České ghíčko BIO Ghí - přepuštěné máslo

98053/340
10 hodnocení

České Ghí je nejzdravější a nejlahodnější tuk pro vás s máslovo-oříškovou vůní. Přepuštěné máslo Ghí (ghee) vyrábíme podle staré ajurvédské receptury z kvalitního českého másla. Bio ghíčko je vyrobené z másla, a to z mléka od krav chovaných v ekologickém zemědělství. Krávy se od dubna do října pasou na trávě a v této době splňují kriteria kvality grass-fed.

  • Více informací v tabulce variant 95 Kč –15 %
od 222 Kč
Kategorie: Ghí - přepuštěné máslo

Zvolte variantu

  • Balení: 340 ml
    • Kód: 98053/340 |
    • Dostupné do 1 dne
    240 Kč  (–8 %)
    222 Kč
       
  • Balení: 760 ml
    • Kód: 98053/760 |
    • Dostupné do 1 dne
    489 Kč  (–14 %)
    422 Kč
       
  • Balení: 1000 ml
    • Kód: 98053/100 |
    • Dostupné do 1 dne
    650 Kč  (–15 %)
    555 Kč
       
 

České Ghí je nejzdravější a nejlahodnější tuk pro vás s máslovo-oříškovou vůní. Produkt ekologického zemědělství.

Bio ghíčko ve kvalitě grass-fed. Bio ghíčko je vyrobené z másla, a to z mléka od krav chovaných v ekologickém zemědělství. Krávy se pasou celoročně na trávě, nedostávají preventivně antibiotika a hormony. Tudíž obsahuje i větší množství vitamínů, minerálů a např. kyselinu CLA, která pomáhá snižovat tuky v těle, hladinu cholesterolu a pomáhá budovat svalovou hmotu. To chceš!

Ghí nebo přepuštěné máslo či nejpřesněji přečištěné máslo je produkt pocházející z oblasti indického subkontinentu, a hraje důležitou roli v indické, egyptské i etiopské kuchyni, vyrábí se z kravského másla. Přepuštěné máslo se připravuje pomalým převařováním másla, kdy se odstraňuje voda a ostatní příměsi až zbude čistý, průhledný tuk žluté barvy, který má vyšší bod přepalování (200-250 °C) než původní máslo (150-180 °C) a delší trvanlivost i mimo lednici. Správně připravené a dokonale přečištěné ghí, které je uchováváno v uzavřených nádobách na chladném a suchém místě, vydrží měsíce.

Ghí podle Ayurvédy:

  • snižuje cholesterol,
  • posiluje játra,
  • obsahuje protivirové fenolitické antioxidanty,
  • má omlazující a regenerační účinky,
  • vyživuje buňky,
  • detoxikuje organismus,
  • je vhodné jako pleťová výživa a tonikum,
  • posiluje nervovou soustavu,
  • podporuje plodnost,
  • posiluje ledviny,
  • ulevuje při hemeroidech a chronických bolestech kloubů, vodnaté rýmě a bolestech uší,
  • pomáhá při únavě,
  • posiluje zrak,
  • napomáhá trávení.

Složení:

bio mléčný tuk min. 99,3 %

Dávkování:

Ghí se uplatní zejména v teplé kuchyni na smažení (při 200-250 °C), vaření, dušení, pečení. Je ideální najíšku, pod dušenou zeleninu atd. Ve studené kuchyni je vhodný k mazání na pečivo nebo stačí každý den lžička pro zdraví. Dále je vhodný zevně na pokožku formou masáží, na popáleniny, poraněná místa, vysušené ruce.

Upozornění:

Ghí je přirozeně bezlepkový a neobsahuje laktózu. Nemusí se uskladňovat v lednici, stačí v temnu a při teplotě 0-20 °C. Případná změna konzistence není na závadu.

Podobné produkty

Jak se vaří ghíčko - návod na výrobu přepuštěného másla


Seznamte se s Ghí


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5,0 10 hodnocení
Přidat hodnocení
5
10x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
České ghíčko BIO Ghí - přepuštěné máslo 340 ml České ghíčko BIO Ghí - přepuštěné máslo 340 ml
5
VK Avatar autora | 17.6.2019
máslo je výbornéé...
České ghíčko BIO Ghí - přepuštěné máslo 340 ml České ghíčko BIO Ghí - přepuštěné máslo 340 ml
5
JS Avatar autora | 8.3.2019
Ano
České ghíčko BIO Ghí - přepuštěné máslo 340 ml České ghíčko BIO Ghí - přepuštěné máslo 340 ml
5
Avatar autora | 19.1.2019
Výborné
České ghíčko BIO Ghí - přepuštěné máslo 340 ml České ghíčko BIO Ghí - přepuštěné máslo 340 ml
5
AF Avatar autora | 5.1.2019
ano
České ghíčko BIO Ghí - přepuštěné máslo 340 ml České ghíčko BIO Ghí - přepuštěné máslo 340 ml
5
Avatar autora | 7.11.2018
každý kdo zná Ajurvédu zná jistě ghí, je léčivé
České ghíčko BIO Ghí - přepuštěné máslo 340 ml České ghíčko BIO Ghí - přepuštěné máslo 340 ml
5
H Avatar autora | 9.12.2017
České ghí používám většinou v teplé kuchyni, Bio ghí mám poprvé a je skvělé:-). Koupila jsem ho teď jako dárky pro své nejbližší
České ghíčko BIO Ghí - přepuštěné máslo 340 ml České ghíčko BIO Ghí - přepuštěné máslo 340 ml
5
H Avatar autora | 9.12.2017
České ghí používám většinou v teplé kuchyni, Bio ghí mám poprvé a je skvělé:-). Koupila jsem ho teď jako dárky pro své nejbližší
České ghíčko BIO Ghí - přepuštěné máslo 340 ml České ghíčko BIO Ghí - přepuštěné máslo 340 ml
5
V Avatar autora | 30.8.2017
Ghee používáme doma už několik let nejen díky jeho prokázaným zdravotním přínosům, ale i kvůli lahodné chuti. Je nám potěšením, že můžeme používat český výrobek, který je vyráběn s láskou a navíc nabízen v několika úžasných variantách.

ghíčko-logoKvalitní pokrm vyžaduje kvalitní suroviny. Nezpracované máslo odebíráme z Polabských mlékáren a pochází od travou živených krav (tzv. grass fed). Máslo přepouštíme ručně ale ve velkých objemech, proto dokážeme zachovat originální kvalitu a konkurenceschopnou cenu.
Celý proces výroby probíhá pod dohledem veterinární správy a hygieny. Podle Áyurvédy je ghí elixír života. Díky svým vlastnostem a složení je velmi dobře stravitelné, podporuje vstřebávání veškerých živin, má omlazující a regenerační účinky, posiluje látkovou výměnu a obranyschopnost. Pro své mnohostranné využití a především pro své účinky na zdraví je řazeno mezi SUPERPOTRAVINY. Naše ghíčko má díky unikátní receptuře vynikající chuť a vůni.

Jak používat Ghí:

Ghí (přepuštěné máslo) lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Má vysoký bod zápalu, proto se nepřipaluje.

  • Ideální na smažení – pravý vídeňák se dělá na přepuštěném másle.
  • Dá šmrnc vaší polévce i omáčce.
  • Dušená zelenina na Ghí je bezkonkurenční.
  • Při pečení lze Ghíčkem nahradit všechny margaríny a máslo.
  • Lze i namazat na chléb a jíst za studena.

Ghí lze využít i k zevnímu použití na hojení ran.

 
Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.