Adveni Bezlepkový ENERGY chléb s moukou z chia semínek 500 g

11894
1 hodnocení

Mouka ze semínek šalvěje hispánské tvoří součást našeho bezlepkového ENERGY chleba s chia. Dejte si ho k snídani a získáte energii na celé dopoledne!

  • 85 Kč 17 Kč –20 %
  • Dostupné do 5 dnů
68 Kč
Kategorie: Na chléb
Hmotnost: 0.5 kg
Obsah: 500 g
 

Pod exotickým označením chia („čia“) se skrývají semínka šalvěje hispánské (Salvia hispanica), pěstované v některých oblastech Střední a Jižní Ameriky. Původní obyvatelé těchto zemí semínka chia pravidelně konzumovali a znalosti o jejich příznivých účincích si předávali po generace. Tato drobná semínka, jako i mouka, která se z nich získává, mají mimořádně vysoký podíl plnohodnotných bílkovin. Protože neobsahují lepek, jejich konzumace je vhodná i pro celiaky. Mouka ze semínek šalvěje hispánské tvoří součást našeho bezlepkového ENERGY chleba s chia. Dejte si ho k snídani a získáte energii na celé dopoledne!

Návod k přípravě v domácí pekárně:

Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijte cca 350 ml vlažné vody. Chcete-li, přilijte 20 ml oleje. Přisypte obsah balení. Nakonec do důlku uprostřed směsi přidejte droždí (5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí). Pořadí kroků zachovejte, i když výrobce vaší pekárny doporučuje jiný postup. Pečte na bezlepkový program případně na jiný krátký program 2 až 3 hodiny.

Návod k přípravě v klasické troubě:

Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do ještě suché směsi přidejte droždí (5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí). Důkladně promíchejte. Cca 350 ml vlažné vody nalijte do vhodné nádoby. Chcete-li, přilijte 20ml oleje. Vmíchejte ručně nebo hnětačem na malou rychlost směs s droždím. Hněťte do hladka na střední rychlost 10 minut. Nechte vykynout v troubě předehřáté na 35–40 °C po dobu 20 minut. Poté těsto znovu promíchejte při malých otáčkách a následně vytvarujte bochník na plech nebo ještě lépe do formy. Nechte kynout dalších 60 minut. Pečte v předehřáté troubě při 200 °C cca hodinu.

Složení:

kukuřičný škrob, bramborový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, chia mouka (6 %), dextróza, jedlá sůl, slunečnicový lecitin (emulgátor), guarová guma (zahušťovadlo), kmín drcený, kyselina askorbová (látka zlepšující mouku), kyselina citronová (regulátor kyselosti)

Bez lepku, mléka, vajec, sójové mouky, sójového lecitinu, lupinové mouky, deproteinovaného pšeničného škrobu, barviv, aromat, konzervačních látek

Průměrné výživové hodnoty na 100g:

Energetická hodnota: 1526 kJ / 361 kcal; Tuky: 1,5 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g; z toho mononenasycené mastné kyseliny: 0,3 g; z toho polynenasycené mastné kyseliny: 0,7 g; Sacharidy: 84,7 g; z toho cukry 2,1 g; Bílkoviny:1,8 g; Sůl:1,7 g

Balení:

500 g

Skladování:

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

V naší nabídce naleznete také jiné směsi na bezlepkové pečivo i další produkty zdravé výživy.

Amarantová mouka 250g Adveni je typická svou výraznou chutí a aroma. Amarantovou mouku lez použít k přípravě různých polévek, omáček, ale i pro sladké či slané pečení.

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5,0 1 hodnocení
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Adveni - plody třetího tisíciletíAdveni Medical se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací značky Adveni je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alternativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví. Adveni klade velký důraz na výběr kvalitních surovin, na odborný vývoj receptur a jejich bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.

 
Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.