Novalim Promix-t bezlepková mouka univerzální tmavá 1000 g

PROMIX®-T – univerzální bezlepková tmavá mouka obohacená kvalitními přírodními surovinami a jemnou ovocnou vlákninou. Je určená na přípravu bezlepkového tmavého chleba, jemného pečiva, jako i na běžné kulinářské použití. Je vyrobena z přirozeně bezlepkových a bezpšeňičných surovin.


  • (6 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 9.5.2024
119 Kč
Kategorie: Bezlepkové potraviny
Bezlepkové: Ano
 

Bezlepková mouka univerzální tmavá obohacena kvalitními přírodními surovinami a jemnou ovocnou vlákninou. Je určena pro přípravu bezlepkového tmavého chleba, jemného pečiva, tak na běžné kulinářské použití.

Složení:

bramborový škrob, kukuřičný škrob, rýžová mouka, modifikovaný kukuřičný škrob, bramborová mouka, jablečná vláknina, pohanková mouka, zahušťovadla: guarová mouka a E466; emulgátor E471

Výživové údaje ve 100 g výrobku:

energetická hodnota: 1563 kJ / 369 kcal;
tuky: 1 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,04 g;
sacharidy: 86 g;
cukry: 0,8 g;
vláknina: 3,8 g;
bílkoviny: 2 g;
sůl: 0,03 g. 

Použití:

15 g čerstvého droždí rozpustíme v 4 dl teplé vody, přidáme lžičku soli (7 g), plnou lžičku cukru (10 g) a lžičku octa nebo citrónové šťávy. Dobře promícháme a přidáme 400 g mouky PROMIX-T. Krátce zamícháme a nakonec přidáme 1 lžíci oleje nebo 30 g tuku. El. šlehačem nebo vařečkou mícháme asi 10 minut až se vytvoří hladké těsto. Vložíme do formy a necháme kynout 30-40 minut na teplém místě až se zdvojnásobí objem. Pečeme v předehřáté troubě 40 minut při 220°C.

Automatická pekárna: Do pečící nádoby dáme 3,5 dl teplé vody, do které přidáme cukr, sůl, ocet a olej. Bez míchání opatrně vsypeme 400 g mouky PROMIX -T a nekonec 7g suš. droždí. Nastavíme 2-hod bezl. program (tmavá kůrka-Dark Crust ).

Hmotnost:

1 kg

Země původu:

Slovensko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

novalim-logoSpolečnost NOVALIM byla založena v roce 1991 a specializuje se na vývoj a výrobu bezlepkových (bezgluténových) a nízkobílkovinných výrobků. Zakladatel, Ing. Jozef Poprac, CSc., využil své dlouholeté zkušenosti z působení ve výzkumu a vývoji potravinářských výrobků a výsledkem je různorodá paleta kvalitních bezlepkových a nízkobílkovinných výrobků. Čistota výroby a produkce se projevuje na kvalitě výrobků. Společnost klade důraz na bezpečnost výrobků, a proto nepoužívá pšeničný škrob. Chuťově nejsou rozpoznatelné od standartních výrobků, jsou přizpůsobené české (středoevropské) chuti. V nabídce nenajdete směsi, které by obsahovaly konzervanty či chemii, vše je na přírodní bázi. Taktéž je velmi snadná příprava dle návodu bez nutnosti přidávat další ingredience.