BIO Tahini 454 g

BIO Tahini je sezamová pasta vyrobená tradičním způsobem z praženého neloupaného sezamu, bez konzervantů, chemie a přidané soli. Je nedílnou součástí kuchyně Izraele a Libanonu, kde se jí s oblibou přidávají do nejrůznějších slaných pomazánek.

  • 199 Kč 50 Kč –25 %
  • Vyprodáno
149 Kč
Kategorie: Semínková másla
Položka byla vyprodána...
 

BIO 100% sezamová pasta -Tahini vyrobená tradičním způsobem bez konzervantů chemie a přidané soli. Tahini je bohaté na vitamíny a minerály. Obsahuje vitamín E, B1, B2, B3, B5 a B15. Tahini je jeden z nejlepších zdrojů vápníku a rostlinných bílkovin. Hodí se do salátů, k masu nebo jako lehká a výživná svačinka do sendvičů.

  • Jeden z nejlepších zdrojů vápníku a rostlinných bílkovin
  • Obsahuje vitamín E, B1, B2, B3, B5 a B15 
  • Významný obsah fosforu, draslíku, zinku a železa
  • Obsahuje lecitin
  • Odolný a lehký obal, který nepropouští světlo a chrání tak výrobek před degradací

Jak si nejlépe vychutnat Tahini?

Je skvělá samotná na pečivu, hodí se jako univerzální dip do salátu či k masu, vyniká s medem a citronem, nebo jako přísada do dezertů (brownies, muffiny). 

Pro milovníky sladkého:

Do požadovaného množství tahini pomalu vmícháváme vodu, tak aby vznikla hladká konzistence. Pak stačí přidat už jen med a kvalitní kakao dle vaší chuti. Využijete ji na lívance, na čerstvé ovoce, do müsli, do smoothie, jogurtu...

Tipy na dipy:

Do požadovaného množství tahini pomalu vmícháme vodu, tak aby vznikla hladká konzistence. Postupně přidáme sůl, pepř, chilli a zakápneme citrónovou šťávou.

1 lžíce tahini, 2 lžíce olivového oleje, 1/3 mleté chilli, ½ lžičky římského kmínu, 1 lžička miso pasty, šťáva z ½ limetky.

Složení:

100% BIO sezam

Výživové hodnoty na 100 g:

Energetická hodnota 2834kJ/686,5kcal, Tuky 63,1g, Nasycené mastné kyseliny 9g, Sacharidy 1,6g, Cukry 1,5g, Bílkoviny 24,1g, Sůl 0,2g, Vláknina 8g

Balení:

454 g

Země původu:

Izrael

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: