Iswari Včelí pyl 230 g

Včelí pyl je základní složkou potravy včel. Je plný vitaminů, enzymů, antioxidantů a minerálů. Ideální přísada do jogurtu, musli, ranních cereálií, zmrzliny, dezertů, nápojů, apod.


  • (4 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 29.4.2024
299 Kč
Kategorie: Med a včelí produkty
 

Včelí pyl je základní složkou potravy včel. Je plný vitaminů, enzymů, antioxidantů a minerálů. Ideální přísada do jogurtu, musli, ranních cereálií, zmrzliny, dezertů, nápojů, apod. Včelí pyl od Iswari pochází z polopouštního a civilizací nedotčeného kraje Alentejo v jižním Portugalsku. V tomto panenském regionu se nevyskytuje žádný průmysl ani zemědělství. Proto je včelí pyl od Iswari vysoce kvalitním a čistým produktem neznečištěným chemikáliemi.

Včelí pyl je právem považován za téměř dokonalou potravinu, protože obsahuje mimořádné množství životně nezbytných živin: komplex biologicky vázaných vitamínů (zejm. sk. B), enzymů, minerálů, bílkoviny s kompletním obsahem aminokyselin, esenciální mastné kyseliny, antioxidanty, ad. Včelí pyl obsahuje aminokyselinu fenylalanin. Ta reguluje metabolismus tím, že vysílá tělu signály pro nižší či vyšší příjem potravy podle toho, zda tělo disponuje nadbytkem či nedostatkem živin.

Byla zaznamenána schopnost včelího pylu stabilizovat hladiny cholesterolu a triglyceridů v krvi. Při jeho pravidelné konzumaci hladiny těchto látek klesaly. Množství prospěšného HDL cholesterolu (rozpouští cholesterol usazený v cévách) se zvyšovalo a naopak škodlivého LDL cholesterolu se snižovalo.

Včelí pyl rovněž obsahuje významné množství rutinu.

Se včelím pylem byly rovněž prováděny experimenty se zaměřením na léčbu anémie, zvětšování prostaty a na vliv během léčby chemoterapií. O podrobnostech Vás však nemůžeme informovat, případně Vám je můžeme sdělit jen při osobním dotazu. Bohužel od 14. 12. 2012 dle nařízení Evropské komise č. 432/2012 nesmíme uvádět vliv potravin a většiny jejich složek na lidské zdraví – proto Vás prosíme, abyste si dohledali vliv látek obsažených ve včelím pylu na lidské zdraví sami z veřejně dostupných zdrojů, Děkujeme za pochopení!

Pozn.: Výše uvedený text není zdravotním tvrzením, které má za účel vyvolat v zákazníkovi dojem, že včelí pyl je potravina s pozitivním dopadem na lidské zdraví. Text je interpretací informací z veřejně dostupných zdrojů.

Způsob použití:

Včelí pyl je chutný s jogurtem, v salátech, müsli, apod. Protože každé zrnko je nabito aktivními enzymy a živinami, zařazujte včelí pyl do Vaší stravy pomalu (první týdny max. 1 až 2 lžičky denně). Pokud jste zejména pyloví alergici, začněte zvláště opatrně (1/2 až jednu lžičku denně). Včelí pyl zpracovávejte pouze při nízkých teplotách!

Nutriční hodnoty ve 100 g:

Energie 396 kcal/1658 kJ
Proteiny 13,20 g
Tuky 8,20 g
Sacharidy 66,50 g

Balení:

230 g

Upozornění:

Zcela výjimečně může včelí pyl vyvolat alergickou reakci. Zde je ale namístě odlišit rostlinný pyl rozptýlený ve vzduchu od pylu včelího, u něhož je pravděpodobnost vyvolání alergie podstatně nižší. Nicméně alergikům doporučujeme začínat pouze s 1/2 lžičky denně a postupně zvýšit konzumaci na 1 až 2 lžičky, pakliže tělo pyl bez problémů přijímá. Současně se však včelí pyl používá pro alternativní léčbu alergií.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
2x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 19.1.2018
zatím nemohu posoudit.

iswari-logoIswari Superfood, s.r.o. je česká firma, která ve spolupráci se sesterskou portugalskou firmou Alma Valor dodává na trh tzv. superpotraviny pod vlastní obchodní značkou ISWARI. Iswari (čti Íšvarí) znamená v sanskrtu Bohyně. Naším cílem je sdílet s Vámi přirozenou moudrost přírody a nabídnout Vám plodiny, které byly často součástí jídelníčku tradičních kultur naší planety a pro které je typická jedna společná vlastnost: mají mimořádné nutriční složení s pozoruhodně pozitivním dopadem na naše zdraví.

Nabízíme jak produkty, které již mají na českém trhu tradici, tak i produkty zcela nové. Úmyslně se vyhýbáme termínu, že tyto produkty vyrábíme. Tvoří je totiž moudrá příroda, my se jen snažíme dodat je spotřebitelům v co nejčistší formě. Proto Vám nabízíme naše superpotraviny v biokvalitě a zpracované maximálně šetrným způsobem bez vysokoteplotní a samozřejmě chemické úpravy. Tyto dary přírody se k Vám tak dostanou plné živin a minerálů, jakoby byly právě sklizeny na poli, v džungli či vysokých horách své domoviny.

Značku založili společně Goncalo Sardinha (Portugalsko), Jason Linton (Irsko) a František Lomský (ČR). Produkty značky Iswari se tak nejvíce prodávají v těchto třech zemích, ale i v dalších státech Evropy.