Stevikom BIO Kombucha Černý čaj s příchutí maliny 500 ml
Popis
Kombucha s malinovou příchutí je vyráběna z čajové houby kombucha a černého čaje v biokvalitě. Kombucha chutná podobně jako jablečný mošt. Je velmi osvěžující. Praktická menší láhev na cesty, do školy či práce.
Vzniká čistě přírodní cestou – je výsledkem činnosti společenství prospěšných kvasinek a bakterií. Neobsahuje žádné konzervační látky nebo barviva a nemá vedlejší účinky. Blahodárné účinky kombuchy jsou známé především v asijských oblastech, které jsou její domovinou. Významný je obsah kyseliny glukuronové, kombucha obsahuje též řadu vitamínů skupiny B a dalších látek. Do Číny se kombucha dostala jako dar císařovi. Přes Japonsko a Filipíny můžeme sledovat cestu tohoto nápoje až do Evropy. Velmi oblíbenou se kombucha stala také na Balkáně a v Rusku.
Co dělat, když kombucha neperlí
Kombucha je nejen chutný, ale i zdravý nápoj s jemným perlením, které vám dodá energii a příjemně osvěží. Pokud vám však vaše Kombucha přijde málo perlivá, není důvod k obavám. Stačí ji nechat na pokojové teplotě kolem 20 °C a brzy se opět probudí k životu. Po krátké době si tak budete moci vychutnat dokonale perlivou Kombuchu, která vás svou chutí uchvátí.
Složení:
Voda, výluh z černého čaje*, třtinový cukr*, kultury kombuchy (kasinky a bakterie mléčného kvašení), přírodní aroma. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě:
Určeno k přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):
77 kJ / 19 kcal. Bílkoviny: 0,1 g. Sacharidy: max. 4,6 g. Tuky: 0,0 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Alkohol 0,1 -1,1 %.
Balení:
500 ml
Upozornění:
Není určeno pro děti do 3 let. Neobsahuje konzervační látky, zákal není na závadu. Skladujte při teplotě do +24°C, po otevření spotřebujte do 10 dní.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Společnost Stevikom se zabývá výrobou produktů pro zdravý způsob života. Jedním z produktů zdravé výživy je kvašený nápoj kombucha. Kombucha je starověký léčebný nápoj. Kombucha vzniká přírodním procesem fermentace kombuchové kultury a skutečně uvařeného čaje. Kombucha firmy Stevikom, je jako jedna z mála v Evropě, připravována podle tradičního postupu bez jakýchkoliv úprav, ředění, pasterizace apod. Od dubna 2015 je produkce kombuchy certifikována Kosher. Od roku 2005 ji vyrábějí i v biokvalitě. V roce 2009 byli certifikováni NOP USDA Organic od Abcert AG, DE.