Tip

Šmajstrla Pohanková mouka 500 g

Pohanková mouka je vhodná na pečení chleba, rohlíků, koláčů, jemného cukroví, sušenek, palačinek, placek, na zásmažku, v bezlepkových potravinách slouží jako pojivo. Svoji hrubostí odpovídá polohrubé mouce. Pohanková mouka zvýrazní u vašich pokrmů chuť.

  • 49 Kč 7 Kč –14 %
  • Dostupné do 1 dne
42 Kč
Kategorie: Mouky
Obsah: 500 g
 

Pohanková mouka je vhodná na pečení chleba, rohlíků, koláčů, jemného cukroví, sušenek, palačinek, placek, na zásmažku, v bezlepkových potravinách slouží jako pojivo. Svoji hrubostí odpovídá polohrubé mouce. Pohanková mouka zvýrazní u vašich pokrmů chuť.

Pohanka je přirozeně bezlepková, lehce strávitelná a velice prospěšná potravina pro lidský organismus. Pohanka je výborným zdrojem vitaminu skupiny B, fosforu, vápnik, železo a rutin.

Využití v kuchyni:

Pohanková mouka je zdravou náhražkou polohrubé pšeničné mouky. Vhodná zejména pro celiaky, ti jej mohou využít k přípravě sladkých a slaných těst (pečení chleba, cukroví, palačinek aj.) zahušťování polévek, omáček, placek i pomazánek.

Složení:

pohanka

Balení:

500 g

Země původu:

Česká republika

 

Přirozeně bezlepková směs, lehce stravitelná s příchutí kakaa. Stačí pouze zalít teplým mlékem nebo vodou, přidat ovoce a zdravá, chutná snídaně je na světě. Pohanka je charakteristická vysokým obsahem rutinu, vitamínu B, fosforu, železa aj. Pro přípravu těsta lze použít pohankovou kaši neochucenou - natural.

Podobné produkty

  • Adveni Pohanková mouka
    Pohanková mouka je mlýnský výrobek z pohanky.
    Dostupnost:Dostupné do 5 dnů
    Kód:98686/250
    Značka:Adveni
    Adveni Pohanková mouka
    40 Kč (–18 %)
    od 33 Kč
  • Šmajstrla Pohanková mouka celozrnná 500 g
    Pohanková mouka celozrnná je vhodná na pečení chleba, rohlíků, koláčů, je možno ji přidat do placek, palačinek ... Vhodná také jako příměs do bílé...
    Dostupnost:Dostupné do 1 dne
    Kód:11397
    Značka:Šmajstrla
  • Wolfberry Bio Pohanková mouka 400 g
    Pohanková mouka Wolfberry BIO 400 g. Přirozeně bezlepková mouka vhodná nejen pro celiaky.
    Dostupnost:Dostupné do 2 dnů
    Kód:10119
    Značka:Wolfberry
  • Adveni Ovesná mouka - bez lepku
    Bezlepková mouka získaná mletím loupaných ovesných vloček. Je ideální na koláče, sušenky, vdolečky a další. Mouka je mletá v mlýně, který...
    Dostupnost:Dostupné do 5 dnů
    Kód:110484/250
    Značka:Adveni
  • liskooriskova mouckaAkce
    Jemně mletá jádra pražených lískových oříšku. Narozdíl od lískové mouky není zbavena oleje. Vhodná pro pečení sladkých pokrmů.
    Dostupnost:Dostupné do 1 dne
    Kód:IBK107016
    Značka:IBK
  • Adveni Dýňová mouka 250 g
    Při výrobě dýňové mouky se z dýňových semínek nejprve lisováním za studena částečně zbaví tuku a pak se najemno namele mouka, která je typická svou...
    Dostupnost:Dostupné do 5 dnů
    Kód:11914
    Značka:Adveni
    Adveni Dýňová mouka 250 g
    92 Kč (–16 %)
    77 Kč

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
C Avatar autora | 1.8.2017
je to dobré na bolesti žil.

smajstrla-logoMlynáři z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při němž (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Přáním majitele je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.
V pohankovém mlýně Šmajstrla se zpracovává a balí pouze pohanka a produkty z ní, což je důležitá informace pro alergiky a lidi trpící celiakií. Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny, nebo rotujícími kotouči s drsným povrchem. Pro dobrou výtěžnost je třeba zpracovávat pohanku tříděnou podle velikosti nažek (kalibrovanou). Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty.
Při termickém loupání se nažky napařují horkou párou a následně se prudce usuší. Přitom oplodí praskne a kroupa se pak snadno oddělí od oplodí. Vysoké teploty při sušení ničí vitamíny, obsažené v pohankovém semenu, způsobují chuťové změny a umožňují vznik karcinogenních sloučenin.

 
Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.