Garantujeme dodání do Vánoc! Pro objednávky přijaté nejpozději do 12.12. do 23:59 hod.
Novinka

Šmajstrla Kmín celý 100 g

Kmín je nejvíce známý jako koření na chleba. Také vepřová pečeně, kapusta a kyselé zelí žijí z jeho ostrého, hořko-sladkého aroma. 


  • Dostupné do 1 dne
16 Kč
Kategorie: Koření
 

Kmín je nejvíce známý jako koření na chleba. Také vepřová pečeně, kapusta a kyselé zelí žijí z jeho ostrého, hořko-sladkého aroma. 

Hnědá semínka propůjčují také mnoha severoafrickým zeleninovým pokrmům jejich typickou chuť – marokánská kmínová polévka je nepochybně něco pouze pro opravdové fanoušky kmínu. Špetka kmínu v salátu chutná také výborně. Bramborová polévka a tvaroh dosáhnou díky kmínu výrazné chuti. Skladovat v suchu a chladu.

Složení:

100% kmín

Balení:

100 g 

Podobné produkty

  • peceme cukrovi poznavaci sada bio krabickaTip
    Zabavte se při pečení s celou rodinou nebo přáteli a upečte si skvělé cukroví . Teď už nebude nic jednoduššího, protože jsme pro vás zabalili 5...
    Dostupnost:Dostupné do 1 dne
    Kód:106968
    Značka:Sonnentor
  • Grešík Zázvor mletý 40 g
    Na pečenou drůbež, do asijské kuchyně, luštěninové a rybí polévky.
    Dostupnost:Dostupné do 3 dnů
    Kód:11331
    Značka:Grešík
    31 Kč (–10 %)
    28 Kč
  • Grešík Bylinkové máslo
    Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami. K dochucení majonézy, polévek, omáček a salátů.
    Dostupnost:Dostupné do 3 dnů
    Kód:67654/30
    Značka:Grešík
    30 Kč (–10 %)
    od 28 Kč
  • WÜRZL BIO Koření na brambory mexiko 31 g
    Kořenící směs v biokvalitě k ochucení pečených brambor. Zcela bezlepkové, veganské a bez laktózy i droždí. Výborné také na ochucení jiné zeleniny,...
    Dostupnost:Momentálně nedostupné
    Kód:9480
    Značka:Eden
  • Grešík Medvědí česnek
    Do polévek, dušených jídel, na vaječné omelety a zapečené brambory.
    Dostupnost:Dostupné do 3 dnů
    Kód:78424/15
    Značka:Grešík
  • Grešík Chilli drcené bez jader 20 g
    Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně.
    Dostupnost:Dostupné do 3 dnů
    Kód:10757
    Značka:Grešík

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

smajstrla-logoMlynáři z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při němž (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Přáním majitele je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.
V pohankovém mlýně Šmajstrla se zpracovává a balí pouze pohanka a produkty z ní, což je důležitá informace pro alergiky a lidi trpící celiakií. Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny, nebo rotujícími kotouči s drsným povrchem. Pro dobrou výtěžnost je třeba zpracovávat pohanku tříděnou podle velikosti nažek (kalibrovanou). Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty.
Při termickém loupání se nažky napařují horkou párou a následně se prudce usuší. Přitom oplodí praskne a kroupa se pak snadno oddělí od oplodí. Vysoké teploty při sušení ničí vitamíny, obsažené v pohankovém semenu, způsobují chuťové změny a umožňují vznik karcinogenních sloučenin.

 
Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.