Coffeespot Kenya Zahabu AB+ 250 g
Kód: 101829Související produkty
Detailní popis produktu
Pod označením WHITE BEAN coffee, budete nacházet kávy, které naši dovozci osobně hledají přímo na farmách s jasným cílem.Najít to chuťově nejzajímavější z čerstvých sklizní od farmářů z těch nejlepších plantáží světa.
Kávy vynikají nejlépe při přípravě alternativními metodami, jako jsou french press, dripper, chemex, aeropress, moka konvička, vacuum pot a další. Samozřejmě milovníci jiskrných ovocných chutí s lehčím tělem, si je můžou dopřát i na espresso.
Proces výroby:
Všechna káva se rozmělní, fermentuje za sucha, promývá, máčí, a poté suší na slunci. Před zpracováním farmáři třešně ručně třídí, a vyřazují přezrálé a nedozrálé plody. Tříkotoučový rozvlákňovač odstraní slupky a dužinu. Potom je káva roztříděna do tří stupňů podle density (tuhosti) zelených zrn. Stupně 1 a 2 se fermentují odděleně. Stupeň 3 je považován za méně kvalitní. Káva se fermentuje po dobu 16 – 24 hodin ve stínu. Po fermentaci se káva promývá a opět třídí podle density v promývacích kanálech. Potom se máčí v čisté vodě po dobu 16 – 20 hodin.
Sušení:
Zrna se suší přibližně 15 dní na afrických sušících lůžkách. Přes poledne a v noci se káva zakrývá plachtami.
Půda:
Červená jílovitá, tmavě červenohnědá, sopečná.
Počátek produkce kávy v Keni spadá na začátek 19. století. Keňská káva je po generace proslulá pro svou kvalitu. Jsou zde skvělé podmínky pro pěstování, co se týká nadmořské výšky, podnebí a půdy. Dovezené kávové odrůdy se výborně přizpůsobily místním přírodním podmínkám, a dosahují vynikající kvality šálku kávy. Káva má unikátní a nezaměnitelnou chuť, a kávový sektor se rozvinul do podoby, která zajišťuje stálou kvalitu a sledovatelnost původu.
Chuť: Jasná acidita rybízu, čokoláda
Země: Kenya
Region: Nyeri / Kiambu, Kirinyaga County
Farma, zpracovatelský závod: Ndumberi factory
Družstvo: N’dumberi Cooperative Society
Farmáři: Přibližně 800 drobných vlastníků z okolí dodává kávové třešně do zpracovatelského mlýna.
Metoda zpracování: Mokrá / washed
Odrůda: SL28, SL24, Ruiru 11, Batian
Sklizeň: 2017
Nadmořská výška: 1830 - 2220m
Dovozce: Nordic Approach
NÁŠ TIP:
Na přání (uveďte do poznámky k objednávce) vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku. Kávu pro Vás nameleme až po obdržení objednávky a ihned zabalíme do neprodyšného balení. Tak se k Vám káva dostane jen krátce po namletí a zachová si své aroma i chuť.
Přehled hrubosti mletí kávy pro jednotlivé druhy příprav kávy:
Hrubost mletí kávy | Vhodné pro přípravu kávy: |
1. Velmi jemné mletí | Příprava kávy pomocí Džezvy |
2. Jemné mletí | Espressa |
3. Středně hrubé mletí | Příprava kávy pomocí Moka konvičky |
4. Hrubé mletí (cukr krupice) | Příprava kávy pomocí dripu, chemexu |
5. Velmi hrubé mletí | Příprava kávy pomocí French pressu |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pražírna kávy Coffeespot je ryze česká rodinná pražírna výběrových arabic. Pražírnu kávy Coffeespot s útulnou prodejnou a espressso barem najdete v malebném kraji Moravského Slovácka v obci Huštěnovice nedaleko Uherského Hradiště a Zlína. Od jejího založení v roce 2011 prošli majitelé Radka Sopůšková a Jiří Plšek dlouhou cestu a nasbírali obrovské množství zkušeností. Díky nadstandartním vztahům s dovozci využívají všechny dostupné metody nákupu zelených zrn z čerstvých sklizní. Takže není problém nakoupit přímo od pěstitelů, vybrat konkrétní kávu z dané oblasti s požadovaným chuťovým profilem. Díky tomu mají plně pod vlastní kontrolou celý proces od hledání dodavatelů, uchování zelených zrn, pražení a balení, až po logistiku a servis strojního zařízení. Kávu praží denně po malých dávkách. Jen tak mají nad výslednou kvalitou plnou kontrolou a mohou do Vaší kávy vložit veškeré úsilí.
Díky oblasti pěstování, klimatu, půdě, způsobu zpracování a dalším důležitým faktorům má každá káva svá chuťová specifika. Dovolte nám být Vašimi průvodci v tomto dobrodružném světě chutí a vůní, které byly dávno zapomenuty. Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve Vašem šálku.
Balení a uchování kávy značky Coffeespot
Káva je pražena denně po malých dávkách. Hned, jak je to možné je balena. Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.
K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.
V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.