Coffeespot Kuba Serrano Lavado

  • 1 z 3

Nádech santalového dřeva tabáku v aroma prozradí, že jde o kávu ze země doutníků. Samotná chuť je čistá jen s minimální ovocností.


od 165 Kč
Kategorie: Brazilská káva

Zvolte variantu

  • Balení: 250 g
    • Kód: 123211 |
    • Na dotaz
    165 Kč
  • Balení: 500 g
    • Kód: 123242/500 |
    • Na dotaz
    320 Kč
  • Balení: 1000 g
    • Kód: 123242/100 |
    • Na dotaz
    625 Kč
 

Kuba Serrano Lavado

Pro kávu z Kuby je typická čistá chuť se středním až plným tělem a výraznou kouřovou vůní. Serrano je vynikající tradiční káva s plným tělem, s nádechem santalového dřeva a tabáku. S touto prvotřídní kávou s malou nebo žádnou ovocnou kyselostí si dopřejete výstřední požitek.

O FARMĚ

Již více než 200 let se na Kubě pěstují nejlepší odrůdy kávových zrn. Technika pěstování a zpracování byla dovedena k dokonalosti, a výsledná káva je nyní známá jako „Kubánská káva“. Všechny šarže směřují svým původem k jedinému podniku, který založil Jose Antonio Gelabert v roce 1748, a od té doby se metody pěstování změnily jen málo.

První kávová plantáž se na Kubě objevila v roce 1748. Větší rozmach v pěstování kávy nastal až v roce 1789, kdy sem po ozbrojené vzpouře otroků na Haiti utekly tisíce francouzských farmářů z kávových farem. Tito farmáři rozšířili obecnou znalost pěstování a zpracování kávy. Francouzští farmáři pěstovali kávu v oblasti Sierra Maestra.

Země: kubánská káva

Oblast: Sierra Maestra

Farma / Zpracovatelská stanice: Sierra Maestra

Odrůda: Směs původních odrůd Ethiopian Heirloom

Nadmořská výška: 1950 m

Sklizeň: 2019/2020

Chuť: Malá / žádná ovocná kyselost, plné tělo

Příprava: Kávu lze použít na všechny druhy příprav. Od klasického espressa po alternativní přípravu jako french press, aeropress nebo V60.

 


NÁŠ TIP:

Na přání (uveďte do poznámky k objednávce) vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku. Kávu pro Vás nameleme až po obdržení objednávky a ihned zabalíme do neprodyšného balení. Tak se k Vám káva dostane jen krátce po namletí a zachová si své aroma i chuť.

Přehled hrubosti mletí kávy pro jednotlivé druhy příprav kávy: 

Hrubost mletí kávy Vhodné pro přípravu kávy:
1. Velmi jemné mletí Příprava kávy pomocí Džezvy
2. Jemné mletí Espressa
3. Středně hrubé mletí Příprava kávy pomocí Moka konvičky
4. Hrubé mletí (cukr krupice) Příprava kávy pomocí dripu, chemexu
5. Velmi hrubé mletí Příprava kávy pomocí French pressu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Coffeespot-logonewPražírna kávy Coffeespot je ryze česká rodinná pražírna výběrových arabic. Pražírnu kávy Coffeespot s útulnou prodejnou a espressso barem najdete v malebném kraji Moravského Slovácka v obci Huštěnovice nedaleko Uherského Hradiště a Zlína. Od jejího založení v roce 2011 prošli majitelé Radka Sopůšková a Jiří Plšek dlouhou cestu a nasbírali obrovské množství zkušeností. Díky nadstandartním vztahům s dovozci využívají všechny dostupné metody nákupu zelených zrn z čerstvých sklizní. Takže není problém nakoupit přímo od pěstitelů, vybrat konkrétní kávu z dané oblasti s požadovaným chuťovým profilem. Díky tomu mají plně pod vlastní kontrolou celý proces od hledání dodavatelů, uchování zelených zrn, pražení a balení, až po logistiku a servis strojního zařízení. Kávu praží denně po malých dávkách. Jen tak mají nad výslednou kvalitou plnou kontrolou a mohou do Vaší kávy vložit veškeré úsilí.

ventilDíky oblasti pěstování, klimatu, půdě, způsobu zpracování a dalším důležitým faktorům má každá káva svá chuťová specifika.  Dovolte nám být Vašimi průvodci v tomto dobrodružném světě chutí a vůní, které byly dávno zapomenuty. Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve Vašem šálku.

Balení a uchování kávy značky Coffeespot

Káva je pražena denně po malých dávkách. Hned, jak je to možné je balena. Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.