Coffeespot El Salvador Finca Providencia Red Honey

Kód: 101814/250
199 Kč

Zvolte variantu

Chuť: Výrazně sladká s plným tělem, tóny hořké čokolády, rozinek a třešní.
Ta nejvoňavější, nechutnější, nejlahodnější... prostě ta nejlepší káva se praží v Huštěnovicích. Rodinná pražírna KÁVA Pražená / Pražírna kávy Coffeespot je důkazem toho, že když do toho dá srdce, vznikne úžasný produkt. Praženo denně v malých dávkách. Ručně baleno.

Detailní informace

Balení: 250g
Vyprodáno | 101814/250
199 Kč

Detailní popis produktu

La Providencia je ve vlastnictví Fernanda Alfara a Jose Enrique Gutierreze, kteří jsou členy již čtvrté generace pěstitelů kávy v El Salvadoru. Před sedmi lety zde začali farmařit s cílem pěstovat a produkovat vysoce kvalitní kávu.

Na farmě La Providencia jsou vysazeny odrůdy Red Caturra, Yellow Caturra a dále Bourbon. Nachází se v Cantonu La Pandeadura, Tacuba, Ahuachapan, v nadmořské výšce 1 100 až  1300m, vedle biokoridoru. Proto se zde hojně vyskytuje široká škála původních živočichů a rostlinstva.

Fernando Alfaro a Jose Enrique Gutierrez najímají pro sklizeň od třiceti do padesáti zaměstnanců. Provádí se prořezávání kávy, vápnění a hnojení. Pečlivá analýza má za cíl zajistit, že půda netrpí žádnými nutričními nedostatky. Sklízení kávy podléhá nejpřísnější kontrole. Manažeři dohlížejí na sběr kávových třešní, aby sběrači trhali jen ty třešně, které dosáhly plné zralosti. Druhá kontrola probíhá ve zpracovatelském mlýnu, takže se vybírají jen dokonale zralé plody.

Metoda zpracování Honey:

Postup je hodně podobný metodě suché.
Ve zpracovatelském závodě zbaví kávové třešně slupek, ale okolní dužinu nechají na zrnkách.
Poté kávu za neustálého promíchávání a prohrabování suší na tzv. "afrických postelích"
Dužina obsahuje velké množství cukrů, které ovlivňují chuť kávy zpracované touto metodou. Výsledkem je káva s mohutnějším tělem, ale s vysokou sladkostí sušeného ovoce.

Chuť: Výrazně sladká s plným tělem, tóny hořké čokolády, rozinek a třešní.

Město: Canton La Pandeadura, Tacuba, Ahuachapan

Oblast: Cordillera Apaneca - Illamatepec, Západní oblast

Odrůda: Caturra

Způsob zpracování: Honey

Rozloha farmy: 70 hektarů

Farmáři: Fernando Alfaro a Jose Enrique Gutierrez


NÁŠ TIP:

Na přání (uveďte do poznámky k objednávce) vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku. Kávu pro Vás nameleme až po obdržení objednávky a ihned zabalíme do neprodyšného balení. Tak se k Vám káva dostane jen krátce po namletí a zachová si své aroma i chuť.

Přehled hrubosti mletí kávy pro jednotlivé druhy příprav kávy: 

Hrubost mletí kávy Vhodné pro přípravu kávy:
1. Velmi jemné mletí Příprava kávy pomocí Džezvy
2. Jemné mletí Espressa
3. Středně hrubé mletí Příprava kávy pomocí Moka konvičky
4. Hrubé mletí (cukr krupice) Příprava kávy pomocí dripu, chemexu
5. Velmi hrubé mletí Příprava kávy pomocí French pressu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Coffeespot-logonewPražírna kávy Coffeespot je ryze česká rodinná pražírna výběrových arabic. Pražírnu kávy Coffeespot s útulnou prodejnou a espressso barem najdete v malebném kraji Moravského Slovácka v obci Huštěnovice nedaleko Uherského Hradiště a Zlína. Od jejího založení v roce 2011 prošli majitelé Radka Sopůšková a Jiří Plšek dlouhou cestu a nasbírali obrovské množství zkušeností. Díky nadstandartním vztahům s dovozci využívají všechny dostupné metody nákupu zelených zrn z čerstvých sklizní. Takže není problém nakoupit přímo od pěstitelů, vybrat konkrétní kávu z dané oblasti s požadovaným chuťovým profilem. Díky tomu mají plně pod vlastní kontrolou celý proces od hledání dodavatelů, uchování zelených zrn, pražení a balení, až po logistiku a servis strojního zařízení. Kávu praží denně po malých dávkách. Jen tak mají nad výslednou kvalitou plnou kontrolou a mohou do Vaší kávy vložit veškeré úsilí.

ventilDíky oblasti pěstování, klimatu, půdě, způsobu zpracování a dalším důležitým faktorům má každá káva svá chuťová specifika.  Dovolte nám být Vašimi průvodci v tomto dobrodružném světě chutí a vůní, které byly dávno zapomenuty. Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve Vašem šálku.

Balení a uchování kávy značky Coffeespot

Káva je pražena denně po malých dávkách. Hned, jak je to možné je balena. Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.