Akce Novinka

Labeta Mazanec bez lepku 500 g

Velikonoční mazanec nebo vánočka bez lepku, které se rozplývají na jazyku? S naší skvěle namíchanou směsí si je připravíte raz dva a navíc si na nich můžete pochutnat kdykoliv, třeba při nedělní snídani.

  • 75 Kč 18 Kč –24 %
  • (5 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 3.5.2024
57 Kč
Kategorie: Bezlepkové potraviny
Bezlepkové: Ano
Vegan: Ano
 

Velikonoční mazanec nebo vánočka bez lepku, které se rozplývají na jazyku? S naší skvěle namíchanou směsí si je připravíte raz dva a navíc si na nich můžete pochutnat kdykoliv, třeba při nedělní snídani.

  • je bez lepku
  • droždí je součástí balení
  • upečete ho i v domácí pekárně

Návod na přípravu:

K obsahu sáčku přidáme 350 ml vlažné vody nebo mléka, 2 žloutky, 10 g sušeného droždí, 80 g másla a rozinky dle chuti (cca 30 g). Z řádně vypracovaného těsta vytvarujeme mazanec, který položíme na plech s pečicím papírem. Necháme kynout 60–90 minut. Mazanec nařízneme do hloubky 1 cm do kříže a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 175 – 180 °C 45 – 50 minut.

Použití pro domácí pekárny

Do pečicí nádoby nalijeme 350 ml vlažné vody nebo mléka, nasypeme obsah sáčku a přidáme 2 žloutky, 10 g sušeného droždí, 80 g  másla a rozinky dle chuti (cca 30 g). Pro pečení v domácí pekárně použijeme program Klasik, barva světlá. Doba přípravy mazance včetně hnětení a kynutí trvá 3,5 hodiny. Přejeme dobrou chuť!

Radíme, jak na to:

  • těsto nejlépe kyne v troubě vyhřáté na 40 °C
  • do posledního míchání v pekárně přidejte 50 g sekaných mandlí a 50 g rozinek nebo 2 strouhaná jablka a lžičku skořice (přidáte-li strouhaná jablka, použijte do těsta pouze 180 ml vody)

 

Složení:

cukr, rýžová mouka, kukuřičný škrob, bramborové vločky (brambory, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, stabilizátor: difosforečnany, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, barvivo: kurkumin), kukuřičná mouka, sušená mléčná směs (palmový tuk, sušená syrovátka, glukozový sirup, sušené odtučněné mléko, stabilizátor: trifosforečnany, protispékavá látka: fosforečnany vápenaté), zahušťovadlo: guma guar, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá sůl, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, aroma

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota 1320/ 316 kcal
Tuky 12 g
z toho nasycené mastné kyseliny 7,9 g
Sacharidy 48 g
z toho cukry 16 g
Bílkoviny 3,4g
Sůl 0,76 g
Vláknina 0,7 g

 Obsah:

490 g směsi a 10 g sušeného droždí

Země původu:

Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

logo_5

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 27 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

Společnost LABETA, a.s. sídlící v Dřenicích u Chrudimi byla založena již v roce 1993. Vždy jsme se soustředili na výrobu a prodej suchých sypkých směsí na přípravu pokrmů. Zpočátku se jednalo především o výrobu přípravků na pečení jako jsou kypřící prášky, vanilínový a skořicový cukr. Nestagnujeme, rozvíjíme se, a proto vám dnes můžeme nabídnout mnohem více produktů. 

Koncem roku 2010 se výroba rozšířila i o produkci tekutých přípravků, kromě sladkých polev - topingů, se nově začaly vyrábět tekuté marinády a dochucovadla jako polévkové koření, sojová omáčka a jiné.

Naše výrobky nachází uplatnění nejen při rychlých přípravách pokrmů v moderních domácnostech, ale i v tradiční kuchyni nebo v gastronomických provozech.

Veškeré produkty značky LABETA vyhovují přísným požadavkům na kvalitu a nezávadnost moderních potravin.