Labeta Želírovací cukr 3:1 500 g

Želírovací cukr 3:1 se hodí pro výrobu džemů i marmelád.

  • vhodný pro sladké ovoce
  • sáček vystačí na 1,5 kg ovoce
  • přidejte už jenom ovoce
  • přirozeně bezlepkový výrobek

  • (>10 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 2.5.2024
49 Kč
Kategorie: Želírovací látky
 

Patříte k milovníkům palačinek či lahodného perníku? V tom případě by ve vaší spíži neměly chybět skleničky s ovocnými džemy. A protože není nic lepšího, než vlastnoručně připravený džem, máme pro vás želírovací cukr 3:1. Díky již obsaženému cukru není nutné přidávat další cukr. Stačí pouze nasbírat vámi oblíbené ovoce, přidat sáček želírovacího cukru a zavařovací magie může odstartovat. A nebojte se čarovat s běžnými i netypickými surovinami, jako je například čerstvá vanilka, lístky máty či meduňky.

  • vhodný pro sladké ovoce
    sáček vystačí na 1,5 kg ovoce
    přidejte už jenom ovoce
    přirozeně bezlepkový výrobek

A váš džem hned vyzkoušejte s jemnými palačinkami, vláčným perníkem a nebo ho k snídani namažte na některý z našich oblíbených chlebů. Jedete v bezlepku? I pro vás máme klasický perník nebo chléb. Žijte naplno!

Návod na přípravu:

Očištěné a vypeckované ovoce 1400 – 1500 g rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší džem nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 1200 – 1300 g ovoce. Do připraveného ovoce vsypeme obsah sáčku a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3 – 5 minut. Dochutíme kyselinou citronovou, můžeme přidat ještě cukr. Odebereme případnou pěnu a horký džem opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.

Příprava v domácí pekárně:

Očištěné a vypeckované ovoce 1400 – 1500 g rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li tužší džem nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce (např. třešně, višně, maliny atd.), použijeme pouze 1200 – 1300 g ovoce. Vložíme jej do domácí pekárny a zapneme program Příprava marmelády. Asi 30 minut před koncem programu přisypeme k ovoci Želírovací cukr 3:1. Přisladíme cukrem nebo přidáme trošku kyseliny citronové, záleží na sladkosti ovoce a vaší chuti. Po dokončení programu nalijeme připravený džem do skleniček, zavíčkujeme a otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.

Složení:

cukr, želírující látky 2 % (guma guar, xanthan, pektiny, guma tara, karubin), konzervant: sorban draselný, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová, extrakt z oregána

Průměrné výživové hodnoty na 100g:

Energetická hodnota [kJ/kcal]: 1703/401, Tuky [g]: < 0,5, z toho nasycené mastné kyseliny [g]: < 0,1, Sacharidy [g]: 98, z toho cukry [g]: 97, Bílkoviny [g]: < 0,5, Sůl [g]: < 0,01

Balení:

500 g  - balení ke zpracování až 1,5 kg ovoce

Náš tip:

Jak si vybrat nejvhodnější želírovací přípravek? Jednoduchý návod najdete → ZDE ←

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
OG Avatar autora | 23.11.2023
kvalitou a zejména cenou, dostupný na trhu. Rychlost dodání byl nad očekávání. Jen doporučím!

logo_5

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 27 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

Společnost LABETA, a.s. sídlící v Dřenicích u Chrudimi byla založena již v roce 1993. Vždy jsme se soustředili na výrobu a prodej suchých sypkých směsí na přípravu pokrmů. Zpočátku se jednalo především o výrobu přípravků na pečení jako jsou kypřící prášky, vanilínový a skořicový cukr. Nestagnujeme, rozvíjíme se, a proto vám dnes můžeme nabídnout mnohem více produktů. 

Koncem roku 2010 se výroba rozšířila i o produkci tekutých přípravků, kromě sladkých polev - topingů, se nově začaly vyrábět tekuté marinády a dochucovadla jako polévkové koření, sojová omáčka a jiné.

Naše výrobky nachází uplatnění nejen při rychlých přípravách pokrmů v moderních domácnostech, ale i v tradiční kuchyni nebo v gastronomických provozech.

Veškeré produkty značky LABETA vyhovují přísným požadavkům na kvalitu a nezávadnost moderních potravin.