PEMA BIO Žitný chléb se lněným semínkem 500 g

Žitný chléb značky PEMA vyrábí tradiční německý producent celozrnného žitného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin.

  • 59 Kč 6 Kč –10 %
  • (>10 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 18.4.2024
53 Kč
Kategorie: Pečivo
Bio: Ano
Vegan: Ano
 

Žitný chléb značky PEMA vyrábí tradiční německý producent celozrnného žitného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Tento chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů.

Žito je předem namočeno a teprve poté namleto, takže dojde k aktivování zrna. Díky použití aktivovaného obilí, vlastního kvásku, nižší teplotě pečení, a proto i dvojnásobné době pečení (ve srovnání s běžným průmyslovým postupem), je chléb značky PEMA chuťově výborný, lépe stravitelný a vydrží déle čerstvý než obdobné výrobky vyráběné ze šrotu a pečené standardním průmyslovým procesem.

Chléb je obohacený 5 % lněného semínka.

Složení:

drcená žitná zrna* 37 %, přírodní kvásek 28 % (drcená žitná zrna*, voda), voda, lněné semínko* 5 %, mořská sůl, droždí*. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota: 811 kJ/193 kcal, Tuky: 3,0 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g, Sacharidy: 31 g z toho cukry 3,4 g, Vláknina: 9,9 g, Bílkoviny: 4,9 g, Sůl 0,95 g

Balení:

500 g - 6 krajíců chleba

Země původu:

Německo

Upozornění:

Výrobek může obsahovat stopy pšenice a vlčího bobu. Po otevření dobře zabalte, pokud nespotřebujete do 3 dnů, skladujte v ledničce.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 15.10.2023
Ještě nevyzkoušený !

Pema_Logo_250x150Německá PEMA je tradiční německý výrobce celozrnného žitného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Jejich chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů. Žito je předem namočeno a teprve poté namleto, takže dojde k aktivování zrna. Díky použití aktivovaného obilí, vlastního kvásku, nižší teplotě pečení, a proto i dvojnásobné době pečení, je chléb značky PEMA chuťově výborný, lépe stravitelný a vydrží déle čerstvý.