MultiFlora Hořčice hnědá (Sarepská) - semena na klíčení 30 g

Klíčky Hořčice mají ostrou a výraznou chuť i vůni. Obsahuje fytoncidy, dále řadu prospěšných vitamínů zejména vitamín B2, dále A, B1 a C, flavonidy, saponiny, vlákninu a rostlinné hormony. Doporučuje zejména pro pikantní pokrmy s masem a rybami.


  • (>10 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 7.5.2024
24 Kč
Kategorie: Semena na klíčení
 

Klíčky Hořčice mají ostrou a výraznou chuť i vůni. Obsahuje fytoncidy, dále řadu prospěšných vitamínů zejména vitamín B2, dále A, B1 a C, flavonidy, saponiny, vlákninu a rostlinné hormony. Doporučuje zejména pro pikantní pokrmy s masem a rybami.

Stejné semena mohou být také použity jako koření pro nakládané zeleniny a domácí hořčice.

Složení:

Semena hořčice hnědé (Sarepské)

Návod na klíčení:

Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty.

Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. 

Semínka necháme "předboptnat" několik hodin  (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce).

Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně).  

První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech.

Rady a tipy:

Ke správnému klíčení je vhodná  teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo.

Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 2 - 3 cm.

Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

Zvláště doporučeno pro kořeněná jídla, saláty, čerstvé sýry a sendviče.

Alergeny:

Bez alergenů

Obsah:

30 g

Náš tip:

pro naklíčení semen doporučujeme:

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: