Mouka z Juky 500 g

  • 1 z 2

Juka (maniok, yuca či tapioka) je vhodná k přípravě polévek, omáček, zahuštění, skvěle se z ní peče i chléb. Neobsahuje lepek.

  • 150 Kč 25 Kč –16 %
  • (6 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 30.4.2024
125 Kč
Kategorie: Mouky
 

​Juka (maniok) je jednou z nejvíce používaných potravin v Jižní Americe, je součástí pravidelné stravy obyvatel a mnoho z nich ani netuší, jak je to prospěšné pro jejich zdraví.

Tapioca nebo maniok je rostlina pocházející původně z Jižní Ameriky. V Thajsku, například připravují s přidáním kokosového mléka pudink. Tapioca škrob patří mezi bezlepkové potraviny, takže je vhodný i pro upravenou stravu - dietu celiatiky.

Manioková mouka má nízký obsah tuku a je ideální pro ty, kteří chtějí bojovat proti nadváze. Obsahuje bílkoviny, vlákninu, vit. K, vitamíny skupiny B a minerální látky (zinek, hořčík a železo). V lidové medicíně se využívá  na snižování cholesterolu v krvi, jako prostředek na posílení vlasů, na zlepšení stavu pleti, jako prevence proti osteoporóze, při léčbě zánětů, chřipek atd. 

Jaká je?

Nemá žádnou pachuť, je bezbarvá, velmi hladká, bez hrudek lze jí použít k přípravě jídel. Její velkou výhodou je, že nereaguje žádnou formou srážení - vydělením z vařených jídel ani při rychlém zchlazení. Jídla připravená z této mouky jsou křupavá, korková, proto se doporučuje především pro přípravu chleba a sladkého pečiva.

Použití:

k přípravě slaných ai sladkých pokrmů, na pečení a vaření

Náš tip:

Sýrové bochánky (Pan de Yuca)

Smícháme prášek do pečiva s moukou z juky, přidáme nastrouhaný čerstvý sýr, dle potřeby přidáme mléko (pokud použijete kvasnice, je zapotřebí nechat těsto chvíli kynout). Vytvarujeme kuličky o průměru cca 4 - 5 cm, pečeme na 180 až 200 stupňů po dobu 10 až 20 minut (do zčervenání).

Složení:

juka (cassava, maniok, manihot esculenta)

Balení:

500 g

Země původu:

Ekvádor

Skladování:

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

V naší nabídce naleznete také jiné mouky i další produkty zdravé výživy.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
5
0x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

cokoladovna-troubeliceČokoládovna z Troubelic je známá tím, že si výrobu čokolády vyrábí od A-Z. Dováží kakaové boby přímo z Ekvádoru, nepoužívají žádné dochucovadla, neobsahují lecitin ani konzervanty! Neobsahují LEPEK a sladí jen panelou, ztuhlou šťávou z cukrové třtiny, která je zdravou variantou slazení. Troufáme si říct, že vyrábí bezkonkurenčně tu nejkvalitnější a nejchutnější čokoládu u nás. V roce 2014 vyhráli v Brně ocenění ZLATÁ SALIMA.