Výprodej

CERIA Hraška Vanilková 1000 g DMT: 03.05.2024

Hraška Vanilka je unikátní český výrobek z ryze přírodních surovin. Hraška Vanilka je hrachová směs ochucená přírodní vanilkou.

  • 149 Kč 30 Kč –20 %
  • (2 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 3.5.2024
119 Kč
Kategorie: Luštěniny
Bezlepkové: Ano
Dia: Ano
Vegan: Ano
 

Hraška je unikátní česká výživná, a hlavně chutná směs hrachu a bezlepkových obilovin, která neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Obsahuje kvalitní bílkoviny a má vysoký obsah vlákniny a antioxidantů. Je zdrojem železa, hořčíku a zinku. Diabetici ocení, že má navíc nízký glykemický index, což je pro ně velmi důležité. Vlastnosti Hrašky umožňují snížení nebo úplné vynechání vajíček v pokrmech.

Vysokou nutriční a gastronomickou hodnotu Hrašky ocenilo Ministerstvo zemědělství, udělením ceny zlatý klas (2008) a Jihomoravský kraj ocenil Hrašku v soutěži ZLATÉ PLODY jižní Moravy (2008).

Hrašku Vanilka použijeme do koláčů a moučníků z kynutého těsta, těsta kypřeného práškem do pečiva. Vynikající jsou palačinky, kde vajíčka nahradíme Hraškou Vanilka. Při zapékání sladkých nákypů a žemlovky si z Hrašky Vanilka uvaříme bešamelovou omáčku, která nákyp spojí, aniž bychom použili vajíčka. Určitě vyzkoušejte ananas, banán, jablko či jiné ovoce namočené v těstíčku z Hrašky Vanilka osmažené.

Dávkování:

1 vejce = cca 20 g Hrašky Vanilka (1 polévková lžíce) + 40 ml vody.

Použití: 

Ovoce v těstíčku – plátky jablek, banánů, ananasu apod. obalíme v suché směsi z Hrašky Vanilky a pak namočíme v těstíčku (100 g Hrašky smícháme s 200 ml vody či mléka). Smažíme v horkém tuku. Hraška zlepšuje soudržnost těst.

Složení:

Hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), vanilka, směs koření.

Nutriční hodnoty ve 100 g: 

energie 350 kcal / 1480, bílkoviny 17 g, sacharidy 58 g (z toho cukry 4,3 g), tuky 3,7 g (z toho nasycené mastné kyseliny 1,3 g), vláknina 8,4 g , sodík 0,11 g.

Balení:

1000 g

Upozornění:

Neobsahuje lepek, laktózu, glutaman sodný, konzervanty ani barviva!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: