruby jsou i chutnou součástí sladkých i slaných pečených placek
  • sladké pečivo - zapracujte otruby do muffinů nebo sušenek a přidejte jim tak nový rozměr

Složení:

Otruby ovesné

Alergeny:

Lepek

Jak používat:

Ráno na lačno 2 polévkové lžíce. Možno konzumovat s jogurtem nebo přidat do obilné kaše. Otruby zabraňují zácpě. K dosažení požadovaného účinku je třeba užívat 20 až 30 g otrub denně (dvě polévkové lžíce) po dobu jednoho týdne. Doporučená denní dávka otrub (dvě polévkové lžíce) by se neměla překračovat. Určeno k přímé spotřebě.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1525 kJ/364 kcal. Bílkoviny: 13,4 g. Sacharidy: 47,3 g (z toho cukry 1,2 g). Tuky: 9,4 g (z toho nasycené mastné kyseliny 1,8 g). Vláknina: 18,2

Balení:

400 g

Skladování:

Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Země původu:

Velká Británie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: