GoldenFarm Čaga - Rezavec šikmý mletý 50 g

Čaga je druh choroše - houby, rostoucí hlavně na břízách na Sibiři. Houba je na povrchu černá, na řezu má hnědavé zabarvení. Plodnice dorůstá velikosti od 30 do 50 cm, váží až 3 kg a roste až 10 let.


  • Na dotaz
169 Kč
Kategorie: Čaga (Rezavec šikmý, Inonotus obliquus)
Položka byla vyprodána...
 

ČAGA - Rezavec šikmý, chaga (Inonotus obliquus) je díky svým cenným obsahovým látkám široce rozšířeným houbovým produktem v řadě zemí celého světa.

Čaga je druh choroše - houby, rostoucí hlavně na břízách na Sibiři. Houba je na povrchu černá, na řezu má hnědavé zabarvení. Plodnice dorůstá velikosti od 30 do 50 cm, váží až 3 kg a roste až 10 let.

Vyživuje se šťávami hostitele. Sbírá se na podzim a na jaře, kdy má největší koncentraci účinných látek. Choroš Čaga se vyskytuje na jilmu, jeřabině, jasanu, ale podle zkušeností má nejvyšší léčivé účinky právě Čaga rostoucí na břízách.

Tato houba je vskutku legendární. Už od pradávna se v Rusku Čaga používala jako vyhlášený léčivý prostředek. Čagou se léčil sám slavný kníže Vladimír Monomach, který trpěl rakovinou rtů. Jako účinný protirakovinný lék je Čaga a výtažek z čagy zaveden do oficiálního ruského lékopisu už v roce 1858.

Složení:

rezavec šikmý - čaga (Inonotusobliquus), mletá plodnice

Dávkování:

1 čajovou lžičku zalijte sklenicí vařící vody a nechte vyluhovat 30 minut. Pijte 1 -2x za den, 30 - 40 minut před jídlem. Lze dosladit medem. Doba užívání: 30 dní

Balení:

50 g

Upozornění:

Doplněk stravy. Není určeno pro děti do 14 let, těhotné a kojící ženy. Ukládejte mimo dosah dětí! Nepřekračujte doporučené dávkování. výrobek není určen k používání jako náhrada pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu. Nedoporučuje se při individuální nesnášenlivosti na některé složky přípravku. Uchovávejte na suchém místě při teplotě do 25 °C.

Země původu:

Ukrajina

V naší nabídce naleznete také další medicinální houby.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: