Akce Tip

České Ghíčko Ghí - přepuštěné máslo

České Ghí je nejzdravější a nejlahodnější tuk pro vás s máslovo-oříškovou vůní. Přepuštěné máslo Ghí (ghee) vyrábíme podle staré ajurvédské receptury z kvalitního českého másla.

  • Více informací v tabulce variant 210 Kč –41 %
od 195 Kč
Kategorie: Ghí - přepuštěné máslo

Zvolte variantu

  • Balení: 340 ml
    • Kód: SAD11865 |
    • Skladem (> 5 ks) | Můžeme doručit do: 22.10.2021
    246 Kč  (–21 %)
    195 Kč
       
  • Balení: 760 ml
    • Kód: SAD11867 |
    • Skladem (> 5 ks) | Můžeme doručit do: 22.10.2021
    457 Kč  (–41 %)
    269 Kč
       
  • Balení: 1000 ml
    • Kód: SAD7350 |
    • Skladem (> 5 ks) | Můžeme doručit do: 22.10.2021
    599 Kč  (–35 %)
    389 Kč
       
 

České Ghí je nejzdravější a nejlahodnější tuk pro vás s máslovo-oříškovou vůní.

Ghí nebo přepuštěné máslo či nejpřesněji přečištěné máslo je produkt pocházející z oblasti indického subkontinentu, a hraje důležitou roli v indické, egyptské i etiopské kuchyni, vyrábí se z kravského másla. Přepuštěné máslo se připravuje pomalým převařováním másla, kdy se odstraňuje voda a ostatní příměsi až zbude čistý, průhledný tuk žluté barvy, který má vyšší bod přepalování (200-250 °C) než původní máslo (150-180 °C) a delší trvanlivost i mimo lednici. Správně připravené a dokonale přečištěné ghí, které je uchováváno v uzavřených nádobách na chladném a suchém místě, vydrží měsíce.

Ghí podle Ayurvédy:

  • snižuje cholesterol,
  • posiluje játra,
  • obsahuje protivirové fenolitické antioxidanty,
  • má omlazující a regenerační účinky,
  • vyživuje buňky,
  • detoxikuje organismus,
  • je vhodné jako pleťová výživa a tonikum,
  • posiluje nervovou soustavu,
  • podporuje plodnost,
  • posiluje ledviny,
  • ulevuje při hemeroidech a chronických bolestech kloubů, vodnaté rýmě a bolestech uší,
  • pomáhá při únavě,
  • posiluje zrak,
  • napomáhá trávení.

Složení:

mléčný tuk min. 99,3 %

Dávkování:

Ghí se uplatní zejména v teplé kuchyni na smažení (při 200-250 °C), vaření, dušení, pečení. Je ideální najíšku, pod dušenou zeleninu atd. Ve studené kuchyni je vhodný k mazání na pečivo nebo stačí každý den lžička pro zdraví. Dále je vhodný zevně na pokožku formou masáží, na popáleniny, poraněná místa, vysušené ruce.

Upozornění:

Ghí je přirozeně bezlepkový a neobsahuje laktózu. Nemusí se uskladňovat v lednici, stačí v temnu a při teplotě 0-20 °C. Případná změna konzistence není na závadu.

Podobné produkty

  • poznejte ghickoAkce
    České Ghí je nejzdravější a nejlahodnější tuk pro vás s máslovo-oříškovou vůní. Přepuštěné máslo Ghí (ghee) vyrábíme podle staré ajurvédské...
    Dostupnost:Skladem > 5 
    Kód:SAD11866
    Značka:České ghíčko
  • Úvodní 3 blogTip
    Čisté Ghí - přepuštěné máslo z colostra obsahuje oproti klasickému přepuštěnému máslu má výrazně vyšší obsah vitamínů A,E a K. Přepuštěné máslo,...
    Dostupnost:Skladem 3 
    Kód:113801/160
    Značka:Ingredia
  • Wolfberry Bio Ghí - přepuštěné máslo
    Wolfberry Bio Ghí je máselný tuk vyrobený podle starodávného ajurvédského receptu přepuštěním 100% Bio másla.
    Dostupnost:Dostupné do 3 dnů > 5 
    Kód:90940/200
    Značka:Wolfberry
  • Wolfberry Ghí přepuštěné máslo
    Ghí je máselný tuk vyrobený podle starodávného ajurvédského receptu přepuštěním 100% másla.
    Dostupnost:Dostupné do 3 dnů
    Kód:116240/200
    Značka:Wolfberry
  • Ghí - přepuštěné máslo BIOTip
    BIO máslo přepuštěné tradičním ájurvédským způsobem Ghí je výrobek původem z Indie, jehož kořeny sahají dávno do minulosti. Ájurvéda na ghí...
    Dostupnost:Skladem > 5 
    Kód:SPS1657
    Značka:Salvia Paradise
  • Ghitela mandle kava 230
    Ghítela® je alternativa oblíbené pomazánky. Obsahuje pouze základní suroviny prémiové kvality a díky přidanému ghí je krémové konzistence....
    Dostupnost:Skladem > 5 
    Kód:SAD13472
    Značka:České ghíčko
    Ghítela mandlová s kávou 230g
    210 Kč (–17 %)
    175 Kč

Jak se vaří ghíčko - návod na výrobu přepuštěného másla


Seznamte se s Ghí


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
18x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
K Avatar autora | 13.10.2021
Kupuji už po několikáté, jsem spokojená
5
HB Avatar autora | 10.9.2021
Výborná kvalita a skvělá cena.
5
JP Avatar autora | 29.8.2021
Velmi spokojená.
5
LV Avatar autora | 12.5.2021
Používám už dlouhodobě, spokojenost, dobrá cena.
5
KT Avatar autora | 15.11.2020
Nemá chybu!
5
Avatar autora | 27.10.2020
PO OBJEVENÍ "ČESKÉHO GHÍČKA" JSEM OBJEVILA ZDRAVÉ A CHUTNÉ PEČENÍ V MÉ KUCHYNI
5
Avatar autora | 22.7.2020
Ghíčko je vynikající a velmi chutné, používám téměř na vše včetně namazání na chléb.
5
Avatar autora | 18.2.2020
výborné, používám již déle
5
Avatar autora | 5.10.2019
+ je výborné, objednávám ho už vícekrát

5
ZN Avatar autora | 5.7.2019
Kvalitní GHÍčko za slušnou cenu.
5
BM Avatar autora | 11.1.2018
Ghí je skvělé, má výbornou chuť a také pro naše zdraví je důležité. Ghí používám již dlouho.
5
Z Avatar autora | 11.4.2017
Ghí má dobrou kvalitu, používám ho jak ve studené kuchyni, tak při vaření. Protože se mi nechce stát u sporáku při domácí výrobě přepuštěného másla, jednoduše ho kupuji.

ghíčko-logoKvalitní pokrm vyžaduje kvalitní suroviny. Nezpracované máslo odebíráme z Polabských mlékáren a pochází od travou živených krav (tzv. grass fed). Máslo přepouštíme ručně ale ve velkých objemech, proto dokážeme zachovat originální kvalitu a konkurenceschopnou cenu.
Celý proces výroby probíhá pod dohledem veterinární správy a hygieny. Podle Áyurvédy je ghí elixír života. Díky svým vlastnostem a složení je velmi dobře stravitelné, podporuje vstřebávání veškerých živin, má omlazující a regenerační účinky, posiluje látkovou výměnu a obranyschopnost. Pro své mnohostranné využití a především pro své účinky na zdraví je řazeno mezi SUPERPOTRAVINY. Naše ghíčko má díky unikátní receptuře vynikající chuť a vůni.

Jak používat Ghí:

Ghí (přepuštěné máslo) lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Má vysoký bod zápalu, proto se nepřipaluje.

  • Ideální na smažení – pravý vídeňák se dělá na přepuštěném másle.
  • Dá šmrnc vaší polévce i omáčce.
  • Dušená zelenina na Ghí je bezkonkurenční.
  • Při pečení lze Ghíčkem nahradit všechny margaríny a máslo.
  • Lze i namazat na chléb a jíst za studena.

Ghí lze využít i k zevnímu použití na hojení ran.

 
Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.