Iswari Bio Sirup z agáve Raw 500 g

Sirup z agáve je přirozené sladidlo získávané z kaktusu agave. Díky své téměř neutrální chuti je vynikající náhradou za cukr a med. Sladicí složka inulin (složená z fruktózy) je probiotikum, ale nestimuluje slinivku k produkci inzulinu.

  • 225 Kč 33 Kč –14 %
  • Vyprodáno
192 Kč
Kategorie: Sladidla
Obsah: 500 g
 

Sirup z agáve je přirozené sladidlo získávané z kaktusu agave. Díky své téměř neutrální chuti je vynikající náhradou za cukr a med. Sladicí složka inulin (složená z fruktózy) je probiotikum, ale nestimuluje slinivku k produkci inzulinu. Pro svůj velmi nízký glykemický index 22 je tudíž vhodná i pro diabetiky. Používá se v polovičním množství než med (je dvojnásobně sladší).

Indiáni si agave vysoce cenili a sirup z její dřeně používali na slazení nápojů a jídel. V poslední době velmi získává na popularitě u lékařů a lidí, kteří věnují pozornost tomu, co konzumují. Sirup z agave je získáván zejména z Weberovy modré agave, protože tento druh obsahuje nejvyšší množství sacharidů. Agave se sklízí ve stáří 7 až 10 let. Poté se z dřeně získává šťáva zpracovávaná při nízkých teplotách pod 50 st. C.

V obchodech můžete nalézt dva základní typy agave: světlý a tmavý. Světlejší sirup je zpracováván při nižší teplotě a prochází jemnější filtrací, takže má více neutrální chuť vhodnou pro mnoho kuchyňských úprav. Tmavší sirupy jsou méně filtrované a pevné částečky zachované v sirupu mu propůjčují lahodnou příchuť někdy přirovnávanou k sirupu javorovému. To je například sirup, který můžete zakoupit u Iswari. Příchuť tohoto sirupu je však velice jemná a mnohem slabší než např. známe u medu.

Agave je jednou z nejskvělejších náhrad rafinovaného cukru, který má velmi vysoký glykemický index a glykemickou zátěž, což jsou ukazatele, které měří dopad konzumace jídla na hladinu sacharidů v krvi. Jídla, která rychle zvyšují hladinu cukru v krvi, uvolňují hormon inzulin. Nadměrné množství vyloučeného inzulinu a stálá vysoká hladina cukrů v krvi má spojitost s poruchami metabolismu. To se týká zejména diabetu II. st., nadváhy a obezity, zvýšeného množství tuků v krvi (triglyceridy a cholesterol) a zvýšeného krevního tlaku.

Agave je výbornou pomocí pro lidi, kteří potřebují konzumovat cukry s nízkým glykemickým indexem a nechtějí používat umělá sladidla. Ta mají často nepřirozenou příchuť a nejsou vhodná pro pečení, kdy je nutná karamelizace a zhnědnutí jídla. Přirozený cukr je také potřebný do kvasnicových těst, aby mohla nakynout.

Složení:

bio sirup z agáve 100 %

Průměrné nutriční hodnoty ve 100 g: 1339 kJ / 320 kcal

  • proteiny 0 %,
  • tuky 0 %,
  • sacharidy 100 %,
  • vláknina 0 %.

Jak používat:

Agave je asi o 40 % sladší než běžný cukr a tak používejte přibližně poloviční množství než jste zvyklí u cukru či medu. Přestože glykemický index 30 je velmi nízký (jablko 55, Coca Cola 90), není agave zcela prostá cukru. Proto je nutné individuálně zvážit, jaké množství používat. Např. u velmi těžkých diabetiků je na místě střídmost a případně se poradit s lékařem.

Balení:

500 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

iswari-logoIswari Superfood, s.r.o. je česká firma, která ve spolupráci se sesterskou portugalskou firmou Alma Valor dodává na trh tzv. superpotraviny pod vlastní obchodní značkou ISWARI. Iswari (čti Íšvarí) znamená v sanskrtu Bohyně. Naším cílem je sdílet s Vámi přirozenou moudrost přírody a nabídnout Vám plodiny, které byly často součástí jídelníčku tradičních kultur naší planety a pro které je typická jedna společná vlastnost: mají mimořádné nutriční složení s pozoruhodně pozitivním dopadem na naše zdraví.

Nabízíme jak produkty, které již mají na českém trhu tradici, tak i produkty zcela nové. Úmyslně se vyhýbáme termínu, že tyto produkty vyrábíme. Tvoří je totiž moudrá příroda, my se jen snažíme dodat je spotřebitelům v co nejčistší formě. Proto Vám nabízíme naše superpotraviny v biokvalitě a zpracované maximálně šetrným způsobem bez vysokoteplotní a samozřejmě chemické úpravy. Tyto dary přírody se k Vám tak dostanou plné živin a minerálů, jakoby byly právě sklizeny na poli, v džungli či vysokých horách své domoviny.

Značku založili společně Goncalo Sardinha (Portugalsko), Jason Linton (Irsko) a František Lomský (ČR). Produkty značky Iswari se tak nejvíce prodávají v těchto třech zemích, ale i v dalších státech Evropy.