Šmajstrla Kmín celý 100 g

Kmín je nejvíce známý jako koření na chleba. Také vepřová pečeně, kapusta a kyselé zelí žijí z jeho ostrého, hořko-sladkého aroma. 


  • Dostupné do 1 dne
16 Kč
Kategorie: Koření
 

Kmín je nejvíce známý jako koření na chleba. Také vepřová pečeně, kapusta a kyselé zelí žijí z jeho ostrého, hořko-sladkého aroma. 

Hnědá semínka propůjčují také mnoha severoafrickým zeleninovým pokrmům jejich typickou chuť – marokánská kmínová polévka je nepochybně něco pouze pro opravdové fanoušky kmínu. Špetka kmínu v salátu chutná také výborně. Bramborová polévka a tvaroh dosáhnou díky kmínu výrazné chuti. Skladovat v suchu a chladu.

Složení:

100% kmín

Balení:

100 g 

Podobné produkty

  • Grešík Chilli kroužky 7g
    Do asijských jídel, k ochucení rýže, omáček, možno je naložit do oleje, který získá pikantní chuť.
    Dostupnost:Dostupné do 3 dnů
    Kód:2758
    Značka:Grešík
  • Grešík Citrónový pepř 30g
    Dodává příjemně peprně-kyselou chuť mořským rybám, masovým minutkám a pikantním omáčkám.
    Dostupnost:Dostupné do 3 dnů
    Kód:2793
    Značka:Grešík
  • Grešík Skořice mletá 30 g
    Na veškerá sladká jídla, v asijské kuchyni i na maso.
    Dostupnost:Dostupné do 3 dnů
    Kód:7389
    Značka:Grešík
  • Grešík Chilli drcené bez jader 20 g
    Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně.
    Dostupnost:Dostupné do 3 dnů
    Kód:10757
    Značka:Grešík
  • Grešík Česnek granulovaný 30 g
    Česnek granulovaný - pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvý česnek.
    Dostupnost:Dostupné do 3 dnů
    Kód:109770
    Značka:Grešík
  • Čubrica
    Čubrica je kořenicí přípravek té nejvyšší kvality. Nejčastěji se lze s touto chutí setkat v receptech pocházejících z balkánské kuchyně. Jedná se o...
    Dostupnost:Dostupné do 1 dne > 5 ks
    Kód:SPS1527M100
    Značka:Salvia Paradise
    Čubrica
    od 79 Kč

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

smajstrla-logoMlynáři z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při němž (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Přáním majitele je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.
V pohankovém mlýně Šmajstrla se zpracovává a balí pouze pohanka a produkty z ní, což je důležitá informace pro alergiky a lidi trpící celiakií. Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny, nebo rotujícími kotouči s drsným povrchem. Pro dobrou výtěžnost je třeba zpracovávat pohanku tříděnou podle velikosti nažek (kalibrovanou). Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty.
Při termickém loupání se nažky napařují horkou párou a následně se prudce usuší. Přitom oplodí praskne a kroupa se pak snadno oddělí od oplodí. Vysoké teploty při sušení ničí vitamíny, obsažené v pohankovém semenu, způsobují chuťové změny a umožňují vznik karcinogenních sloučenin.

 
Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.