Adveni Čiroková mouka

Čiroková mouka Adveni. Univerzální mouka vhodná na sladké i slané pečení a díky vyššímu obsahu proteinů často vyhledávána vegeteriány, vegany a makrobiotiky.

Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování. Je velmi univerzálné a vhodná:

  • pro sladké i slané pečení
  • na zahušťování
  • na obalování masa a ryb
  • pro přípravu chlebových placek

Čirokovou moukou můžete nahradit až polovinu běžné mouky v receptu. Tato mouka je tmavší než ostatní mouky, proto se příliš nehodí do světlého pečiva.

  • Více informací v tabulce variant 10 Kč –10 %
od 37 Kč
Kategorie: Mouky

Zvolte variantu

  • Balení: 250 g
    • Kód: 98674/250 |
    • Na dotaz
    37 Kč
  • Balení: 1000 g
    • Kód: 98674/100 |
    • Na dotaz
    99 Kč  (–10 %)
    89 Kč
 

Čiroková mouka Adveni. Univerzální mouka vhodná na sladké i slané pečení a díky vyššímu obsahu proteinů často vyhledávána vegeteriány, vegany a makrobiotiky.

Čiroku se v USA pro jeho výborné pekařské vlastnosti přezdívá pšenice celiaků. Tato přirozeně bezlepková obilovina, jedna z nejstarších obilovin vůbec, pochází původně z Afriky, kde ji pěstovali už staří Egypťané. Později se čirok zabydlel i v Evropě, Asii a Americe. V celosvětové produkci čirok zaujímá páté místo v obilovinách pěstovaných pro lidskou výživu hned za pšenicí, kukuřicí, rýží a ječmenem, a sedmé místo ve všech pěstovaných plodinách ještě po sóje a bramborách.

U nás se používá už od 20. let minulého století technický čirok. Zrno bílého čiroku a mouku z něj vám na český trh přinesla společnost Adveni Medical v roce 2014 jako jednu z alternativ bezlepkových obilovin.

Proč ji zařadit do jídelníčku:

Čirok má vysoký podíl kvalitních bílkovin (srovnatelně s quinoou či amarantem), navíc obsahuje esenciální aminokyselinu lysin, která se v rostlinné říši vyskytuje poměrně vzácně a která je zásadní pro správný růst a vývin mladého organismu. Proteiny obsažené v čiroku se svým složením přibližují kvalitě živočišné bílkoviny a svou biologickou hodnotou předčí i mléko a sójové boby. Právě díky svému vysokému obsahu proteinů je vhodný také pro vegetariány, vegany a makrobiotiky.

Čirok je dále bohatý na antioxidanty, vitaminy skupiny B a některé minerály (vápník, draslík, hořčík).

K čemu se hodí:

Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování:

  • je velmi univerzální a vhodná na sladké i slané pečení
  • na zahušťování
  • obalování masa a ryb
  • pro přípravu chlebových placek

Jak s ní zacházet:

Čirokovou moukou můžete nahradit až polovinu běžné mouky v receptu. Tato mouka je tmavší než ostatní běžné mouky, proto se příliš nehodí do světlého pečiva.

Čirokovou mouku je možné použít v kombinaci s univerzální nízkoškrobovou směsí bez kukuřice BAKE-A-CAKE nebo také se směsí SIMPLY ADVENI, či se samokypřící směsí BISCUITS & COOKIES.

Složení:

100 % mletá zrna čiroku bílého

Průměrné výživové hodnoty na 100g:

Energetická hodnota: 1604 kJ/ 383kcal; Tuky: 3,4g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4g; Sacharidy: 75,1g; z toho cukry: 2 g; Vláknina: 6,7g; Bílkoviny: 8,7g; Sůl: 0,01g

Skladování:

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

V naší nabídce naleznete také jiné mouky i další produkty zdravé výživy.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 1.9.2019
Velmi

Adveni - plody třetího tisíciletíAdveni Medical se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací značky Adveni je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alternativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví. Adveni klade velký důraz na výběr kvalitních surovin, na odborný vývoj receptur a jejich bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.