Vážení zákazníci, prosíme vás o trpělivost, na včasném doručení objednávek ze všech sil pracujeme. Děkujeme za pochopení.

100% Olej z černého kmínu za studena lisovaný 250 ml

Olej z černého kmínu je vynikajícím zdrojem esenciálních aminokyselin. Za studena lisovaný panenský olej v RAW kvalitě vhodný jak ke konzumaci, tak ke kosmetickým účelům.


  • Vyprodáno
455 Kč
Kategorie: Olej z černého kmínu
 

Olej z černého kmínu je vynikajícím zdrojem esenciálních aminokyselin. Za studena lisovaný panenský olej v RAW kvalitě vhodný jak ke konzumaci, tak ke kosmetickým účelům.

Černucha setá, neboli černý kmín (Nigella sativa) je jednoletá bylina, která pochází z jihozápadní Asie. Semena této rostliny se používají jako koření především v Turecku, Indii a na Středním Východě. Olej z černého kmínu používala už Kleopatra a semena byla nalezena v hrobce faraóna Tutanchamona.

Olej ze semen černého kmínu se díky blahodárným účinkům na organismus používá již po staletí. Obsahuje unikátní komplex biologicky aktivních látek jako nenasycené mastné kyseliny, minerály, síru, fosfor, železo, vápník, vitamíny A, E, éterický olej nigellon aj. Příznivě působí na kardiovaskulární soustavu, posiluje obranyschopnost, podporuje a zklidňuje činnost trávicího traktu, má dezinfekční účinky. Pomáhá udržovat hladinu krevního cukru v normálních mezích. Působí jako antioxidant, pomáhá neutralizovat škodlivé kyslíkové radikály.

V kuchyni se používá za studena, především jako doplněk do salátů, kterým dodává kořeněnou chuť.

Složení:

100% panenský olej lisovaný za studena ze semen černého kmínu (černucha setá). Bez přídavných barvících a konzervačních látek.

Nutriční hodnoty ve 100g:

Energetická hodnota: 3775 kJ / 898,2 kcal. Výživová hodnota na 100 g: Tuky: 99,8 g (z toho nasycené mastné kyseliny 8 g), Sacharidy: 0 g (z toho Cukr 0 g), Bílkoviny 0 g, Sůl 0 g.

Dávkování:

Jedna lžička oleje každé ráno (nejlépe na lačno) smíchaná buď s medem, nebo čerstvou ovocnou šťávou.

Balení:

250 ml

Skladování:

Na temném místě při teplotě do 22°C . Po otevření spotřebujte do 3 měsíců.

Země původu:

Ukrajina

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
IC Avatar autora | 15.8.2020
Olej používám jako "všelék", jsem s jeho kvalitou spokojena.
5
SA Avatar autora | 12.4.2019
Moc spokojena
5
TK Avatar autora | 7.3.2019
Výborný olej, ráda ho užívám.
 
Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.