Adveni Muffiny proteiny & čokoláda 280 g DMT: 23.05.2024
Popis
Proteinové muffiny Adveni jsou výjimečné obsahem 4 různých bílkovin rostlinného původu (rýžový, hrachový, konopný a slunečnicový protein). Vzhledem k množství obsažených proteinů dosáhnou dle legislativy na výživové tvrzení "ZDROJ BÍLKOVIN". Díky své nadýchané struktuře a lahodné čokoládové příchuti jsou k nerozeznání od běžných muffinů. Jejich příprava je rychlá a jednoduchá zvládne ji i naprostý začátečník. Proteinové muffiny jsou ideálním zpestřením programů sportovců. Není nad to – mlsat bez výčitek.
Návod k přípravě:
Ingredience: 280 g směsi, 115 ml rostlinného nápoje (kokosového, mandlového apod.) nebo mléka, 73 g rostlinného tuku na pečení (např. Stella, Hera) nebo másla, 2 vejce, 7 g kypřicího prášku
Postup přípravy:
Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil – směs vysypte do mísy, přidejte kypřící prášek a promíchejte. Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, tuk rozpusťte. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vmíchejte do vlažného mléka. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do suché směsi střídavě přilévejte zchladlý tuk a mléko se žloutky a míchejte. Nakonec opatrně zapracujte sníh z bílků. Formu na muffiny vytřete tukem a vysypte bezlepkovou moukou nebo kokosem, případně použijte papírové košíčky. Naplňte těstem cca do 2/3. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20-30 minut. Z jednoho balení upečete 12 menších nebo 6 extra velkých muffinů.
Složení:
cukr, hořká čokoláda – kousky 16 % [kakaová hmota, cukr, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku, Illipe, Sal, Kokum gurgi, olej z jader manga), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, SÓJOVÝ LECITIN (emulgátor)], bramborový škrob, rýžový protein (8 %), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, rýžová mouka, jáhlová mouka, hrachový protein (7 %), čiroková mouka, tapiokový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, slunečnicová semínka loupaná mletá, konopný protein (1 %), slunečnicový protein (1 %), guma guar (zahušťovadlo), slunečnicový lecitin (emulgátor), kyselina citronová (regulátor kyselosti), kyselina askorbová (látka zlepšující mouku). Hořká čokoláda: obsah kakaové sušiny nejméně 50 %. VEDLE KAKAOVÉHO MÁSLA OBSAHUJE ROSTLINNÉ TUKY.
Průměrné výživové hodnoty na 100g:
1730 kJ / 413 kcal; Tuky: 8,4 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 3,4 g; Sacharidy: 66 g; z toho cukry: 16 g; Bílkoviny: 17 g; Sůl: < 0,23 g
Alergeny:
Může obsahovat stopy sezamu
Bez:
lepku, dále bez mléka, vajec, kukuřice, lupiny, barviv, aromat, konzervantů a deproteinovaneho pšeničneho škrobu.
Skladování:
v suchu, chraňte před teplem
Balení:
280 g
Země původu:
Česká republika
Příprava muffinů z bezlepkových směsí od Adveni
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Adveni Medical se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací značky Adveni je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alternativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví. Adveni klade velký důraz na výběr kvalitních surovin, na odborný vývoj receptur a jejich bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.