Labeta Staročeské pracny 360 g
Popis
Mezi nejoblíbenější cukroví našich prababiček a babiček patřily pracny neboli medvědí tlapky. Pracnám se kdysi říkávalo medvědí tlapky. Svůj název tohle oříškové cukroví dostalo podle původních formiček, které připomínaly medvědí tlapy. Dnes už ale můžete těsto vtlačit do libovolných tvarů a upéct si dle libosti rohlíčky, mušle nebo třeba srdíčka.
- skvěle namíchaná směs pro tradiční cukroví
- přidáte jen máslo a vejce
Návod na přípravu:
Do směsi přidáme 3 žloutky, 150 g měkkého másla nebo margarínu. Vypracujeme těsto, které necháme 1 – 2 hodiny odpočinout v lednici. Těstem plníme formičky a pečeme v předehřáté troubě na 190 – 200 °C po dobu 10 – 12 minut. Po mírném zchladnutí pracny vyklepneme a ihned obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilinovým cukrem Labeta.
Náš tip:
Těsto lze použít na vánoční ořechy plněné krémem. Do formiček tvaru půlky ořechu plníme těsto a pečeme stejně jako pracny. Po vychladnutí jednotlivé půlky lepíme k sobě máslovým krémem.
Složení:
pšeničná mouka, cukr, lískové ořechy 13 %, slunečnicové semínko, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku*, skořice mletá, jedlá sůl, hřebíček mletý * Kakao certifikováno u Rainforest Alliance
Průměrné výživové hodnoty na 100g (v suché směsi):
Energetická hodnota [kJ/kcal]: 1728/ 410, Tuky [g]: 12 z toho nasycené mastné kyseliny [g]: 1,1, Sacharidy [g]: 67, z toho cukry [g]: 12, Vláknina [g]: 3,7, Bílkoviny [g]: 9,6 Sůl [g]: 0,07
Balení:
360 g směsi
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 27 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.
Společnost LABETA, a.s. sídlící v Dřenicích u Chrudimi byla založena již v roce 1993. Vždy jsme se soustředili na výrobu a prodej suchých sypkých směsí na přípravu pokrmů. Zpočátku se jednalo především o výrobu přípravků na pečení jako jsou kypřící prášky, vanilínový a skořicový cukr. Nestagnujeme, rozvíjíme se, a proto vám dnes můžeme nabídnout mnohem více produktů.
Koncem roku 2010 se výroba rozšířila i o produkci tekutých přípravků, kromě sladkých polev - topingů, se nově začaly vyrábět tekuté marinády a dochucovadla jako polévkové koření, sojová omáčka a jiné.
Naše výrobky nachází uplatnění nejen při rychlých přípravách pokrmů v moderních domácnostech, ale i v tradiční kuchyni nebo v gastronomických provozech.
Veškeré produkty značky LABETA vyhovují přísným požadavkům na kvalitu a nezávadnost moderních potravin.