Adveni Dýňová mouka 250 g

Při výrobě dýňové mouky se z dýňových semínek nejprve lisováním za studena částečně zbaví tuku a pak se najemno namele mouka, která je typická svou zelenou barvou, charakteristickou chutí, vůní a širokým použitím.

  • 92 Kč 15 Kč –16 %
  • Na dotaz
77 Kč
Kategorie: Mouky
Obsah: 250 g
Položka byla vyprodána...
 

Při výrobě dýňové mouky se z dýňových semínek nejprve lisováním za studena částečně zbaví tuku a pak se najemno namele mouka, která je typická svou zelenou barvou, charakteristickou chutí, vůní a širokým použitím.

Dýňová mouka je bohatá na vlákninu, bílkoviny a je ceněna pro vysoký obsah vitamínu E. Dýňě je přirozeně bezlepková a je vhodná také pro celiatiky. Dýňová mouka je také velmi vhodnou náhradou za mandlovou a kaštanovou mouku např. při alergii na ořechy.

Dýňová semínka jsou považována za nejlepší přírodní zdroj zinku. Obsahují i další důležité minerální látky jako je selen, draslík, vápník, fosfor, mangan, železo a hořčík. Jsou bohatým zdrojem vitamínu A, D, E a vitamínů skupiny B. Pravidelná konzumace se doporučuje zejména při onemocnění prostaty, kůže a při nemocech žaludku a střev a slouží také jako prevence proti zánětům močového měchýře a močových cest. Uvádí se, že fytosteroly, rostlinné estrogeny obsažené v dýňových semínkách, brání rozvoji nádorů a snižují negativní účinky xenoestrogenů - umělých hormonů.

Dýňová semínka obsahují aminokyselinu tryptofan, které je ve stravě většiny lidí nedostatek. Umí povzbudit krevní oběh a zpomalovat stárnutí. Snižují cholesterol, vysoký krevní tlak a tedy i riziko infarktu. Napomáhají také stabilizovat hladinu glukózy v krvi, jsou proto vhodná i pro diabetiky.

K čemu se hodí:

Pro tepelné zpracování:

  • sladké i slané vaření a pečení
  • na placky
  • obalování masa a ryb

Pro studenou kuchyni:

  • příprava smoothie
  • do salátů

Jak s ní zacházet:

Nelekejte se barvy, mouka má krásně zelenou barvu. Pokud jí použijete větší množství, bude i výsledek vtipně zelený. Do těsta ji přidávejte v menším množství.

Dýňovou mouku je možné použít v kombinaci s univerzální nízkoškrobovou směsí bez kukuřice BAKE-A-CAKE nebo také se směsí SIMPLY ADVENI, či se samokypřící směsí BISCUITS & COOKIES.

Složení:

100 % mletá mouka z výlisků olejnatých semen dýně

Balení:

250 g

Skladování:

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

V naší nabídce naleznete také jiné mouky i další produkty zdravé výživy.

Amarantová mouka 250g Adveni je typická svou výraznou chutí a aroma. Amarantovou mouku lez použít k přípravě různých polévek, omáček, ale i pro sladké či slané pečení.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 29.1.2019
+ Výborná mouka. Používám na zavážky, do chleba nebo slaných výrobků.

Adveni - plody třetího tisíciletíAdveni Medical se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací značky Adveni je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alternativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví. Adveni klade velký důraz na výběr kvalitních surovin, na odborný vývoj receptur a jejich bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.