Wolfberry Bio Fazole Adzuki 250 g DMT: 31.12.2019
Popis
Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.
Adzuki jsou malé, červeno – hnědé fazole s krémově barevnými švy a s nasládlou ořechovou příchutí. Jsou velmi populární hlavně v Číně, Koreji a Japonsku, kde je dokonce považují za “královny fazolí“.
V těchto zemích je nejčastěji používají při přípravě sladkých pokrmů. Dělá se tam z nich slazené pyré, které dávají jako nádivku do dezertů, ale výborná a velmi oblíbená je i slazená polévka s pomerančovou kůrou a lotosovými semínky. V Japonsku se ale z adzuki a rýže vaří například tradiční sváteční pokrm Sekihan, který je pro změnu slaný.
V západních kulturách jsou adzuki ceněny především pro svůj vysoký obsah bílkovin a vlákniny. Adzuki jsou vynikající alternativou masa pro vegany a vegetariány. V těchto fazolkách se ale nachází i celá řada stopových prvků, jako například fosfor, nebo draslík.
Pokud adzuki neznáte a nevíte co s nimi, tak vyzkoušejte recept na výborný salát.
Co budete potřebovat:
- 200 g předem namočených fazolí adzuki (namáčejte je asi 12 hodin)
- 2-3 ks mrkve, 1 ks petržele, 1/2 ks kedlubny, 1 hrubší plátek celeru
- 150-200 g tvrdého sýru (podle chuti)
- 250 ml zakysané smetany
- sůl a mletý pepř (podle chuti)
- 1 ks bobkového listu, 5 ks nového koření, 3 prolisované stroužky česneku
- pár kapek citronu, pár kapek olivového oleje
Postup:
Namočené fazole ještě před vařením propláchněte. Ve vodě je vařte spolu s kořenovou zeleninou, solí a vším kořením. Adzuki jsou uvařené asi za 50 minut, tak se nemusíte bát, že by se vám zelenina rozvařila.
Uvařené suroviny přeceďte a nechejte úplně vychladnout. Poté nakrájejte zeleninu a sýr a přidejte k adzuki. Na závěr smíchejte zakysanou smetanu s pár kapkami citronu, olivového oleje, česnekem, solí a pepřem. Směs vmíchejte do salátu a nechejte asi půl hodiny “odpočívat“. Salát je výborný s opečeným pečivem.
Složení:
Bio Fazole adzuki
Nutriční hodnoty ve 100 g:
1377 kJ, 329 kcal, sacharidy 50,2 g z toho cukry 2,35 g, bílkoviny 19,9 g, tuky 0,53 g z toho nasycené 0,19 g, vláknina 12,7 g, sodík 5 mg. Minerály: vápník 66 mg, fosfor 381 mg, hořčík 127 mg, draslík 1254 mg
Balení:250 g
Země původu:
Čína
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Wolfberry je výhradně česká společnost, která vznikla v roce 2005. Zahájila činnost, přímým dovozem kustovnice čínské z lokality Ninxia v Číně. Od názvu samotného ovoce následně vznikl název ochranné známky WOLFBERRY®, tedy anglicky ustálený název pro Kustovnici čínskou.
Značka Wolfberry klade enormní důraz na kvalitu. Z tohoto důvodu preferuje suroviny pocházející z ekologického zemědělství. Každý výrobek před uvedením do prodeje prochází přísným testováním.
Kromě produktů kustovnice naleznete v nabídce Wolfberry například chia semínka, panenský kokosový olej, kakaový prášek, třtinový cukr či extrakt ze zeleného ječmene.
Značka Wolfberry se postupem času stala synonymem pro zdravý životní styl a čerstvost. Pokud chcete být v dobré psychické i fyzické kondici, neváhejte a rozšiřte řady jejích spokojených zákazníků. Značka Wolfberry jistě zaujme všechny, kteří chtějí žít zdravě, jsou nároční a nespokojí se s málem.