Angrešťák - Víno z angreštu 750 ml
Kód: 118004Související produkty
Detailní popis produktu
Angreštové víno nemá obdoby. Tenhle netradiční chuťový zážitek si buď zamilujete, nebo prostě ne. Je lehce kyselé se sladkým dozvukem - stejně jako plody jeho keře. Jakmile odšpuntujete korek, vyvalí se na vás příjemně sladká vůně, která vás naláká k okamžitému ochutnání. Příjemně se pije, má mnoho zdravotních benefitů a lze ho pít jako aperitiv i jako digestiv.
Zdravotní benefity Angreštu (a angrešťáku):
Kromě příjemně sladko-kyselé chuti, která je balzámem na duši, má tohle angreštové víno spoustu vitamínu C. Říká se, že stačí 150 g angreštu a pokryjete doporučenou denní dávku (a to se vám s Angrešťákem rozhodně povede). No a kromě toho je mega zásobárnou provitamínu A, vápníku, fosforu, zinku, mědi, hořčíku, křemíku a železa.
Lahvinku Angrešťáku se vyplatí mít v zásobě i proto, že angrešt je skvělou první pomocí při akutní a chronické zácpě. A tím seznam zdravotních benefitů angreštu rozhodně nekončí: detoxikuje ledviny, angreštová měsíční kúra pomáhá s odbouráním ledvinových a močových kamenů, posiluje cévy.
Jak se angreštové víno pije?
Modří už vědí aneb pokud nejste na Rybízáku nováčkem, víte, že všechna naše ovocná vína lze pít úplně všemi způsoby. Angrešťák můžete popíjet vychlazený i svařený, picnout ho do míchaného drinku nebo ucucávat jako vinný střik. Angreštové víno je skvělé jako aperitiv na přípitek i jako digestiv na trávení po dobrým obídku.
Pokud angreštové víno zapomenete vychladit a nechce se vám na něj hodiny čekat, přihoďte pár kostek ledu. A jak rychle vychladit víno i bez ledu? Zabalte láhev do vlhké utěrky nebo menšího ručníku, dejte ji maximálně na 15 minut do mrazáku a voilà!
Jakmile klesnou teploty na neúnosnou hodnotu, Angrešťák svařte a užijte si jeho plně rozvinuté chutě i vůně. Vrátí se vám vzpomínky na teplejší dny. A jak angreštové víno co nejlépe svařit? Ohřejte ho na +-60 stupňů Celsia (až začne pěnit, nesmí se vařit!) a máte dokonalý svařák. Žádné koření není potřeba.
Jak párovat angrešťák s jídlem?
Téměř všechny kombinace jsou povoleny. Nejlíp si ho užijete v kombinaci se středomořskými pokrmy a jakýmkoliv masem. Vzhledem k jeho výrazné chuti jím můžete nahradit dezert, pokud vás bude honit mlsná. Pakliže rádi experimentujete v kuchyni, angreštové víno se hodí také do omáček.
Složení:
Hroznové víno, Angrešt (min. 30%), voda, cukr, siřičitany
Barva:
Bílé
Chuť:
Polosladké
Dávkování:
1 dcl ráno a večer - pro posílení imunity
Balení:
skleněná lahev 0,75 l
Skladování a trvanlivost:
Jahodové víno k vám dorazí v 0,75litrové lahvi s korkem, tmavé sklo ho ochrání před sluncem. Po otevření doporučujeme vypít ještě ten večer, aby chuť léta neutekla. Otevřená lahev ale vydrží v lednici ještě několik dní. Chcete víno archivovat? Lahev skladujte naležato, aby korek zůstal namočený. Díky tomu nevyshne a do vína se nedostane vzduch.
Původ ovoce:
Slovensko
Země původu:
Česká republika
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
EAN: | 160270813806 |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pod značkou Rybízák přinášíme nejen víno z černého rybízu ale i další populární ovocná vína ve skleněných lahvích. Rybízák je největším českým prodejcem ovocných vín. Na začátku bylo rybízové víno, které dalo jméno značce a stále je bestsellerem. Nyní je v nabídce celoročně 5 ovocných vín a k tomu spousta limitovaných speciálů.
5 BESTSELLERŮ OD RYBÍZÁKA
Rybízové, višňové, jahodové, borůvkové a ostružinové víno - to je nejúspěšnější pětka ovocných vín, jejichž chuť je vyladěna k dokonalosti. Chystáme se je rozšířit o další tři druhy (švestku, jablko a malinu, ale psssst!).
ŠUMIVÁ VÍNA
Svou bublinkatou variantu má i rybíz, višeň a jahoda. Mají pořádnou sílu, žádné rychlé špunty.
NEALKOHOLICKÁ VÍNA
Ani děti či těhule neostrouhají. Nabízíme nealko varianty ovocných vín. Nejoblíbenější je rakytník a malina. Máme ale i černý rybíz, jahodu či višeň. To vše ve stylových skleněných "sedmičkách".