Adveni Rýžová mouka hladká

  • 1 z 2

Rýžová mouka hladká je velmi lehce stravitelná mouka s nízkým obsahem tuku používání k sladkému i slanému pečení.

  • Více informací v tabulce variant 4 Kč –14 %
od 25 Kč
Kategorie: Mouky

Zvolte variantu

  • Balení: 250 g
    • Kód: 97489/250 |
    • Dostupné do 5 dnů
    29 Kč  (–14 %)
    25 Kč
       
  • Balení: 5000 g
    • Kód: 97489/500 |
    • Na dotaz
    206 Kč
 

Rýžová mouka hladká je velmi lehce stravitelná mouka s nízkým obsahem tuku používání k sladkému i slanému pečení.

Rýžová mouka se vyrábí z rýže speciálním postupem. Využívá se především k přípravě sladkých, nepečených dezertů. Je vynikající surovinou pro pečení bezlepkových sušenek, dortů a nekynutých buchet. Anebo vhodná pro zahušťování omáček slaných nebo sladkých jídel. Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí.

Při pečení se obvykle také míchá s jinými druhy mouky (pohanková, kukuřičná a další). Těsto z rýžové mouky je pevné, v mnoha ohledech podobné těstu z pšeničné mouky, ačkoli ne tak pružné.

Jedná se o lehce stravitelnou potravinu, která vyvolává pocit nasycení. Neobsahuje lepek a je tak vhodná pro pacienty s celiakií a pro bezlepkovou dietu.

Rýže setá je nejdůležitější obilovinou světa – představuje hlavní potravinu pro asi 1/4 obyvatelstva zeměkoule. Pochází z povodí Perlové řeky v Číně, kde byla domestikována před 8 200–13 500 lety. V Evropě se objevila kolem roku 1 000 n. l. a k nám se dostala v 16. století ze Španělska.

K čemu se hodí:

Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování:

  • všestranná mouka pro slané i sladké pečení
  • příprava nudlí a těstovin
  • na zahušťování

Jak s ní zacházet:

Rýžová mouka má neutrální chuť. Obvykle se míchá s jinými druhy mouk, protože těsto jen z rýžové mouky není příliš pružné. Je vhodné kombinovat ji  hlavně s moukami, které obsahují hodně bílkovin.

Rýžovou mouku je možné použít v kombinaci s univerzální nízkoškrobovou směsí bez kukuřice BAKE-A-CAKE nebo také se směsí SIMPLY ADVENI, či se samokypřící směsí BISCUITS & COOKIES.

Složení:

100 % mletá zrna rýže

Skladování:

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

V naší nabídce naleznete také jiné mouky i další produkty zdravé výživy.

Amarantová mouka 250g Adveni je typická svou výraznou chutí a aroma. Amarantovou mouku lez použít k přípravě různých polévek, omáček, ale i pro sladké či slané pečení.

Podobné produkty

  • Adveni Dýňová mouka 250 g
    Při výrobě dýňové mouky se z dýňových semínek nejprve lisováním za studena částečně zbaví tuku a pak se najemno namele mouka, která je typická svou...
    Dostupnost:Dostupné do 5 dnů
    Kód:11914
    Značka:Adveni
    Adveni Dýňová mouka 250 g
    92 Kč (–16 %)
    77 Kč
  • Health Link BIO Mandlová mouka 500 gTip
    Health Link mandlová mouka - mandle jsou nejen dobré, ale i zdravé. Jsou vynikajícím zdrojem některých vitaminů a minerálů. Vyzkoušejte mandlovou...
    Dostupnost:Dostupné do 2 dnů
    Kód:107064
    Značka:Health Link
  • biscuits cookiesTip
    „ŽLUTÁ“ bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES se báječně hodí pro přípravu jemného (čajového) pečiva jako jsou máslové...
    Dostupnost:Dostupné do 5 dnů
    Kód:106884/750
    Značka:Adveni
  • Adveni Vláknina jablečná jemná 250 g
    Vláknina jablečná hrubá Adveni je výrobek z přirozeně bezlepkové plodiny.
    Dostupnost:Dostupné do 5 dnů
    Kód:11937
    Značka:Adveni
  • Adveni Cizrnová mouka hladká
    Cizrnová mouka se používá k obohacení jídel o jejich nutriční hodnoty, stejně tak i na pečení a zahušťování. Cizrna je přirozeně bezlepková a...
    Dostupnost:Momentálně nedostupné
    Kód:97450/250
    Značka:Adveni
    Adveni Cizrnová mouka hladká
    40 Kč (–15 %)
    od 34 Kč
  • Adveni Vláknina jablečná hrubá 250 g DMT: 08.01.2020
    Vláknina jablečná hrubá Adveni je výrobek z přirozeně bezlepkové plodiny.
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:97931
    Značka:Adveni

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 7.12.2018
Od této firmy kupuji bezlepkové mouky pravidelně a jsem s nimi velmi spokojená. Podle mého názoru nejlepší na trhu.

Adveni - plody třetího tisíciletíAdveni Medical se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací značky Adveni je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alternativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví. Adveni klade velký důraz na výběr kvalitních surovin, na odborný vývoj receptur a jejich bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.

 
Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.