Labeta Želírfix s ovocným cukrem 20 g

Trápí vás cukrovka, ale vy sladké přímo zbožňujete? Nevěšte hlavu. Díky Želírfixu s ovocným cukrem (dříve pod označením DIA), který je vhodný i pro diabetiky, můžete mít domácí ovocné DIA džemy kdykoliv po ruce.

  • výrobek vhodný pro diabetiky
  • řešení pro kyselejší ovoce
  • přisypte až 1 kg ovoce
  • přidejte 1 kg fruktózy a podle chuti kyselinu citronovou
  • přirozeně bezlepkový výrobek
  • 19 Kč 5 Kč –26 %
  • (>10 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 2.5.2024
14 Kč
Kategorie: Želírovací látky
Bez GMO: Ano
Bez lepku: Ano
 

Trápí vás cukrovka, ale vy sladké přímo zbožňujete? Nevěšte hlavu. Díky Želírfixu s ovocným cukrem, který je vhodný i pro diabetiky, můžete mít domácí ovocné DIA džemy kdykoliv po ruce. Stačí když si vyberete ovoce či rovnou několik druhů, přidáte vámi oblíbené koření, želírovací směs a nakonec sladidlo vhodné pro diabetiky. Mezi často používané patří například fruktóza. Želírfix s ovocným cukem je vhodný zejména pro kyselejší ovoce.

  • výrobek vhodný pro diabetiky
  • řešení pro kyselejší ovoce
  • přisypte až 1 kg ovoce
  • přidejte 1 kg fruktózy a podle chuti kyselinu citronovou
  • přirozeně bezlepkový výrobek

Složení:

laktóza, želírující látky (guma guar, xanthan, pektiny, guma tara, karubin), konzervant: sorban draselný, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová, extrakt z oregána

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota 1493/353 kcal
Tuky < 0,5
z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1
Sacharidy 80 g
z toho cukry 71 g
Bílkoviny 0,6 g
Sůl 0,04 g

Návod k přípravě:

Očištěné a vypeckované ovoce (900 – 1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme, 5 – 7 minut povaříme a odstavíme. Obsah sáčku smícháme s 600 – 1000 g fruktózy, přisypeme do horkého ovoce a rozpustíme mícháním. Nyní znovu za stálého míchání 3 – 5 minut povaříme. Podle chuti můžeme přidat kyselinu citronovou nebo fruktózu. Odebereme případnou pěnu a horký džem nalijeme opatrně do skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

Příprava v domácí pekárně:

Očištěné a vypeckované ovoce 900 – 1000 g rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li tužší džem nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce (např. třešně, višně, maliny atd.), použijeme pouze 800 – 900 g ovoce. Ovoce vložíme do domácí pekárny, přidáme 600 – 1000 g fruktózy a zapneme program Příprava marmelády. Asi 30 minut před koncem programu přisypeme k ovoci sáček Želírfixu s ovocným cukrem, můžeme dochutit kyselinou citronovou. Po dokončení programu nalijeme připravený džem do skleniček, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Balení:

20 g

Země původu:

Česká republika

Náš tip:

Jak si vybrat nejvhodnější želírovací přípravek? Jednoduchý návod najdete → ZDE ←

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

logo_5

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 27 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

Společnost LABETA, a.s. sídlící v Dřenicích u Chrudimi byla založena již v roce 1993. Vždy jsme se soustředili na výrobu a prodej suchých sypkých směsí na přípravu pokrmů. Zpočátku se jednalo především o výrobu přípravků na pečení jako jsou kypřící prášky, vanilínový a skořicový cukr. Nestagnujeme, rozvíjíme se, a proto vám dnes můžeme nabídnout mnohem více produktů. 

Koncem roku 2010 se výroba rozšířila i o produkci tekutých přípravků, kromě sladkých polev - topingů, se nově začaly vyrábět tekuté marinády a dochucovadla jako polévkové koření, sojová omáčka a jiné.

Naše výrobky nachází uplatnění nejen při rychlých přípravách pokrmů v moderních domácnostech, ale i v tradiční kuchyni nebo v gastronomických provozech.

Veškeré produkty značky LABETA vyhovují přísným požadavkům na kvalitu a nezávadnost moderních potravin.