Zdraví z přírody BIO Otruby pšeničná vláknina 200 g

Otruby vznikají při zpracování pšenice. Jsou zdrojem prospěšné stravitelné i nestravitelné vlákniny.

  • 25 Kč 6 Kč –24 %
  • (3 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 3.4.2024
19 Kč
Kategorie: Vločky, müsli, lupínky
 

Otruby vznikají při zpracování pšenice. Jsou zdrojem prospěšné stravitelné i nestravitelné vlákniny.

Velkou část pšeničných otrub tvoří vláknina (43 %), jež se skládá z celulózy, hemicelulózy a ligninu, látek, kvůli kterým otruby mají tvrdou dřevnatou konzistenci. Otruby vykonávají ve střevě tři základní činnosti: zadržují vodu a zvětšují objem stolice; zrychlují pohyb stolice ve střevech; zadržují dráždivé a jedovaté látky, cholesterol, žlučové soli a karcinogeny, které se nacházejí ve střevech a zvyšují jejich vylučování stolicí.

Složení:

Otruby pšeničné

Jak používat:

Ráno na lačno 2 polévkové lžíce. Možno konzumovat s jogurtem nebo přidat do obilné kaše. Otruby zabraňují zácpě. K dosažení požadovaného účinku je třeba užívat 20 až 30 g otrub denně (dvě polévkové lžíce) po dobu jednoho týdne. Doporučená denní dávka otrub (dvě polévkové lžíce) by se neměla překračovat. Určeno k přímé spotřebě.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 904 kJ/216 kcal. Bílkoviny: 15,6 g. Sacharidy: 64,5 g (z toho cukry 0,41 g). Tuky: 4,25 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,63 g). Vláknina: 42,8

Balení:

200 g

Skladování:

Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Země původu:

Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: