Coffeespot Indie Plantation A

Ručně sbíraná káva dozrává v mikroregionech Karnataky. Vybírá se jen ta nejlepší – výsledkem je jemná chuť mléčné čokolády s minimální kyselosti.


od 159 Kč
Kategorie: Káva čerstvě pražená

Zvolte variantu

  • Balení: 250 g
    • Kód: 115457/250 |
    • Skladem (3 ks) | Můžeme doručit do: 8.10.2024
    159 Kč
       
  • Balení: 500 g
    • Kód: 115457/500 |
    • Skladem (3 ks) | Můžeme doručit do: 8.10.2024
    299 Kč
       
  • Balení: 1000 g
    • Kód: 115457/100 |
    • Dostupné do 2 dnů | Můžeme doručit do: 10.10.2024
    569 Kč
       
 

Zrna kávy Plantation A Mysore byla vybrána z různých plantáží podle velikosti a kvality zrna. Káva má střední tělo, v chuti převládá sladká mléčná čokoláda bez ovocných tónů s nízkou kyselostí. Pěstována je ve polostínu a sbírána ručně, poté zpracována mokrým procesem.

  • Země: Indická káva
  • Oblast: Karnataka - Malenadu, pohoří Western Gats
  • Farma: Mysore
  • Zpracování: Plně promyté / washed, ruční sběr
  • Nadm. výška: 1000 - 1500 m
  • Odrůda: Kent, Katimor, S.795
  • Chuť: sladká mléčná čokoláda, nízká acidita

Mysore, také známá jako Karnataka, je jednou z hlavních indických oblastí pěstování kávy. Zde se produkuje více než polovina objemu národní kávy. Většinu z toho vypěstují drobní zemědělci. Menší část je vypěstována velkými výrobci.

Karnataka má tři geograficky odlišné zóny:

  • oblasti Malenadu s pohořím Western Ghats - zde se nachází většina velkých kávových plantáží
  • oblast Bayaluseeme s deskou Deccan
  • pobřežní oblasti Karavali

Země původu:

Indie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Coffeespot-logonewPražírna kávy Coffeespot je ryze česká rodinná pražírna výběrových arabic. Pražírnu kávy Coffeespot s útulnou prodejnou a espressso barem najdete v malebném kraji Moravského Slovácka v obci Huštěnovice nedaleko Uherského Hradiště a Zlína. Od jejího založení v roce 2011 prošli majitelé Radka Sopůšková a Jiří Plšek dlouhou cestu a nasbírali obrovské množství zkušeností. Díky nadstandartním vztahům s dovozci využívají všechny dostupné metody nákupu zelených zrn z čerstvých sklizní. Takže není problém nakoupit přímo od pěstitelů, vybrat konkrétní kávu z dané oblasti s požadovaným chuťovým profilem. Díky tomu mají plně pod vlastní kontrolou celý proces od hledání dodavatelů, uchování zelených zrn, pražení a balení, až po logistiku a servis strojního zařízení. Kávu praží denně po malých dávkách. Jen tak mají nad výslednou kvalitou plnou kontrolou a mohou do Vaší kávy vložit veškeré úsilí.

ventilDíky oblasti pěstování, klimatu, půdě, způsobu zpracování a dalším důležitým faktorům má každá káva svá chuťová specifika.  Dovolte nám být Vašimi průvodci v tomto dobrodružném světě chutí a vůní, které byly dávno zapomenuty. Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve Vašem šálku.

Balení a uchování kávy značky Coffeespot

Káva je pražena denně po malých dávkách. Hned, jak je to možné je balena. Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.