Šmajstrla Pohanka lámanka 400 g

Pohanka lámanka - je vhodná do hotových polévek, vývarů jako příloha, k přípravě kaší, pomazánek. Rychle měkne - nemusí se vařit.

  • 33 Kč 3 Kč –9 %
  • Dostupné do 1 dne
30 Kč
Kategorie: Nezpracované obiloviny
Obsah: 400 g
 

Pohanka lámanka - je vhodná do hotových polévek, vývarů jako příloha, k přípravě kaší, pomazánek. Rychle měkne - nemusí se vařit.

Pohanka je přirozeně bezlepková, lehce strávitelná a velice prospěšná potravina pro lidský organismus. Pohanka je výborným zdrojem vitaminu skupiny B, fosforu, vápnik, železo a rutin.

Pro velmi snadnou a rychlou přípravu je pohanka lámanka s oblibou používána do polévek, pomazánek, nebo jako příloha do vývarů.

Složení:

pohanka

Balení:

400 g

Země původu:

Česká republika

Přirozeně bezlepková směs, lehce stravitelná s příchutí kakaa. Stačí pouze zalít teplým mlékem nebo vodou, přidat ovoce a zdravá, chutná snídaně je na světě. Pohanka je charakteristická vysokým obsahem rutinu, vitamínu B, fosforu, železa aj. Pro přípravu těsta lze použít pohankovou kaši neochucenou - natural.

Podobné produkty

  • Šmajstrla Pohanka kroupa 400 gTip
    Pohanka kroupa je vhodná k přípravě polévek, jako příloha, do sekané, do hlavních jídel, nádivek.
    Dostupnost:Dostupné do 1 dne
    Kód:11393
    Značka:Šmajstrla
    35 Kč (–9 %)
    32 Kč
  • IBK Quinoa bílá 1000 gAkce
    Quinoa bílá , neboli merlík čilský je pseudobilovina, která je se stává čím dál populárnější v českých kuchyních. Neobsahuje lepek , tím pádem...
    Dostupnost:Dostupné do 1 dne
    Kód:IBK12001
    Značka:IBK
    399 Kč (–65 %)
    139 Kč

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
Šmajstrla Pohanka lámanka 400 g Šmajstrla Pohanka lámanka 400 g
5
C Avatar autora | 1.8.2017
není nic lepšího na bolet nohou.

smajstrla-logoMlynáři z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při němž (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Přáním majitele je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.
V pohankovém mlýně Šmajstrla se zpracovává a balí pouze pohanka a produkty z ní, což je důležitá informace pro alergiky a lidi trpící celiakií. Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny, nebo rotujícími kotouči s drsným povrchem. Pro dobrou výtěžnost je třeba zpracovávat pohanku tříděnou podle velikosti nažek (kalibrovanou). Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty.
Při termickém loupání se nažky napařují horkou párou a následně se prudce usuší. Přitom oplodí praskne a kroupa se pak snadno oddělí od oplodí. Vysoké teploty při sušení ničí vitamíny, obsažené v pohankovém semenu, způsobují chuťové změny a umožňují vznik karcinogenních sloučenin.

 
Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.