Health Link Bio Spirulina 500mg 300 tbl.

BioSpirulina je 100% sladkovodní modrozelená řasa Arthrospira platensis obahující vzácné fytonutrienty (rostlinné výživné látky), které se nenacházejí v žádných jiných zelených potravinách, jako např. fykocyanin a sulfolipidy.

  • 323 Kč 24 Kč –7 %
  • Dostupné do 2 dnů
    Můžeme doručit do: 2.5.2024
299 Kč
Kategorie: Spirulina
Obsah: 300 ks
 

BioSpirulina je 100% sladkovodní modrozelená řasa Arthrospira platensis obahující vzácné fytonutrienty (rostlinné výživné látky), které se nenacházejí v žádných jiných zelených potravinách, jako např. fykocyanin a sulfolipidy. Spirulina je také vyjímečným zdrojem beta karotenu, chlorofylu, vitamínu B12, karotenoidů, enzymů, vitamínů a minerálních látek.

ESENCIÁLNÍ AMINOKYSELINY

Spirulina má nejvyšší obsah proteinů ze všech přírodních potravin (65 %), daleko více než maso nebo ryby (15–25 %), sojové boby (35 %), sušené mléko (35 %), obilniny (8–14 %) nebo plnotučné mléko (3–4 %). Spirulina obsahuje jako jeden z mála rostlinných zdrojů veškeré esenciální aminokyseliny.

Zásadní význam stravitelnosti proteinů

Buněčná stěna Spiruliny je tvořena měkkými mukopolysacharidy, neobsahuje celulózu, což umožňuje její lehkou stravitelnost a vstřebávání. Tato vynikající stravitelnost je obvzláště důležitá pro jedince trpící podvýživou a u kterých je snížena kapacita příjmu živin. Podávání spiruliny podvýživeným dětem je účinnější než sušené mléko, protože laktóza obsažená v mléce může vyvolat potíže se zažíváním.

Srovnání obsahu proteinu ve spirulině a v potravinách bohatých na protejny

Spirulina 65–70
Vejce 40–50
Soja 35–40
Sušené mléko 30–40
Sýr 30–40
Luštěniny 20–25

BETA KAROTEN

Spirulina je nejbohatším zdrojem beta karotenu, jeho koncentrace je několika násobně vyšší než v mrkvi. Beta karoten má značné terapeutické účinky, včetně schopnosti snižovat sérum cholesterolu a všudypřítomné rakoviny. Během posledních let provedly zdravotnické instituce zabývající se výzkumem rakoviny desítky studií dokazujících, že beta karoten snižuje riziko všech druhů rakoviny, včetně rakoviny plic, jícnu, žaludku, tlustého střeva, gastrointestinálního traktu, prsu a pochvy.

Srovnání obsahu beta karotenu ve spirulině a jiných potravinách

Spirulina 150 Játra 6
Meruňky sušené 18 Kapusta 5
Brambory 9 Špenát 4
Mrkev 8 Ryby 1

FYKOCYANIN

Nejvýznamnějším barvivem ve spirulině je fykocyanin. Tento proteinový komplex tvoří přibližně 15% celé hmotnosti. Podle posledních vědeckých výzkumů má fykocyanin značné antioxidační, protizánětlivé a antikarcinogenní účinky. Ovlivňuje tvorbu kmenových buněk v kostní dřeni, podporuje tvorbu makrofágů a stimuluje fagocytózu. Tím výrazně přispívá ke stimulaci imunitního systému. Při výzkumu provedeném v Černobylu u osob postižených nemocemi z ozáření, u kterých došlo k poklesu tvorby červených a bílých krvinek, se jejich stav výrazně zlepšil při podávání pouhých 5 gramů spiruliny denně po dobu 6 týdnů.

CHLOROFYL

Spirulina má vysoký obsah chlorofylu, který má výrazné čistící a detoxikační účinky. Pomáhá z organismu odstraňovat těžké kovy, chemické toxiny a další jedovaté látky. Regeneruje jaterní tkáň, pročišťuje krevní řečiště. Podporuje kožní metabolismus, hojení ran a vředů. Společně se fykocyaninem, železem, vitamínem B12 a kyselinou listovou výrazně podporují zdravou krvetvorbu.

KAROTENOIDY

Spirulina obsahuje komplex několika karotenoidů bohatých na antioxidanty. Karotenoidy jsou tvořeny přibližně 50% karoteny – alfa, beta a gama a 50% xantofyly – zeaxantin, astaxantin, a další. Ačkoliv beta karoten je ze všech karotenoidů nejznámější, komplex rozličných karotenoidů je mnohem efektivnější než pouhý izolovaný syntetický beta karoten ve formě vitamínových přípravků.

ŽELEZO

Spirulina je jedním z nejbohatším zdrojem železa, které hraje zásadní roli při tvorbě hemoglobinu a zdravého imunitního systému. Obsah železa ve spirulině je několikanásobně vyšší než v ostatních potravinách a jeho vstřebatelnost je podstatně vyšší než u syntetických doplňků železa.

Srovnání obsahu železa ve Spirulině s potravinami bohatými na železo

Spirulina 89,0 Obiloviny 4,5
Pivní kvasnice 18,0 Vejce 1,4
Soja 12,0 Ryby 1,2
Hovězí maso 11,0 Kuřecí maso, sýr 1,0

VÁPNÍK, HOŘČÍK, CHRÓM

Obsahuje velké množství vápníku, který je všeobecně defi citní ve výživě, hořčík usnadňuje absorpci vápníku ve spirulině. Chróm pomáhá efektivně využít glukózu a přispívá ke stabilizaci krevního cukru.

ESENCIÁLNÍ MASTNÉ NENASYCENÉ KYSELINY

Spirulina obahuje kyselinu gama-linolenovou (GLA) a kyselina linolovou. GLA je v organismu důležitá pro tvorbu tělu prospěšných prostaglandinů PGE 1, které regulují řadu tělesných funkcí. Snižují hladinu LDL cholesterolu, příznivě působí při premenstruačním syndromu, menopauze, pomáhájí při kožních potižích – akné, ekzémy.

GLYKOLIPIDY A SULFOLIPIDY

Součástí lipidů ve spirulině jsou vzácné glykolipidy a sulfolipidy, které jsou mimořádně aktivní proti virovým onemocněním (brání virům proniknout do buněk). Podle vědeckých výzkumů potlačují virus HIV-1 a HIV-2, oparový virus a další viry způsobující defi icit imunity.

ENZYMY

BioSpirulina obsahuje řadu enzymů a to především superoxiddismutázu (SOD) a glutation peroxidázu, které pomáhájí neutralizovat škodlivé účinky volných radikálů. Poškozování organismu volnými radikály je jednou z hlavních příčin onemocněních spojených se stárnutím organismu.

POLYSACHARIDY

Základními jsou ramnóza a glykogen, které jsou v organismu snadn a rychle vstřebatelné, mají nízký glykemický index. Poskytují rychlou energii bez toho aniž by zatěžovaly slinivku nebo precitipovaly hypoglikemii. Polysacharidy ve Spirulině posilují imunitní systém, podporují tvorbu T-buněk, makrofágů a stimulují fagocytózu.

Během posledních let byla provedena řada klinických studií, které dokumentují široké použití spiruliny v prevenci i léčbě celé řady onemocnění. BioSpirulina dodá vašemu tělu kompletní živiny a energii a vyčistí jej zcela přirozeným způsobem. I konzumace malého množství této koncentrované potraviny denně výrazně prospěje vašemu zdraví.

POUŽITÍ BIOSPIRULINY

  • Posílení imunitního systému proti virovým onemocněním
  • Detoxikace jater a ledvin
  • Využití vysoké výživné hodnoty v dětské výživě
  • Pomáhá odstranit chronickou zácpu, čistí trávicí ústrojí

SLOŽENÍ BIOSPIRULINY, NUTRIČNÍ HODNOTY

Bílkoviny 65 %
Uhlohydráty 18 %
Tuky 5 %
Minerální prvky 8 %
Energie 382 kcal / 1615 kJ

Aminokyseliny (g / 100g)

Alanin 4,9 Lysin 5,2
Arginin 4,7 Methionin 6,0
Kyselina asparágová 1,7 Fenylalanin 2,7
Cystein 0,7 Prolin 2,3
Kyselina glutamová 6,1 Serin 4,1
Glycin 3,0 Threonin 1,5
Histidin 1,0 Tryptofan 1,4
Isoleucin 3,5 Tyrosin 1,0
Leucin 9,3 Valin 1,4

Tuky (mg / 100g)

Kyselina gama-linolenová 770
Kyselina linolová 513

Minerální a stopové prvky (mg / 100g)

Vápník 500 mg Zinek 3 mg
Hořčík 740 mg Selen 0,1 mg
Železo 80 mg Mangan 5,2 mg
Draslík 1260 mg Chróm 0,4 mg
Sodík 1271 mg Měď 1,8 mg
Fosfor 847 mg    

Vitamíny (mg / 100g)

Vitamín E 19 mg Vitamín B3 3 mg
Inositol 66 mg Vitamín B6 3 mg
Biofl avonoidy 79 mg Vitamín B12 0,05 mg
Vitamín B1 3 mg Kyselina listová 0,06 mg
Vitamín B2 6 mg    

Fotopigmenty a enzymy (mg / 100g)

Karotenoidy celkem 444 mg Fykocyanin 16400 mg
Beta karoten 175 mg Xantofyly 180 mg
Chlorofyl 1450 mg Superoxiddismutaza 40 mg

Doporučené dávkování: 2× denně 2–5 tablet minimálně 15 minu před jídlem, zapít sklenicí vody. U podvýživy je vhodnější užívat BioSpirulinu s jídlem.

Složení: pouze 100% řasa spirulina (arthrospira platensis) v BIO kvalitě. BioSpirulina neobsahuje žádné konzervační látky a barviva. Tablety jsou slisovány pod tlakem bez pojivých látek.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

health-linkHealth Link, s. r. o. se zaměřuje na zdravou výživu a kvalitní přírodní produkty, které mají příznivý vliv na lidské zdraví a jsou vhodné pro všechny věkové skupiny. Hlavními produkty jsou zelené sladkovodní řasy – spirulina a chlorela, které patří k nejbohatším zdrojům přírodních živin na této planetě. Naše společnost jako první v ČR seznámila laickou i odbornou veřejnost se spirulinou prostřednictvím klinických studií a uvedla ji na trh v BIO kvalitě pod značkou BioSpirulina.