Beutelsbacher BIO řepná šťáva mléčně kvašená 700 ml

Mléčně kvašená řepná šťáva z přímého lisování. Řepa pochází z biodynamické produkce (demeter) a nepochází z hybridních semen, ale z původních odrůd. Při mléčném kvašení převážně vzniká L(+) kyselina mléčná, a proto jsou mléčně kvašené džusy ceněny mezi nutričními specialisty.

Mléčně kvašená řepná šťáva má velmi příjemnou lehce nasládlou chuť a malá sklenka k snídani nastartuje zažívání na celý den.


  • Na dotaz
79 Kč
Kategorie: Ovocné a zeleninové šťávy
Položka byla vyprodána...
 

Mléčně kvašená řepná šťáva z přímého lisování. Řepa pochází z biodynamické produkce (demeter) a nepochází z hybridních semen, ale z původních odrůd. Při mléčném kvašení převážně vzniká L(+) kyselina mléčná, a proto jsou mléčně kvašené džusy ceněny mezi nutričními specialisty.

Mléčně kvašená řepná šťáva má velmi příjemnou lehce nasládlou chuť a malá sklenka k snídani nastartuje zažívání na celý den.

Tato šťáva je vynikající součástí očistných kúr a můžeme ji popíjet i během odlehčovacího jednoho dne bez jídla. Díky své intensivní barvě se používá i k barvení pokrmů - malá kapka dokáže obarvit deserty, marcipán apod.

Co to je přímé lisování?

Běžné džusy jsou vyráběny z koncentrátu, který se vyrábí odpařováním vylisované šťávy. Takto zahuštěný džus je levnější na přepravu a skladování. Před plněním do konečného obalu se koncentrát naředí vodou. Zahušťování má negativní vliv jak na obsah vitamínů, tak na chuť džusu. Džusy z přímého lisování se získávají lisováním čerstvého ovoce a okamžitým stáčením vylisované šťávy. Džus se poté pasterizuje krátkým šetrným zahřátím, které zajistí mikrobiologickou nezávadnost džusu. Pasterizovaný džus se nemusí skladovat až do chvíle otevření v ledničce. Rozdíl mezi džusem z koncentrátu a džusem z přímého lisování je patrný na první doušek - ochutnejte!

Je šťáva vhodná pro vegany?

Někteří výrobci po vylisování šťávy filtrují přes želatinu. Beutelsbacher při výrobě želatinu NEPOUŽÍVÁ a šťávy této značky jsou tudíž vhodné i pro striktní vegany.

Je výjimečny vysokou kvalitou BIO a demeter.

Ochranná známka Demeter se užívá pro označení produktů biodynamického zemědělství v přibližně padesáti zemích světa. Certifikát Demeter je udělován po splnění dalších kriterií nad rámec ekologického zemědělství (každá země má vlastní národní standard) a užití této značky je podmíněno velmi přísnými kontrolami a smluvními podmínkami.

Složení:

šťáva z červené řepy 99 %, šťáva z třešně aceroly. Obě složky pocházejí z kontrolovaného biodynamického zemědělství.

Balení:

700 ml

Vratná láhev, záloha 4 Kč je započtena v ceně výrobku. Obal můžete vrátit v jakékoli prodejně, kde vedou džusy značky Beutelsbacher.

Upozornění:

Řepná šťáva mléčně kvašená. Není vyrobeno z koncentrátu. Pasterováno. Podíl zeleninové složky 99 %. Po otevření uchovávejte v ledničce a spotřebujte do 5 dnů.

Země původu:

Německo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Logo_Beutelsbacher_250x150Beutelsbacher nabízí přírodní ovocné i zeleninové šťávy a džusy, sladidla, vinné octy a další produkty v bio a demeter kvalitě.

Značka Beutelsbacher má u našich německých sousedů zaslouženě vynikající pověst a je synonymem nejen pro bio džusy z přímého lisování, ale hlavně pro tzv. demeter džusy. Beutelsbacher je rodinná firma založená v roce 1936 dvěma bratry z rodu odvěkých sadařů a vinařů Maierů. Cílem bylo zajištění odbytu místního ovoce z biodynamické produkce (demeter). Rodina Maierů je spoluzakladatelem sdružení Demeter, a i když se nyní věnuje výhradně lisování ovoce a zeleniny, má dodnes přímé vazby na pěstitele ovoce a zeleniny. Většina zpracovávaných plodů tak pochází od demeter pěstitelů z Jižního Německa, demeter hrozny jsou importovány z italských vinic. Jižní ovoce pochází ze Severní Afriky, Střední Ameriky a Asie.

Ochranná známka Demeter se užívá pro označení produktů biodynamického zemědělství v přibližně padesáti zemích světa. Certifikát Demeter je udělován po splnění dalších kriterií nad rámec ekologického zemědělství (každá země má vlastní národní standard) a užití této značky je podmíněno velmi přísnými kontrolami a smluvními podmínkami.