Wolfberry Bio Fazole Mungo 500 g
Popis
Fazole mungo je bohatá na železo a vitamíny. Její boby mají olivově zelenou barvu. Pro svoji příjemnou chuť a lehkou stravitelnost si získávají stále větší popularitu.
Fazolky mungo pochází z Indie, odkud se postupně rozšířily téměř do celého světa. Plody mají olivově zelenou barvu a zelená sója. Stejně jako u ostatních druhů luštěnin je největší obsah cenných látek v mungo klíčcích, které znáte z různých salátů asijské kuchyně.
Mungo fazolím se někdy nesprávně říká zelená sója, ale ve skutečnosti jde o dvě rozdílné rostliny, které mají zcela jiné výživové hodnoty. Dalším omylem je také označení "sójové výhonky", které jsou podávané v salátech, nebo asijských jídlech. Ve skutečnosti se nejedná o sójové výhonky, ale právě o klíčky mungo fazolí.
Mungo fazolky jsou výborným zdrojem bílkovin, a vlákniny, ale obsahují i řadu stopových prvků a vitamínů, mezi jinými například vápník, hořčík, železo, draslík a téměř všech vitaminů skupiny B.
Pokud budete chtít mungo nechat klíčit, vyzkoušejte metodu za pomoci PET láhve, ve které budete mít ideální podmínky pro silné a pevné výhonky. Na dně 2 l lahve vytvořte asi 12 drobných otvorů, kterými bude odtékat voda. Odstraňte víčko a do lahve dejte velkou hrst dobře propláchnutých fazolí. Nezapomeňte minimálně třikrát za den proplachovat a tím udržovat v lahvi dostatečnou vlhkost. Asi po 4 až 5 dnech se vám lahev zaplní klíčky, které mají chuť hrášku. Můžete je konzumovat buď přímo, nebo v salátech, polévkách, případně asijských pokrmech.
Jestli mungo fazole neznáte a nevíte co s nimi, tak vyzkoušejte recept na výbornou polévku.
Co budete potřebovat:
- 1 hrnek suchých mungo fazolí
- 1,5 l vody, nebo vývaru
- 1 lžíci ghí, másla, nebo kokosového, případně olivového oleje
- 2-3 šalotky, 3 stroužky česneku
- 1 lžičku kurkumy
- 1/2 čajové lžičky římského kmínu
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 1 chilli papričku
- mořskou, nebo růžovou sůl
Postup:
Před přípravou nechejte fazolky nejlépe přes noc namočené ve vodě. V hrnci orestujte na rozpuštěném ghí, nebo jiném alternativním tuku na jemno nakrájenou šalotku. Po jejím změknutí přidejte prolisovaný česnek a po chvilce i všechno ostatní koření kromě soli. Zamíchejte a minutku všechno společně restujte. Poté přidejte přeceděné fazolky, na jemno pokrájenou chilli papričku a zalijte vše vývarem, nebo vodou. Přiveďte k varu a pak nechte jemně probublávat asi 45 minut – dokud nebudou fazolky měkké. Podle potřeby přilijte vodu a osolte.
Takto připravenou polévku dochuťte solí a servírujte s čerstvým koriandrem, citrónem na přikyselení a mungo klíčky. Ty v polévce krásně křupou a dodají jí svěží chuť.
Složení:
Bio Fazole mungo
Nutriční hodnoty ve 100 g:1453 kJ, 347 kcal, sacharidy 46,3 g z toho cukry 6,6 g, bílkoviny 23,8 g, tuky 1,15 g z toho nasycené 0,35 g, vláknina 16,3 g, sodík 15 mg. Minerály: vápník 132 mg, fosfor 367 mg, hořčík 189 mg, draslík 1246 mg
Balení:500 g
Země původu:
Čína
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Wolfberry je výhradně česká společnost, která vznikla v roce 2005. Zahájila činnost, přímým dovozem kustovnice čínské z lokality Ninxia v Číně. Od názvu samotného ovoce následně vznikl název ochranné známky WOLFBERRY®, tedy anglicky ustálený název pro Kustovnici čínskou.
Značka Wolfberry klade enormní důraz na kvalitu. Z tohoto důvodu preferuje suroviny pocházející z ekologického zemědělství. Každý výrobek před uvedením do prodeje prochází přísným testováním.
Kromě produktů kustovnice naleznete v nabídce Wolfberry například chia semínka, panenský kokosový olej, kakaový prášek, třtinový cukr či extrakt ze zeleného ječmene.
Značka Wolfberry se postupem času stala synonymem pro zdravý životní styl a čerstvost. Pokud chcete být v dobré psychické i fyzické kondici, neváhejte a rozšiřte řady jejích spokojených zákazníků. Značka Wolfberry jistě zaujme všechny, kteří chtějí žít zdravě, jsou nároční a nespokojí se s málem.