Šmajstrla Pohanková mouka celozrnná 500 g

11397
Neohodnoceno

Pohanková mouka celozrnná je vhodná na pečení chleba, rohlíků, koláčů, je možno ji přidat do placek, palačinek ... Vhodná také jako příměs do bílé mouky na zvýraznění chuti. Pohanková mouka zvýrazní u vašich pokrmů chuť.

  • 39 Kč 2 Kč –5 %
  • Dostupné do 1 dne
37 Kč
Kategorie: Mouky a pečení
Obsah: 500 g
 

Pohanková mouka celozrnná je vhodná na pečení chleba, rohlíků, koláčů, je možno ji přidat do placek, palačinek ... Vhodná také jako příměs do bílé mouky na zvýraznění chuti. Pohanková mouka zvýrazní u vašich pokrmů chuť.

Pohanka je přirozeně bezlepková, lehce strávitelná a velice prospěšná potravina pro lidský organismus. Pohanka je výborným zdrojem vitaminu skupiny B, fosforu, vápnik, železo a rutin.

Využití v kuchyni:

Pohanková mouka celozrnná podobně jako pohanková mouka polohrubá je zdravou náhražkou pšeničné mouky. Vhodná zejména pro celiaky, ti jej mohou využít k přípravě sladkých a slaných těst (pečení chleba, cukroví, palačinek aj.) zahušťování polévek, omáček, placek i pomazánek.

Složení:

pohanka

Balení:

500 g

Země původu:

Česká republika

Přirozeně bezlepková směs, lehce stravitelná s příchutí kakaa. Stačí pouze zalít teplým mlékem nebo vodou, přidat ovoce a zdravá, chutná snídaně je na světě. Pohanka je charakteristická vysokým obsahem rutinu, vitamínu B, fosforu, železa aj. Pro přípravu těsta lze použít pohankovou kaši neochucenou - natural.

Podobné produkty

  • Adveni Pohanková mouka
    Pohanková mouka je mlýnský výrobek z pohanky.
    Dostupnost:Dostupné do 5 dnů
    Kód:98686/250
    Značka:Adveni
    40 Kč (–28 %)
    od 29 Kč
  • Šmajstrla Pohanková mouka 500 gTip
    Pohanková mouka je vhodná na pečení chleba, rohlíků, koláčů, jemného cukroví, sušenek, palačinek, placek, na zásmažku, v bezlepkových...
    Dostupnost:Dostupné do 1 dne
    Kód:11396
    Značka:Šmajstrla
    49 Kč (–14 %)
    42 Kč
  • Wolfberry Bio Pohanková mouka 400 g
    Pohanková mouka Wolfberry BIO 400 g. Přirozeně bezlepková mouka vhodná nejen pro celiaky.
    Dostupnost:Dostupné do 2 dnů
    Kód:10119
    Značka:Wolfberry
  • ZdravýDen® BIO Kokosová mouka RAWAkce
    Bio a Raw kokosová mouka je vyrobena z dužiny ekologicky pěstovaných kokosových ořechů, které se po vysušení a vylisování oleje rozemelou na...
    Dostupnost:Dostupné do 1 dne
    Kód:93925/200
    Značka:ZdravýDen
    65 Kč (–32 %)
    od 59 Kč

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

smajstrla-logoMlynáři z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při němž (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Přáním majitele je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.
V pohankovém mlýně Šmajstrla se zpracovává a balí pouze pohanka a produkty z ní, což je důležitá informace pro alergiky a lidi trpící celiakií. Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny, nebo rotujícími kotouči s drsným povrchem. Pro dobrou výtěžnost je třeba zpracovávat pohanku tříděnou podle velikosti nažek (kalibrovanou). Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty.
Při termickém loupání se nažky napařují horkou párou a následně se prudce usuší. Přitom oplodí praskne a kroupa se pak snadno oddělí od oplodí. Vysoké teploty při sušení ničí vitamíny, obsažené v pohankovém semenu, způsobují chuťové změny a umožňují vznik karcinogenních sloučenin.

 
Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.