PEMA BIO Žitný chléb se lněným semínkem 500 g

Žitný chléb značky PEMA vyrábí tradiční německý producent celozrnného žitného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin.

  • 59 Kč 6 Kč –10 %
  • Na dotaz
53 Kč
Kategorie: Pečivo
Bio: Ano
Vegan: Ano
Položka byla vyprodána...
 

Žitný chléb značky PEMA vyrábí tradiční německý producent celozrnného žitného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Tento chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů.

Žito je předem namočeno a teprve poté namleto, takže dojde k aktivování zrna. Díky použití aktivovaného obilí, vlastního kvásku, nižší teplotě pečení, a proto i dvojnásobné době pečení (ve srovnání s běžným průmyslovým postupem), je chléb značky PEMA chuťově výborný, lépe stravitelný a vydrží déle čerstvý než obdobné výrobky vyráběné ze šrotu a pečené standardním průmyslovým procesem.

Chléb je obohacený 5 % lněného semínka.

Složení:

drcená žitná zrna* 37 %, přírodní kvásek 28 % (drcená žitná zrna*, voda), voda, lněné semínko* 5 %, mořská sůl, droždí*. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota: 811 kJ/193 kcal, Tuky: 3,0 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g, Sacharidy: 31 g z toho cukry 3,4 g, Vláknina: 9,9 g, Bílkoviny: 4,9 g, Sůl 0,95 g

Balení:

500 g - 6 krajíců chleba

Země původu:

Německo

Upozornění:

Výrobek může obsahovat stopy pšenice a vlčího bobu. Po otevření dobře zabalte, pokud nespotřebujete do 3 dnů, skladujte v ledničce.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 15.10.2023
Ještě nevyzkoušený !

Pema_Logo_250x150Německá PEMA je tradiční německý výrobce celozrnného žitného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Jejich chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů. Žito je předem namočeno a teprve poté namleto, takže dojde k aktivování zrna. Díky použití aktivovaného obilí, vlastního kvásku, nižší teplotě pečení, a proto i dvojnásobné době pečení, je chléb značky PEMA chuťově výborný, lépe stravitelný a vydrží déle čerstvý.