Šmajstrla Pohanka Kroupa 400 g

Pohanka kroupa je vhodná k přípravě polévek, jako příloha, do sekané, do hlavních jídel, nádivek.


  • (5 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 23.4.2024
49 Kč
Kategorie: Nezpracované obiloviny
Obsah: 400 g
 

Pohanka kroupa je vhodná k přípravě polévek, jako příloha, do sekané, do hlavních jídel, nádivek.

Pohanka je přirozeně bezlepková, lehce strávitelná a velice prospěšná potravina pro lidský organismus. Pohanka je výborným zdrojem vitaminu skupiny B, fosforu, vápnik, železo a rutin. Velice lehká a rychlá příprava.

Lze použít do polévek jako příloha do sekané do hlavních jídel do nádivek

Složení:

pohanka

Balení:

400 g

Země původu:

Česká republika

Přirozeně bezlepková směs, lehce stravitelná s příchutí kakaa. Stačí pouze zalít teplým mlékem nebo vodou, přidat ovoce a zdravá, chutná snídaně je na světě. Pohanka je charakteristická vysokým obsahem rutinu, vitamínu B, fosforu, železa aj. Pro přípravu těsta lze použít pohankovou kaši neochucenou - natural.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
6x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 1.5.2023
Dobrá
5
JK Avatar autora | 9.3.2023
Spokojenost
5
ID Avatar autora | 12.10.2022
Používám tuto pohanku už dlouho. Naprostá spokojenost.
5
Avatar autora | 12.8.2019
Opět český výrobek, stará tradice,mechanicky zpracováno, zdravá strava, gluten free, podpora českého podnikání...

smajstrla-logoMlynáři z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při němž (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Přáním majitele je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.
V pohankovém mlýně Šmajstrla se zpracovává a balí pouze pohanka a produkty z ní, což je důležitá informace pro alergiky a lidi trpící celiakií. Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny, nebo rotujícími kotouči s drsným povrchem. Pro dobrou výtěžnost je třeba zpracovávat pohanku tříděnou podle velikosti nažek (kalibrovanou). Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty.
Při termickém loupání se nažky napařují horkou párou a následně se prudce usuší. Přitom oplodí praskne a kroupa se pak snadno oddělí od oplodí. Vysoké teploty při sušení ničí vitamíny, obsažené v pohankovém semenu, způsobují chuťové změny a umožňují vznik karcinogenních sloučenin.